האם מישהו מכיר

דגנילי

New member
האם מישהו מכיר

האם מישהו מכיר או זוכר את שיר הילדות היפה הזה? חיפשתי בכל אתרי השירים ולא מופיע.. ורק הדמעות הדמעות,זולגות הדמעות מעצמן.. פרח נתתי לנורית.. אנני בוכה אף פעם... מה שם השיר, המילים, המשורר? מישהו זוכר? מודה לך מראש..

זה משהו כזה...

פרח נתתי לנורית פרח יפה וכחול תפוח נתתי לנורית נתתי הכל נורית אכלה התפוח הפרח זרקה בחצר הלכה לשחק עם ילד עם ילד אחר אינני בוכה אף פעם אינני תינוק בכיין אך למה זה, אמא, למה זולגות הדמעות מעצמן

limori

New member
רק לעדכון קטן אז יש אתר שנקרא

שירון ששם תוכלו למצוא מאגר גדול של שירים. והנה לינק מצורף

נעה גל

New member
ואת השיר כתבה (כמובן) מרים ילן -

שטקליס.
כעיקרון, אין להעלות מילים של שירים במלואם (מותר לצטט) אל הפורומים בתפוז (בכללם שלנו) בגלל שזה מהווה הפרה של חוק זכויות יוצרים.

limori

New member
לאה גם אני חשבתי שזה שיר מקסים

עד שרואי החליט שהוא לא אוהב את נורית....

מאיו

New member
אני דווקא חושבת שהמסר הוא שגוי

מה ז"א "גיבור אני, לא בכיין"? מי שבוכה כי הוא נפגע ונעלב זה מיד עושה אותו בכיין? מדוע אסור לבכות? אני חושבת שדרוש אומץ להראות את הרגשות האמיתיים, ולא לשחק אותה "גיבור".

נעה גל

New member
אבל זו לא שורת המסר - השורה הזו

מבטאת חלק מהתחושות שיש לילדים (כמו התחושה של ילד "רע" וילד "טוב" שקיימות גם אם לא משתמשים בבטויים האלה), במיוחד לבנים. למרות המסרים האלה (שאפשר להתכחש אליהם - אבל הם קיימים, מה לעשות?) - הוא בוכה וכן מתבטא. נראה לי דווקא מסר בעד בכי, לא?

zimes

New member
בוכה, אבל מתנצל על כך

אני לא בטוחה שהמסר הוא שבכי לגיטימי, אלא שהוא קיים, ומביש.

לאה_מ

New member
אני חושבת כמו נעה,

שהמסר הוא, שלמרות כל ה"איסורים" החברתיים ("אינני בוכה אף פעם, אינני תינוק בכין" "ילדי הוא גיבור ונבון, ילדי לא יבכה אף פעם כפתי קטון") דני עדיין בוכה ("זולגות הדמעות מעצמן"), ולדעתי מרים ילן-שטקליס מתייחסת לבכי הזה, כדרכה, בעדינות ובאמפתיה. אגב, את היחס המקבל שלה לבכי אפשר לראות גם בשירים אחרים שלה, כמו "לבדיתי" ("לבדיתי לבדיתי ובכיתי").

maya100

New member
אני לא אוהבת את השיר הזה

הוא ממש לא נותן לגיטימציה לבכי לדעתי ויותר מזה, אני לא חושבת שהילדים שלנו מנתחים את השירים באופן של "מה המסר הסמוי, המטאפורה" וכו'. הם מאזינים לשיר כפשוטו ואם זה כך, אז הייתי רוצה שאביגיל לא תחשוב שילד שנעלב הוא בכיין או שזו גבורה גדולה לא לבכות. הדמעות לא בוכות מעצמן. יש ילד עצוב ופגוע שבוכה ומותר להגיד זאת בריש גלי.

לאה_מ

New member
את יודעת מה? איתגרת אותי -

אני אשאל את הילדים שלי איך הם מבינים את זה. ואני בטוחה שהילדים שלנו לא מנתחים את השירים כדי להבין מסרים סמויים - אבל יש להם רגישות מופלאה שמאפשרת להם לקרוא בין השורות. בעיני - זו שירה.

כרמית מ.

New member
אני גם לא אוהבת את המסר

גם בלבדיתי הנפלא, ב"הילד הרע" וגם כאן יש מסרים די בעייתיים. הילד מוציא את רגשותיו, אבל בהתקה (נדמה לי שזה המונח) - זה לא אני שבוכה/ כועס/ מתנהג לא יפה, אלא הדמעות שזוגלות מעצמן, הדובי, או הילד הרע שנכנס בי פתאום. מצד שני, אלו שירים כל כך נפלאים (דני גיבור תמיד מעלה בי דמעות...) שחבל לוותר עליהם. אפשר לדבר עליהם, ולרכך את המסר.

זה מזכיר לי "פנינה" של ביתי: פעם

ראיתי שהעיניים שלה נפוחות, ולא ידעתי אם זו תגובה אלרגית או בכי. שאלתי אותה אם היא בכתה, והיא ענתה:"לא, רק היו לי כמה דמעות בוכיות"..... ואני נשארתי עם סימני השאלה.

לאה_מ

New member
אז הנה התשובות של עומר ושל שירה:

שניהם חושבים שמרים ילן-שטקליס חושבת שמותר לבכות, שזה בסדר לבכות. שירה לא ידעה לומר למה, למרות ש"עימתתי" אותה עם הציטוטים מהשיר שגורסים שלבכות זה לא בסדר, אבל היא אמרה שהיא עדיין מרגישה מהשיר שמותר לבכות, שזה בסדר לבכות. עומר אמר, שהילד בשיר אומר שאסור לבכות, כי כך אומרים לו, אבל המשוררת חושבת שמותר לבכות, כי הבכי מביע דברים, כי באמצעות הבכי הוא מביע את העצב שלו על מה שקרה לו עם נורית. בקיצור - כמו שאמרתי - הילדים אמנם לא מנתחים את השירים, אבל המסר שעבר אליהם הוא דוקא מתן לגיטימציה לבכי, ולא להיפך. אז אפשר להמשיך להקריא להם משירי מרים ילן-שטקליס

maya100

New member
קודם כל תודה על הניסוי המאלף

ושנית, עומר כבר גדול יחסית ובעל יכולות ניתוח. דווקא התשובה של שירה מעניינת אותי יותר ואפילו אולי תשובה של ילד (אחר) בן/בת שלוש - ארבע. אני אנסה אולי גם, בקרב הילדים שאני מכירה.

למעלה