האם מישהו מכיר

סוניה

New member
האם מישהו מכיר

שלום לכולם עידן עלה לכתה ב (סיים את א ברמה בינונית ומעלה-הישג אדיר להתחלה קשה ) לצערנו מתחילת השנה בכתה ובבית הוא שונא לכתוב ומשדר מן חרדה מהתמודדות מול הכתיבה. משפט שאמר לי היום אני רוצה ליהיות תלמיד טוב כמו בשנה קודמת אבל אני רוצה ולא יכול , מבחינת יכולת הוא מסוגל(אנו נעזר בחנה ויסמן ) אבל אשמח לשמוע אם יש למישהו עצה. תודה לאל שיש לנו מורה נהדרת ותומכת.

הלנה

New member
הי - שאלה

בשנה שעברה הוא כן כתב? זאת אומרת, את בטוחה שזאת חרדה ולא קושי אמיתי בכתיבה (בעיות של מוטוריקה עדינה או לקויי למידה).... אני שואלת כי אצלנו כשהבן שלי היה בגן הגננת אמרה שהוא מסרב לצייר... אבל אז התברר שיש לו בעיות במוטוריקה עדינה... ובכיתה א' המורה אמרה שהוא מתעצל לכתוב...אבל אז התברר שהוא לקוי למידה.

סוניה

New member
בשנה קודמת אכן היה קושי בכתיבה אבל

לא חרדה . האמת שלא עשינו אבחון מקיף ואולי זה מתבקש

mickya

New member
לסוניה שלום

כאשר הכתיבה בעייתית (לא משנה הסיבה), מומלץ לעבור להקלדה על המחשב, במקום כתיבה תמה. המחשב בתקופתנו ידידותי ביותר לילדים והם נהנים לשחק ולעבוד באמצעותו. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

שביק

New member
לסוניה שלום. מצטרפת להמלצות

של חברותי לפניי, אך לדעתי רצוי לעבור אבחון מתאים. ייתכן שהבעיה במוטוריקה עדינה, כמו שהיה אצל בני בתקופת ביה"ס. בעזרת טיפול מתאים הבעיה ניפתרה והוא מרבה לכתוב כיום. גם בתיכון, עת למד אלקטרוניקה וחשמל, שם נידרשת יכולת מוטוריקה עדינה הוא הצליח. לדעתי איבחון וטיפול. הוא עדין צעיר מאד וניתן לתקן את שדרוש. בהצלחה!

למעלה