האם משהו עשה את...

מדברבר

New member
האם משהו עשה את...

...נחל חצץ ונחל דרוך (ליד שדה-בוקר). מה דעתכם? אנחנו מתוכננים לעשות את המסלול הזה בשבת הבא.

אני אהיה שם ביום שישי הזה

הייתי לפני עשר שנים, והגיע הזמן לסיבוב הבא! המסלול לא קשה עד כמה שאני זוכר, אפשר לעשותו בחצי יום למיטיבי לכת.

יש פינות נחמדות

בהתחלה יש את בורות חצץ, די מעניינים. יש מעוק קצר למדי, ללא גבים ממשיים או בעיות עבירות כלשהן, בנחל דרוך, ואחר כך יש את "הפרסה", שהיא מצוק דמוי פרסה שהנחל נופל בשוליה במפל גבוה. פעם היה שביל סביב הפרסה, היום הוא לא קיים והולכים לפי הסימון, שעובר בחלק התחתון יותר של הפרסה בגדה השמאלית של הנחל. הפרסה לדעתי מרשימה יותר כשמסתכלים עליה מאזור חוד עקב - עין זיק. לאחר הפרסה, המסלול כבר לא מעניין במיוחד.

gev8

New member
נחל חצץ-דרוך

אני מניח שעמית יותר מעודכן ממני, עשיתי את המסלול לפני כמה שנים, בורות חצץ היו ללא מים אז, יש במפה (אם אני זוכר טוב) סימון לנרקיסים ? (עוז??). בכל מקרה זה היה חלק מנודד שנגמר אי שם בצין, נחל דרוך זכור לי כמרשים יותר, אם אתה בענין של לא להשאיר חורים במפה, ואתה חושש שמה נכדיך ישאלו אותך ביום מן הימים איך המסלול ולא תדע מכיוון שקיבלת עצות לא מתלהבות באינטרנט ,אז לך על זה. תהנה

haggibar

New member
חבר'ה, חבר'ה, תהיו פוזיטיביים ../images/Emo22.gif

נחל דרוך הוא בחירה מצוינת, ואל תגידו שלא. יש שם עכשיו פריחה יפה של כמעט כל מה שפורח באיזור, נרקיסים, חומעה, טורים, אירוסים א"י, ממש בשלל גוונים... ויש שם פינות נוף יפהפיות, רטוב למדי ונעים להליכה בעונה הזו, והמסלול לא קשה למשפחה, ומהנה מאוד. יש אטרקציות במקומות קרובים לקפיצה: דוגמא מצוינת הוא חירבת חלוקים, מצודה ישראלית יפה, שמחולקת לשלושה: 1. מצודה סגלגלה ממש, די קרוב לכביש, 2. מצודה על הרכס במרחק 4 דק' הליכה, 3. בית שלושה מרחבים בהמשך המסלול. כל הסיפור כולו משולט להפליא, ומספיקים בחצי שעה לקחת שאכטה בריאה מהטבע. חגי.

למעלה