האם מישהו מכיר את Mystara?

l o r e

New member
האם מישהו מכיר את Mystara?

Mystara הוא העולם הישן של ה-D&D, שמכיל בתוכו את קללתו של זנטון, אימה על הגבעה, טירת אמבר וכו'... אני עושה לעולם הזה המרה ל-3E ורציתי לשמוע רעיונות על Prestige Classes, ו-Feats, שישמרו על רוח העולם המקורי.

DDN

New member
אחלה עולם.

אני מכיר. אם יש לך שאלות על קרמאיקוס, יאלרום או גלאנטרי, אתה מוזמן לפנות אלי (יש לי לקרמאיקוס ויאלרום את החוברות שיצאו בעברית, ולגלאנטרי את הקופסא שיצאה לAD&D באנגלית) וד.א, אימה על הגבעה אינו קבוע בעולם ספציפי. ההרפתקאות שכן מתייחסות לעולם הם (שתורגמו לעברית): החברה הנסתרת - ספקלוארום, קרמאיקוס פסטיבל המלך - קרמאיקוס קציר המלכה - פנהליגון, קרמאיקוס טירת אמבר - אזור גלאנטרי קללתו של זנטון שליט נוודי המדבר מקדש המוות אל תוך המערבולת

גלאנטרי וכו'

אתה יכול לפרט על גלאנטרי? כל מה שאני יודע (ונדמה לי שזה לא מדוייק) זה שיש שם שיטת קסם שמבוססת על קרינה, מחוז שלם של אנשי זאב, ואלפים שרוקדים פלמנקו. בקשר למיקומי ההרפתקאות: קללתו של זנטון מתרחשת במקומות האלה של הויקינגים בצפון (אוסטלנד/סורדפיורד או משהו כזה) עם קפיצה קטנה לגבול עם אטאנגר (חובבי סוסים בסגנון ההונים או המונגולים) שליט נוודי המדבר מתחילה ברפובליקת דארוקין, וממשיכה לאזור חדש לחלוטין - שמתואר גם במקדש המוות. הול, אגב (איפה שגר השליט) מבוססת נדמה לי על הודו וסביבתה - המקדש בנוי בסגנון די הודי (לפי הציור) וכמה מהמפלצות (לפחות הבהוט' והיגנת) הן הודיות במקורן. את "אל תוף המערבולת" אני לא מכיר, אבל נדמה לי שהיא קשורה למתיחות בין תיאטיס (אימפריה רומית-ביזנטית) ואלפאטיה (ארץ עם קוסמים בדרגה 36 בכל פינה). אגב - יש אזור שלם במייסטרה - חצי האי "ראש האורק" וסביבתו, שזכו לקמפיין משלהם למוד"מ שנקרא "פלדה אדומה" - אבל שמעתי עליו רק דברים רעים. כמו כן, במפה של מייסטרה שמופיעה בערכה לאשף מופיעה ארץ בשם "היבוריאה" - היבוריאה היא מרחב הפעולה של קונאן הברברי - שטי אס אר הוציאה עליו שיטה משלו מתישהו בשנות השמונים.

l o r e

New member
אז זהו, שגלאנטרי היא הבעיה שלי

יש לי את כל החומר שיצא אי פעם על מיסטרה ב-D&D המקורי לא AD&D. אימה על הגבעה בהרפתקה הבודדת אינה ממוקמת בשום מקום, אבל בקומפליציה In Search of Adventure, שמאגדת מס' רב של הרפתקאות היא נזרקה אי שם בקרמייקוס. ונחזור לגלאנטרי, ארץ הקוסמים: גלאנטרי מורכבת ממס' נסיכיות, שמחלוקות באופן כללי לפי אתניות, ויש גם שתי נסיכיויות אלפיות. אחת הנסיכיויות האלפיות (Belcadiz) היא של שבט אלפי עתיק, שלא חווה את החזרה לטבע של השבטים האחרים. היות והם באוריינטציה ספרדית משהו, הם מכונים אלפי פלאמנקו. הסיבה שגלאנטרי היא ארץ קוסמים נובעת מכוח קסם אדיר, שנקרא ה-Radiance (אני לא אפרט, אבל מקורו הוא כור אטומי קסום), שמאפשר לקוסמים להפוך לאלים בדרך קיצור, אבל גם עלול להשחית. להפוך את ה-Radiance ל-3E זה לא בעיה. החלטית שהוא יהיה Feat, שיקרא Radiance Use עם דרישה של קסמים בדרגה גבוהה, מבחן מעבר וכדור בדולח מיוחד למטרה זו. הבעיה שלי נובעת מה-Seven Secret Crafts of Glantri, שהם שבעה אומניות מיוחדות של קסם: Necromancy, Somniologism(dream wizard), Elementalism, Witchcraft, Cryptomancery, Dracology, Alchemy. באופן כללי הרעיון הוא להפוך אותם ל-Prestige Classes, אבל מטרתי לשמר את הטעם המיוחד של גלאנטרי ופה אני מסתבך. אם מישהו מכם מכיר את ה-Crafts המקוריים אשמח לעצות.

DDN

New member
מה?!

יש לך את כל החומר? יענתו את הGAZEETERים? את כולם? גם את הקופסא של תיאטיס? בכל מקרה, לא התעמקתי אף פעם בקריאת הSEVEN SECRET CRAFTS, אבל מה רע לעשות אותם כ"מקצועות יוקרה"? אחת הדרישות יכולה להיות שהקוסם יהיה יליד גלאנטרי (או אזרח של לפחות 10 שנים)

l o r e

New member
אכן כן...

יש לי את כל הגאזטירים, את הקופסא של תיאטיס, את כל הסדרה של Creature Crucible ועוד... אין לי בעיה לעשות את זה Prestige Class. הבעיה שלי היא איך לשמר את הצורה המקורית של זה, ורציתי רעיונות.

DDN

New member
אז לא הבנתי כלל את השאלה.

אם אתה יכול לנסח שוב, כדי שגם חימושניקים בדימוס כמוני יבינו. |אייקון של דני משתחווה|I AM NOT WORTHY - למישהו באמת יש את הקופסא של תיאטיס.

l o r e

New member
הסבר

ב-D&D המקורי ה-Seven Secret Crafts of Glantri היו תוספות שאפשר להוסיף לקוסם עם קשר כללי בלבד לדרגה שלו. לכל Craft יש 5 מעגלים (Circles) וכל מעגל מכיל כוח או שניים. כדי ללמוד מעגל צריך להיות בדרגה מסויימת או יותר ממני, ולהשקיע כמות מסויימת של XP. הכוחות אינם מופעלים אוטומטית, אלא דורשים זריקה מסויימת. תוך כדי כתיבתי, נראה לי שפתרתי את בעייתי. דרישות הקדם ל-Prestige Classיהיה Ranks של Knowledge Skill בתחום המתאים, וזה הזריקה שתקבע הפעלה של כוח (לכל כוח DC משלו).

למעלה