האם משהו מכיר אומגה 3 של חב' סולגר

• פותח הנושא guybz
  • פורסם בתאריך
../images/Emo51.gifלרז קודם כל תודה על התשובות

לגבי שאלתך לגבי הדיספרדל עדיין לא נתנו מפני שאנו מחכים לאישור מהמחוז , אבל להנתיים שאלתי ליתר בטחון , שאלה נוספת : אם בני אינו אוכל ירקות ופירות האם צריך לקחת גם ויטמין E + C /

אורזיגל

New member
שאלה לרז/גיא/למחפש בנרות

האם חייבים להחזיק את שמן הדגים (קרלסון) במקרר, לאחר פתיחה? תודה מראש על תשובותיכם.

ואים במשך השבוע הראשון

הוא היה לא במקרר אבל במקום קריר.... זה אומר שהוא התקלקל?

guybz

New member
תטעמי את השמן, אם מופיע טעם לוואי

מר חזק בצד הפנימי של הפה ובגרון זה אומר שהשמן מחומצן ומקולקל. צפוי גם ריח לא טוב אבל ריח זה ענין יותר קשה להגדרה. בכל מקרה חובה לשמור במקרר וביחוד אחרי הפתיחה גיא

בתור צמחונית מטעמי אידאולוגיה

אין מצב שאטעם הריח נראה לי מסריח באותה מידה אם השמן אכן מקולקל מהן תופעות הלוואי? (האם זה ישפיע לרעה על הנסיך או שפשוט לא תהיה השפעה?) אשמח לתשובה מהירה, אני מתחילה להלחץ....

razgalili

New member
בתור לא צמחוני אני אידאולוגית הייתי

מוכן לטעום את זה בשבילך אם הייתי בישראל. אם יש מישהו במשפחה שמוכן אז הינה נפתרה הבעיה. אם אין אף אחד ואת לא מוכנה לטעום בשביל לחסוך את המחיר של הבקבוק, אז מה אפשר לעשות.... שמן מקולקל הוא לא רעיל ברמות גבוהות, זה לא יהרוג את הילד, אבל זה בהחלט יטיל עומס על המערכות שלו. אין צורך להבהל. את תוכלי לראות החמרה בסממנים האוטיסטים. הבעיה היא שאותה החמרה עלולה להופיע בימים הראשונים לשמוש בכל תוסף חדש, אז לך תדע. אם השמן נשמר במקום קריר כשהוא סגור היטב לא הייתי דואג, אבל במקומך הייתי מוצא מישהו שיטעם את השמן בתור ביטוח.

guybz

New member
השמן של קרלסון לא אמור להיות מסריח

הוא עובר דאודוריזציה כפולה ולמעשה אמור להיות נטול ריח לחלוטין. אם זו האידיאולוגיה שמדברת מגרונך והמלה מסריח באה לתאר מולקולות שמקורן ברקמות מתות של בעלי חיים (עיין דר' תל אורן) אז אפשר להתעלם מזה. אבל אם מבחינה אוביקטיבית לא אידיאולוגית הוא מסריח כמו דג מת (שזה אומר DHA מחומצן), לא הייתי לוקח סיכון והייתי זורק לפח. ובפעם הבאה שאת נותנת משהו לילד תקראי את התווית. רבק.... גיא

רבק היתה הערה מיותרת...

הריח מפתיחת הבקבוק ועד עתה לא השתנה . (למרות הלימון הוא מ ס ר י ח!) התחלנו לפני שבועיים ואנחנו עדיין נהנים מההשפעה על הנסיך...כך שנראה שהכל בסדר האם מישהו מוכן לטעום?

guybz

New member
למי שחיפשה שמן דגים באנגליה

"תואם קרלסון". יש מוצר שנקרא Ascenta fish oil זהו שמן דגים שעבר תהליך דאודוריזציה כפולה (הסרת ריחות) עם טעם לימון נדמה לי. בהצלחה גיא

bisty

New member
תודה גיא!

כבר הזמנתי קרלסון מארה"ב אבל אני בהחלט אחפש את המוצר הנ"ל. תודה על העזרה.

שימוש מופרז באומגה 3 עלול לגרום שבץ

טוב, הכותרת קצת דרמטית אבל זה בשביל למשוך קוראים ..... הידעתם כי ה-FDA קבע כי רמת המקסימום של EPA+DHA ליום היא 3 גרם ? הידעתם כי מי שצורך יותר מכמות זאת מגדיל את זמן קרישת הדם ומגדיל את הסיכוי לשבץ ? סיכונים נוספים מצריכת יתר של EPA+DHA ניתן למצוא במכתב ה-FDA בנוגע לאומגה 3: http://www.cfsan.fda.gov/~dms/ds-ltr11.html דרך אגב: בפורום זה הומלץ מינון של 100 מ"ג עד 200 מ"ג לקילו (של המטופל), אולם כבר ממשקל של 15 ק"ג רמת המקסימום (3000 מ"ג) עוברת את המלצת ה-FDA. רועי

guybz

New member
רועי- בעיה רצינית בהבנת הנקרא?

שימוש בכותרות דרמטיות אכן עוזר למשוך קוראים (עובדה). אבל מעבר לכותרת יש מספר בעיות עם הטענות בהודעה שלך 1. המכתב של ה FDA שהבאת הוא משנת 2000. כל הענין של המכתב הוא נימוק למה אסור ליצרני תוספי מזון לכתוב ש"אומגה 3 מונע התקפי לב". אם תקפיד לקרוא אותו עד הסוף תראה שהם אומרים שבמידה ויובא לידיעתם מידע חדש הם עשוים לשנות את החלטת לאסור לכתוב את הטענה הזאת. 2. בשנת 2005 לנוכח אלפי המחקרים שמראים בבירור שאומגה 3 מונעת התקפי לב (בצורה הרבה יותר יעילה מכל תרופה שהיא אגב) אישרו ליצרני תוספי המזון לכתוב על האריזה את הטענה הזאת וגם לכתוב שה FDA מאשר זאת. זו היא פריצת דרך עולמית מכיוון שעד היום הFDA אישר לטעון את הטענה הזאת אך ורק לגבי תוסף מזון אחד- חלבוני סויה (ובינתיים הוא ביטל את האישור כי הסתבר שחלבוני סויה גורמים להרבה בעיות...) 3. הטענה שלך "מי שצורך יותר מכמות זאת מגדיל את זמן קרישת הדם" עומדת בסתירה מוחלטת לחצי השני של הטענה "ומגדיל את הסיכוי לשבץ". אני תוהה אם אתה מבין על מה אתה מדבר- שבץ לב פתאומי (טרומבוזה) נגרם מעודף קרישת דם כלומר מקרישת דם מהירה מדי. הגדלת זמן הקרישה מורידה משמעותית את הסכנה לקריש דם פתאומי ולכן מוריד את הסכנה לשבץ לב. בגלל זה אומגה 3 מועילה נגד התקפי לב. 4. הFDA עשה ועושה שגיאות איומות שעולות בחיי מיליונים באישור תרופות לשמוש ואחר כך בהורדתן מהמדפים, בדרך כלל תוך כדי מאבקים של חברות התרופות להסתרת ממצאים שהן הסתירו מהFDA או שהFDA עצמו הסתיר. הFDA שבוי בידי יצרני התרופות. לדעתי הFDA איננו גוף שניתן לסמוך עליו שישמור על האינטרס הציבורי האמיתי. לצערנו הוא הגוף החוקי בארה"ב וישראל מכפכפת אחרי ארה"ב בכל דבר. לגבי אומגה 3 כל המחקרים גלויים. חלק אתה יכול למצוא באתר שלי. 5. ולסיום יש אין סוף מחקרים מהשנים האחרונות המראים ששימוש בכמויות גדולות של אומגה 3 לק"ג גוף משפיעות לחיוב על מגוון של מחלות ותסמונות. אני לא יודע כמה גרם הFDA ממליץ כיום אך כל המלצה שאיננה לוקחת בחשבון את מצבו הבריאותי והתזונתי ואת משקלו של האדם איננה רצינית ואיננה מדעית. שוב לצערי הFDA מתנהג בצורה לא רצינית ברוב המקרים.... גיא

כן, בעיה בהבנת הנקרא אבל לא אצלי ..

גיא, התאכזבתי מתשובתך המעליבה אך החלטתי שלא לענות עליה כאן בפורום, אלא במסר אישי, על מנת לא לגרור את רמת הפורום לתחתית של הפורום השכן. לאחרונה אתה משתמש בשפה פוגעת שאינה מתאימה לרמת הדיונים בפורום זה. רועי

razgalili

New member
מי שמאמין לFDA שיהיה לי בריא

כי מלעקוב אחרי עצות של הFD לא נהיים בריאים. הFDA להזכיר לך הם אלה שטוענים שכספית בחיסונים זה לא מסוכן, שאוטיזם היא לא מגיפה. הסוכנות המופלאה הזאת הרגה הרבה בני אדם עם ההמלצות שלה ולא הייתי מבזבז את זמני בלהקשיב לה. אני שמח שגיא עשה את העבודה של לענות לך ברצינות, כך שאני לא צריך לעשות את זה. אני ממליץ על קריאה ביקורתית של המסמך שהבאת כהזדמנות ללמוד עד כמה הFDA הוא מוסד רציני ומכובד.

אור לנו

New member
אני חייבת לספר לכם משהו - על אומגה

3. אחי - שסובל מריפלוקס וטריגליצרידים בשמיים היה השבוע אצל רופא מומחה. הוא לוקח כבר כמה חודשים כל מיני תרופות שלא עזרו בכלום והרופא אמר לו שיש תרופה חדשה שיש לה המון תופעות לוואי. אחי לא הסכים לקחת אותה אז..... הרופא אמר לו שיתחיל לקחת אומגה 3 במינון גבוה - הוא דיבר על אומגה לייף במינון של 3 כמוסות ליום - במקום התרופות !!! אתם רואים ? יש סיכוי, כבר יש רופאים שמאמינים שאפשר להחליף תרופות בדברים טבעיים - כמו אומגה ואני מכירה די הרבה אורטופדים וכירורגים שממליצים על טרואמיל במקום תרופות עם סטרואידים. דרך אגב - אני הצעתי לאחי שבועיים קודם אחרי המחקר שאני עשיתי שיתחיל לקחת אומגה
. אולי בעוד כמה שנים גם רופאים שמבינים באוטיזם יבינו את החשיבות של התוספים למיניהם ויאמינו לשיפור שהם גורמים.

למעלה