האם משהו מכיר

האם משהו מכיר

שלום לכולם אני לא חדשה בפורום אולם, שיניתי שם אחרי תיקון המחשב. רציתי לשאול האם משהוא שמע ומכיר את התוכנית לטיפול התנהגותי שנקראת:ABA המליצו לנו(פסיכולוגית בית הספר) על אדם מסויים שלמד כיצד ללמד את השפה החברתית לילד שלא מצליח להבין אותה. נשמע מאוד כמו מודלינג. אשמח לשמוע ממכם במהרה.

zivadina

New member
הבנתי שזה טיפול ל-PDD

כלומר, לטיפול בילדים מן הספקטרום של בעיות תקשורת, שהקצה שלהן הוא אוטיזם. לפי מיטב ידיעתי, לילדים ADHD ממליצים על טיפול התנהגותי קוגניטיבי. יש סדנאות וטיפולים בשיטה הזאת. כדאי לברר את כל הטיפולים לפני שננעלים על טיפול אחד, שייתכן שייתן פרנסה לחבר של הפסיכולוגית.

את צודקת

תודה על התשובה המהירה. באמת אותו אדם שדיברתי איתו אתמול אמר לי שהוא בדרך כלל עובד עם ילדים יותר צעירים מגיל 9 ועם PDD בתיפקוד גבוה. אולם הבן שלי שאובחן כADD ומעט טורט מאוד דומה בהתנהגותו החברתית לילד עם אספרגר קל. ראיתי איך אספרגר מתפקד ויש המון דימיון במצב ובהתנהגות החברתית למרות שזה קצת מכל דבר. אני קצת מותשת ממאבחנים פסיכולוגים ופסיכאטרים. בעלי טוען שהגזמנו וכל פעם יש לי גורו חדש . ואני מרגישה שכל חצי שנה לערך יש בעיה אחרת דחופה יותר אצל הילד רק המצב החברתי בכי רע הרבה שנים. כבר הזכרתי פעם שהוא מעצבן את הילדים ואנחנו לא מצליחים וגם הוא להסביר לו מה ואיך להתנהג בחברתם. הרבה תלונות יש לי היום כי אני קצת מבולבלת ממה אני צריכה לעשות מבלי לטבוע בהוצאות כספיות בלתי פוסקות.

zivadina

New member
את צריכה "מרכז מקרה"

זהו אדם שמכיר היטב את הפרעת הקשב ומטפל באופן מרוכז בכל ההפניות לטיפולים השונים לילד. אם הילד מטופל אצל פסיכיאטר, ייתכן שהפסיכיאטר הוא זה שצריך להיות "מרכז המקרה" שלכם, ואם לא-לפחות זה שימליץ לכם על טיפולים רלבנטיים. אני מציעה לך לנסח את שאלתך בבהירות ולהוסיף אותה לשרשור לד"ר מנור. המטרה של הפורום הזה היא לחסוך מן ההורים את ההתרוצצות המבלבלת בין מומחים שונים, ולפעול לפי קו מנחה אחיד. הרבה הורים הופכים ל"מרכז המקרה" של ילדם, אבל הם זקוקים להרבה ידע כדי לא להתבלבל בין הגישות השונות, אשר לא רק מרוקנות את כיסם אלא מתישות אותם ואת ילדם.

למעלה