האם מרץ קיימת?

האם מרץ קיימת?

לאור התגלות יצר הרצח אצל החיה המוסלמית ,האם יש עדין יהודים שחושבים שיש מקום לדעות שמאל? מה ההגיון לדו קיום עם מרצחים?

זה מפחיד

לרגע נזכרתי בשיעור הסטוריה מהתיכון. ימי עליית הנאציזם בגרמניה... קביעת אופי של קבוצה דתית... ולשאלת, האם מרצ קיימת - אם דעות כמו שלך, אני חושב שמרצ הכרחית

.המוסד

New member
ההשוואה לנאצים לא רצינית

הערבים כן הורגים אותנו יום יום ויותר מתשעים אחוז בסקר האחרון של הפלשתינים תומכים ברצח יהודים, אתה יכול לעשות עם הנתונים מה שאתה רוצה אבל לא תשנה אותם, גם אם תשווה אותי להיטלר

יש משהו בדבריך

לרגע לא התכוונתי שהערבים (בטח התכוונת לפלשתינאים) אוהבים אותנו ולא יורים עלינו כל יום. סתם נזכרתי באותו שיעור הסטוריה על גזענות. צריך להבדיל בין שנאה של אויב, לבין גזענות. גם אני לא אוהב במיוחד לקום כל בוקר ולשמוע על עוד כך וכך פצועים או הרוגים, זה ממש לא מעורר בי את רגש האהבה כלפי הפלשתינאים. אבל אני לא חושב שכל המוסלמים הם חיות (כפי שצוין לעיל).

.המוסד

New member
אז מה עשית עם הנתונים שלי?

אגב יש לי שאלה אלייך, איזה מקרה/השתלשלות אירועים/מציאות צריך להתקיים כדי שאתה תפסיק לדגול במכירת נכסינו(שהם שלנו) לערבים מצפה לתשובה

יפה

אני חייב להודות שלקח לי שנייה לעקל את השאלה, אבל לא יותר מזה. נסחת אותה בצורה מרשימה, הצלחת להסוות את הסתירה בדעותינו יפה מאוד נסיתי לחשוב על מקרה/השתלשלות אירועים/מציאות שצריך להתקיים על מנת שאפסיק לדגול במכירת נכסינו - וזהו כאן כבר הבנתי את המלכודת - הם לא שלנו - הם של הילדים שלנו ושל הנכדים שלנו. אנחנו רק קיבלנו אותם בהשאלה על מנת לשמור עליהם. ואני משוכנע שהבן שלי (דרך אגב עוד אין לי ילדים) לא ירצה שאביו יפול על הגנת קבר/התנחלות כזו או אחרת.

dorrn

New member
ואני בטוח שכל ילד של אחד מאלפי

האנשים שנפלו על הכנת המולדת לא היה רוצה שאבא שלו ימות,אבל מה לעשות, לפעמים זה הכרחי.

אם כבר מדברי, מה צריך לקרות...

אז מה צריך לקרות כדי שאתה תבין שגם ילד פלשתינאי לא רוצה שאבא שלום ימות אבל מה לעשות, לפעמים זה הכרחי ?

CHOFA

New member
אין לי בעיה

בס"ד שהאבא הפלשתינאי ימות רק שלא יעשה את זה עם 10 ק"ג של חומר נפץ בתוך אוטובוס בסדר?

מסכים

סוף כל סוף הודעה שאני מסכים איתה במאה אחוזים אבל לא נראה לך מיותר מלחמת העצמאות של הפלשתינאים אם אפשר לקצר אותה ?

.המוסד

New member
חכה, פריקתי את המלכודת

אין מלכודת, איזה מצב/השתלשלות אירועים/מציאות צריך להתקיים כדי שתפסיק לדגול במכירת נכסים לאש"ף? א.אתה ציוני? ב.על מה מותר להגן? על קריית שמונה מותר להגן? על התנחלות? על מזרח ירושלים? על ארצישראל שבשליטתנו מותר להגן? עלינו לסגת מכל מקום בו העלות-תועלת לא כדאית? כמו בהתנחלות למשל? בקשר לנכסים שלנו האם אסור לנו לעשות בהם שימוש? לנצל אותם? האם על הכותל מותר לההרג? אגב ההורים שלנו וההרוים שלהם נתנו לנו את הנכסים הללו כירושה, מה עלינו לעשות בהם?

מספר תשובות

א. אני ציוני. ואתה ? עכשיו יש קצת בלאגן בשאלותיך. אנסה לענות בקצרה: על התנחלות לא צריך להגן על קרית שמונה כן לגבי הנכסים שלנו - אולי תפרט קצת יותר ?

.המוסד

New member
לא הבנתי

א.אני ציוני ב.מדוע אין להגן על התנחלות? מה ההבדל בינה לבין קיבוץ של פעם(מלבד שאז לא הייתה מדינה) ג.נכסים שלנו, או יותר נכון של המדינה, כל דבר שנמצא בשליטת המדינה כמו קרקע, אוצרות טבע, שטח אווירי, מקומות קדשוים, מים...וכולי וכולי ד.לא ענית לשאלתי, איזה מציאות-אירוע-צירוף מקרים צריך להתרחש כדי שאתה תפסיק לדגול במסירת הנכסים שלנו(שהם, מה לעשות שלנו) לידי אש"ף ודומיו?

הבהרות

על א. כבר עניתי ב. על התנחלויות לא צריך להגן היות והם סיממן של כיבוש. ג.השאלה איפה עובר הגבול של המדינה שלנו ד. ושוב חזרת לשאלה אשר בתוכה תמונה המחלוקת ביננו - השטחים הם לא הנכסים שלנו.

.המוסד

New member
בחייך נדב, אתה לא ילד

תפסיק להתחמק, הכותל איננו סימן לכיבוש? הגבול של המדינה עובר כרגע בשטחי בסוריה ובלבנון בצפון בסיני בדרום ובירדן...עכשיו מדוע להתכווץ? ד.פעם אחרונה, מדוע לתת לאש"ף אירגון אנטי ישראלי מובהק נכסים שבידנו(זה לא משנה כרגע של מי ה"זכות" על השטחים הללו) שיכולים להעלות את המורל אצל חיילו להעלות את כח האש שלו להתקרב למרכזי אוכלוסייה שלנו ולערער את השילטון הערבי היחידי הידידותי באלף הקילומטרים הקרובים(ממלכת ירדן) ה.ושוב איזה מצב יגרום לך לדרוש להפסיק מסירת נכסים שנמצאים תחת שליטה ישראלית לאש"ף ודומיו(שים לב שזו פעם שלישית שאני שואל!) ו.ולמה אתה חושב שעל ישראל להשלים עם רצח? מצפה לתשובה לא מתחמקת

aaa123

Member
תגובה על ד

אם שנים רבים על טלית ,וכל אחד אומר כולה שלי אז כל אחד יקבל חצי בסוף. אם שנים רבים על טלית ,ואחד אומר חציה שלי והשני אומר כולה שלי אז זה שאמר חציה שלי יקבל רק רבע. מסקנה:אלו שרוצים להגיע להסדר של פינוי ההתנחלויות ושלום צריכים לומר שההתנחלויות שלנו,ובסוף להסכים על פשרה שכוללת פינוי ההתנחלויות. אלו שמציעים לפנות את ההתנחלויות אם יגיעו לשלטון יוותרו על הרבה יותר,ולכן אני לא יכול לתמוך בהם.

לא צריך לשמור על ההתנחלויות?!

נדב, בתור סטודנט למדעי המדינה, יותר מכולם אתה צריך לדעת, שדמוקרטיה חייבת לשמור על עצמה. עד שלא תקום ממשלה אמיצה וצודקת, שתפנה את ההתנחלויות ותחזיר את תושביהן הביתה, לארץ ישראל, ישראל מחוייבת לשמור על חייהם ושלומם של כל תושביה ואזרחיה, בלי להכנס למעמד השיפוטי של השטחים. דרך אגב, אחת הדרכים להבטחת שלומם של המתנחלים, היא להניעם מהתגרויות בשכניהם הפלשתינאים, כמו שהם כל כך אוהבים לעשות...

.המוסד

New member
דפנה

מדוע לפנות את התתנחלויות זה צודק? ארצישראל לא נעצרת בקו הירוק(כנראה בגיאוגרפיה את לא הצטיינת...) ודרך אגב הה"תגרויות" באות רק על רקע של פיגועים(וכשהמדניה מסרבת למלא את חובתה) והמשפט האחרון הוא שקר גמור והתגרות בעצמו מה שהסוציאליסטים האירו-קיבוציניקים כל כך אוהבים לעשות למתנחלים ככל הנראה מקנאה, איך חבורה של דתיים תופסת מקומה בחוד החנית של הציונות ורק לפני כמה עשרות שנים המצב היה הפוך, הקיבוצניקים עשו והדתיים קינאו

קושקוש, תוריד הילוך...

לראייתי, לפנות את ההתנחלויות זה צודק. אתה רוצה לפתוח את הדיון הזה? בבקשה: אם ההתנחלויות הוקמו בשליחות ממשלת ומדינת ישראל,למדינת ישראל יש את הזכות המלאה להשיב אותם הביתה משליחותם בגולה. אם ציונות, עפ"י הגדרתה, היא תמיכה בישוב העם היהודי בארץ ישראל, ישנה בעיניי חשיבות עליונה לעיצוב דמותו של העם, ללא קשר למיקומו הגיאוגרפי... (דרך אגב, אתה צודק. גיאוגרפיה לא היתה ראש החץ בלימודיי. אבל סוציולוגיה, מדעי המדינה וספרות דווקא כן. ועוד למדתי, שבמקרים רבים גיאוגרפיה היא הרבה פוליטיקה, ופחות טוואי שטח ונגררותיו הטופוגרפיות ו/אוגיאולוגיות). ההתנחלויות, הסממן הבוטה ביותר של הכיבוש, הן מקור הרוע, השחיתות והסיאוב של החברה הישראלית. לעולמי עד תהיה חברה כובשת אכזרית ואלימה, ולדראון עולם סממני הכיבוש יבואו לידי ביטוי גם בהתנהגות שלה עצמה. לכן, איני רואה בהתנחלויות את הגשמת הציונות כמושא קנאתם של ה"סוציאליסטים האירו-קיבוצניקים", כהגדרתך המפורטת ומשובבת הלב, אלא הרס מאסיבי של החברה הישראלית. עכשיו, אם היית קצת בקיא גם בהיסטוריה ובאקטואליה, היית ער למקרי התגרויות שקדמו לפיגועים (הפסולים ומתועבים בעיניי ללא ספק), ובראשם הכיבוש הנזכר לעיל. אז תעשה לי טובה. בכל מקרה, תודה שכתבת לי. כמה נעים לקבל חיזוקים תדירים כל כך להשקפתי, שצדקתה זוהרת אלמול דבריך. יום נפלא!

.המוסד

New member
נו באמת

המדינה הקימה את היישוב שלי(מה לעשות גם בשנות האלפיים לא נותנים למגזר הפרטי לעשות את העבודה) בשטח שנכבש מידי הערבים, לא נשלחתי(במקרה זה משפחתי) בשביל המדינה באיזו שליחות של הממשלה אלא בחרתי לקבל הצעה להתיישב ביישוב שלי, המדינה יכולה גם למנוע מצה"ל להגן על חיי אזרחיה וגם למנוע ממנו להגיב על התקפת סקאדים רעילים מסוריה, וגם להטיל נשק לא קובנציונלי על קהיר, היא יכולה גם לעצור אותך למעצר מינהלי למשך חודשים שלמים בתואנה שזרקת אבנים, אזה היא יכולה לעשות הרבה דברים...אבל מה הקשר? לא שזה משנה למדינה השנלטת ע"י שרידי האליטות של מפא"י וכלואה בחשיבה סוציאליסטית פוסט לאומית שגובלת בתסמונות דיקטטוריות כלפי אזרחיה וגורמת לנזקים עצומים לכלכלה ולמעמדה בעולם... המתנחלים אינם נמצאים בגולה(כנראה שלא הבנת את הרמז...) הם נמצאים בפלסטינה שהיא ארצישראל המערבית ההתנחלויות הן מקור הרוע, סממן הכיבוש(אחרי הכל הפלמ"ח לא גירש את הערבים מתחום ישראל בששת הימים) כן בטח, איזה רוע הביאו איתם ההנחלויות? האשמת השיחותות(שתמיד הייתה) של החברה הישראלית בהתנחלויות היא דבילית מה הקשר בכלל? והנה ההצדקה לפיגועים(שהם פסולים בעייניך) הכיבוש, כמובן ששכחת לומר שהיו פיגועים לפני הכיבוש...לא משנה, מי אני שאתווכח עם סטודנטית לספרות? בד"כ אנשים שמים לב יותר להתקפות עליהם מאשר לתוכן לכן אני מבקש שתיתיחסי לתוכן ובקיצור: את מאשימה את הציונים, חושבת שהכיבוש גרם לפיגועים(כנראה לא כזו טובה בהיסטוריה) מאשימה את ישראל שניצחה במלחמת ששת הימים, מבדילה בין ההתישבות הציונית דתית להתיישבות הציונית סוציאליסטית(אף ששתיהם התיישבו בלבם של איזרוים ערביים) וכמובן דמוניזציה של המתנחלים משחיתי החברה הישראלית... אגב, היישובים הראשונים ביש"ע אינם הוקמו בעידוד הממשלה ויש לי שלאה קטנה אלייך, איזו מציאות תגרום לך לדרוש מהמדינה לכבוש את השטחים ולהרוג מחבלים? מצפה לתשובה

למעלה