האם מישהו מכיר?

האם מישהו מכיר?

האם מישהו ממשתתפי הפורום קשור בצורה כלשהי לאחד משמות המשפחה שאני חוקר? אני נוטה להאמין שאם כן כבר היה נודע לי הדבר, אך אין לדעת - אולי מישהו פיספס... יהושע

א77

New member
איני מכיר אבל...

היה פיניע [פנחס] ספקטור החזן הידוע בבית רוז'ין. על מצות דננברג ודאי שמעת. יש שם בעלות למישהו ממשפחתי, כוונתי לבעל הבית של מצות יהודה שזה משפחת לודמיר. הכרתי גם דוננברג שיצאו מהארץ, אבל איני יודע אם דוננברג הינו דננברג. גולדמן, כבר התכתבנו על אדמו"רי בית זוועהיל שהם גולדמן, אך דא עקא, שלך אין שביב מידע על גולדמן שלך. טסלר, משפחה חרדית פתח תקואית, כמדומני ממוצא הונגרי. שהרי הם בעיקרן חסידי ערלוי. אבל יש ברשותי גם ספר עתיק עם כיתוב ישן של בעל הספר ששמו היה טעסלער, וכבר הצגתיו בכאן.

נתחיל עם ספקטור

תחילה, המידע שיש ביד: סבתא של סבתי היא מרים דבורה ספקטור מקובנה (אשר מקום קבורתה בהר הזיתים). באנציקלופדיה לחלוצי היישוב ובוניו של דוד תדהר כתוב במספר מקומות שונים (אם כי אין בטחון שמדובר ביותר ממקור אחד) שהיא בת אחיו של הרב יצחק אלחנן ספקטור רבה של קובנה. בנוסף, בשני גליונות של כתב עת שיצאו לפני שנים מטעם מוסדות קרלין בירושלים מצויין גם כן הייחוס הנ"ל (בעלה היה חסיד קרלין). עד כאן נשמע מעניין. אולם ממחקר קטן שעשיתי על משפחת הרב ומבדיקה שעשיתי טלפונית מול החברה קדישא עולה אי התאמה שעד כה לא מצאתי את פתרונה. בחברה קדישא אומרים שלפי הרישום שבידיהם מרים דבורה היא ב"ר יונה, ואילו ממה שידוע לי אף אחד מאחיו של הרב יצחק אלחנן ספקטור אינו נושא שם זה. מטרתי לברר אם אכן יש קשר בין מרים דבורה לבין משפחת הרב, ואם כן מהו אותו קשר. השם פנחס ספקטור שאותו ציינת בתשובתך לא היה מוכר לי, ולכן אשמח לקבל ממך פרטים שיסייעו לי לאתר אותו ולברר אם יש לו מידע נוסף שאולי יקדם אותי. יהושע

א77

New member
לא נראה לי שלפיניע ספקטור

לא נראה לי שלפיניע ספקטור היה קשר עם איזור קובנה. אוליי הכל ממקור אחד. כרגע אין ברשותי מקור לשאיבת מידע אודות משפחתו. אבל לכשיזדמן אנסה לברר.

בזק 144

בבזק 144 הממוחשב יש אופציה של אזור חיוג 00 שזה כולל את כל הארץ. אם זה לא שם שכיח מדי כמו ספקטור תקבל רשימה של כל בעלי שם זה בארץ. אולי תעלה מידע מועיל. כבר אמרו בפורום שלא כדאי לטלפן אלא לכתוב מכתב שכולל משהו מהמידע שבידך כדי לא להפתיע את בני השם המסיום שמא יטרקו לך את הטלפון ואז קשה להתחיל עוד הפעם.

eliyhu

New member
ספקטור

האם אורי ספקטור הוטרינר מפרדס-חנה שייך??????????

ספרן

New member
ספקטור

לפלא שא77 לא הזכיר את רשכבה"ג (רבן של כל בני הגולה) , הרב יצחק אלחנן ספקטור מקובנא. ואולי, בגלל שהוא ידוע יותר בשמו - ר' יצחק אלחנן ותו לא. מצאצאיו בני משפחת ספקטור גרים (או לפחות היו גרים) בחיפה. היה לפחות אחד שהכרתי, בשם (לא במקרה) יצחק אלחנן ספקטור ז"ל, שהיה לו בית במרכז הכרמל ברח' יצחק אלחנן (שוב לא במקרה).

עדנה4

New member
אם נראה לך שאותו ר' יצחק אלחנן

שיש על שמו רחוב במרכז הכרמל בחיפה, קשור למשפחתך, אוכל אולי לקשר אותך עם חלק מצאצאיו.

את מי את מכירה?

את חלקם אני מכיר. אשמח לקבל ממך את השמות שאת מכירה.

א77

New member
אל תתפלא. ../images/Emo6.gif

וכבר הערתי בעבר שאיני מלאך. נכון שרבי יצחק אלחנן ספקטור ידוע ומוכר. אך באותו רגע משום מה הראש עבד קצת... לא אכתוב בפרהסיא, איך זה קורה. אבל זה קורה, ומתמודדים עם זה. והעיקר שאכן רבי יצחק אלחנן אכן מהמשפחה כפי שיהושע כתב.

הכוכבת

New member
אני מכירה

מכירה אחד קראוטהמר מפתח תקווה...ואם אני לא טועה הוא דתי. זה עוזר לך?

הכוכבת

New member
אם אני לא טועה

אז לאשתו קוראים צילה. אני צריכה להיזכר בשם שלו. ייקח לי קצת זמן.

א77

New member
רגע... ההוא מירושלים

זה לא אבישי קרוטהמר? היה לשעבר מזכיר מועצגה"ת. מחסידי ויז'ניץ. אם איני טועה זה שם משפחתו.

א77

New member
היכרות היכרות?

חשבתי שפעם ראשונה שהכרת איש שיש לו קרן, זה היה בחנוכה.
לא לא. אבל סתם מעניין. מה? אי? מה יש לך איתו? הוא כותב, ואולי כתב פעם, מאד מאד יפה. איש בעל כשרונות ורגישות נדירים. חביב ונחמד. לא שיש לי קשרים עמו, אבל ראיתיו פה ושם, וכך הוא נראה ונשמע.

כוכה

New member
לידיעתך - אנשים עם קרניים

ראיתי ופגשתי עוד לפני שנולדת!!!!!!!!!!!!!!! ובאשר לאבישי - הייתי מפגישה אותו עם נוער חילוני לשם היכרות והבנה

למעלה