האם מישהי יודעת

yala85

New member
האם מישהי יודעת

אני צריכה לקחת סוג מסויים של כדורים . אבל קודם כל רוצים לראות אם אני מגיבה להם טוב ואני מפחדת. אני אחרי כמה חודשים של הפסקה וגם עכשיו למעשה אסור לי לקיים יחסי מין אלא עם אמצעי מניעה בגלל הבעיה שיש לי ואני קצת מפחדת . אבל זה לתקופה מסויימת עד שאתחיל שלב נוסף בטיפול. נתנו לי סוג של תרופה וזה חדש לי. קוראים לזה פרדניסון. האם מישהי יודעת מה זה.

פרדניזון הוא סטרואיד.../images/Emo62.gif

גם אני לקחתי אותו בטיפולים. לא ציינת באיזה מינון נתנו לך אותו. במינון קטן מאוד כמו שאני לקחתי (5 מ"ג) לא היו תופעות לוואי , אבל במינונים גדולים יותר בהחלט ייתכנו תופעות לוואי כמו: תיאבון מוגבר , נדודי שינה , קצת רגזנות וכד´. זה ידוע וזה בסדר - וחשוב לקחת את הסטרואידים. בהרבה מקרים - זה מה שעושה את ההבדל בין טיפול מוצלח לטיפול שאינו מצליח (אם זכורני נכון הסטרואיד הנ"ל פועל על שיפור זרימת הדם לרחם , אבל אינני בטוחה).

yala85

New member
לענת איתן מיאלה

לפי מה שכתוב במרשם זה כנראה 5 מ"ג . אני מפחדת. פחדתי לשאול אותו כמה פעמים צריך עד שזה יצליח. תודה.

ענתות

New member
חמודה , זה בסדר.../images/Emo24.gif

תקחי את הכדורים ונקווה לטוב. אף אחד לא יכול לדעת "מתי זה יצליח" ולהתנבא בקשר לזה. אבל זה יצליח - אני בטוחה.

נועם@בת

New member
פרידנזון הוא סטרואיד

הוא עוזר בשיפור זרימת דם לרחם ולשחלות, ובשיפור איכות הזקיקים והביציות. לי הוא ניתן ללא בדיקה מוקדמת. ובמינון נמוך במיוחד. עד כמה שידוע לי לא היו לי שום תופעות מיוחדות. לקחתי אותו פעם ביום, מהיום הראשון לוסת עד היום הראשון לשלילי
נועם

נועם@בת

New member
ועוד משהו חשוב

אם אני זוכרת נכון יש אצלכם בעיה של נוגדנים. סטרואיד ניתן במקרים בהם המערכת החיסונית של הגוף פועלת "יותר מידי" והסטרואידים מחלישים את הפעולה. כמו במקרים של אלרגיות שזאת תגובה יתר של המערכת החיסונית. אני מניחה - וזאת דעה ממש לא מקצועית- שזה מה שמנסים אצלך. ולכן יתנו לך מינון קצת גבוה ממה שבדרך כלל מקבלים ויעקבו אחרי התגובה. בכל מקרה, תשאלי את הרופא בדיוק למה הוא נותן, ומה התגובות והתופעות הצפויות. שיהיה בהצלחה נועם

yala85

New member
לנועם בת שלום מיאלה

תודה על ההתייחסות. הם הרופאים טוענים שהם רוצים להוריד את הנוגדנים בגוף שייעלמו לגמרי על ידי הכדורים. אסור לי לקיים יחסי מין מלאים בלי קונדום תקופה מסויימת. לפני כן הרופא רצה שאני אקיים יחסים כמעט כל יומיים. אבל בגלל הבעיה אז הוא רוצה שאני אקח את הכדורים וזה יביא את הגוף למצב שלא יהיו לי נוגדנים אז יהיה לי יותר קל. יש לי נוגדנים עצמאיים לזרע של בעלי. ואת זה עשו לי אחרי תשע שנים של בדיקות וטיפולים תארי לך. לפי מה שהבנתי כל עוד יש לי נוגדנים לזרע בגוף אני לא אוכל להכנס להריון. אבל יש לזה טיפול אז זה מרגיע אותי. תודה. לפי מה שהבנתי הרופא אומר שיש לי ליקוי במערכת החיסונית וכשעובר או זרע נמצא בגוף אז רמת הנוגדנים עולה. הוא חושב שהכדורים יגרמו לכך שלא יהיו לי נוגדנים בגוף אז יהיה לי יותר קל כולי תקווה.

yala85

New member
רוצה תשובה על משהו יאלה

התחלתי לקחת את הכדור הראשון של פרדניסון וקיבלתי מיגרנה מאוד קשה. היו לי כאבי ראש עזים אבל למרות זאת הרופא אמר לי להמשיך לקחת את הכדורים ולראות איך התגובה עוד כמה ימים. רציתי לשאול אם הכאבי ראש ממשיכים ב 5 מ"ג גם אחרי היום הראשון . זה כאבי ראש בלתי נסבלים. ושוב להזכיר יש לי את הבעיה של הנוגדנים בסרום הדם.

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי, לשרשר ../images/Emo3.gif

כדי שלא יגמרו לנו הדפים מהר מידי אנחנו מעדיפים לשרשר הודעות. ולשאלתך, לי לא היו תופעות לואי כך שקשה לי לענות. האם את סובלת ממיגרנות בדרך כלל? אני חוששת שתאלצי לבדוק עוד יום יומיים כדי לדעת את התשובה. תרגישי טוב חמודה נועם

יאלה , זה נורמלי.../images/Emo91.gif

גם לי כאב מאוד הראש בהתחלה מהפרדניזון , אבל תמשיכי לקחת , תני לעצמך כמה ימים להתרגל וקחי אופטלגין נגד כאב הראש. אל תפסיקי את הפרדניזון !

למעלה