האם מספיק

maxi9

New member
האם מספיק

שלום בתי בת 3.5 חודשים. נולדה פגה בשבוע 34+5 ימים במשקל 2305 כיום שוקלת 5.500 שתינו עברנו מחלה של חום ושלשולים. אני בעקבות המחלה אכלתי פחות באופן משמעותי ביומיים האחרונים היא אוכלת מעט ובמרווחים גדולים. היום לדוגמא אכלה במרווח של 4 שעות אח"כ 3.5 שעות ובערב לאחר 5 שעות. במעקב אחרי חיתולים רטובים היו היום שניים ספוגים (החישוב הוא מתוך 5 פעמים שהחלפתי לה) התנהגותית היא בסדר פעילה ושמחה. ישנה טוב. האם ייתכן שהיא רעבה ועדין תלך לישון? האם יתכן שהיא מוותרת על המאמץ להוציא חלב? אני חוששת להתפתות לתחליף כי נראה לי שעם תזונה נכונה והרבה מים אני יכולה לעודד את ייצור החלב אבל אני צריכה גם אותה מה עלי לעשות? בנוסף האם מומלץ לקחת כדורי חילבה? דבר אחרון- אם אני לוחצת על השד יצא חלב. אומנם לא בשפריץ אבל נראה שיש עוד

Revili

New member
הנקה ומחלה...

גם תינוקות חולים, כמו מבוגרים, נוטים לאכול פחות בזמן המחלה ולאחריה ובהדרגה עם ההחלמה חוזרים לאכול כרגיל. תינוקות נוטים אף לרדת מעט במשקל בתקופת מחלה ולהחזיר את המשקל האבוד כאשר הם חשים טוב יותר. תינוקות לא נוטים להרעיב את עצמם...בהנחה שהיא יונקת עפ"י דרישה, סביר שהיא תקבל את הנחוץ לה וגם אם זמנית כמות החלב שלך התמעטה, היא פשוט תבקש לינוק יותר אם תהייה רעבה. את יכולה לנסות וליזום יותר הנקות ולראות אם יש הענות מצידה...כמובן בלי לחץ. עפ"י התאור שלך, לא נשמע לי שיש לך תינוקת רעבה והיא כבר הכפילה את משקל הלידה שלה, מה שמצביע על תזונה משביעת רצון. לגבי הטיטולים...חוץ מהשניים הספוגים, היו עוד רטובים? היה קקי צהוב ורך? כמה? זכרי, שבגיל זה תינוקות מייעלים את היניקה ותוך מספר דקות יכולים לסיים ארוחה מלאה...כך שזמן היניקה אינו מדד לכמות החלב שהיא מקבלת. את יכולה לקחת חילבה, אך איני משוכנעת שיש צורך, אכילה מאוזנת, שתיה ומנוחה יספיקו כיוון שחלב נוצר בעצם מריקון השד ולא משום תוסף או מזון. חלב תמיד קיים בשד, הוא נוצר כל הזמן וגם שעה לאחר הנקה או כאשר את מרגישה מרוקנת, יהיה עוד חלב בשד.

למעלה