אז זהו, שגלאנטרי היא הבעיה שלי
יש לי את כל החומר שיצא אי פעם על מיסטרה ב-D&D המקורי לא AD&D. אימה על הגבעה בהרפתקה הבודדת אינה ממוקמת בשום מקום, אבל בקומפליציה In Search of Adventure, שמאגדת מס' רב של הרפתקאות היא נזרקה אי שם בקרמייקוס. ונחזור לגלאנטרי, ארץ הקוסמים: גלאנטרי מורכבת ממס' נסיכיות, שמחלוקות באופן כללי לפי אתניות, ויש גם שתי נסיכיויות אלפיות. אחת הנסיכיויות האלפיות (Belcadiz) היא של שבט אלפי עתיק, שלא חווה את החזרה לטבע של השבטים האחרים. היות והם באוריינטציה ספרדית משהו, הם מכונים אלפי פלאמנקו. הסיבה שגלאנטרי היא ארץ קוסמים נובעת מכוח קסם אדיר, שנקרא ה-Radiance (אני לא אפרט, אבל מקורו הוא כור אטומי קסום), שמאפשר לקוסמים להפוך לאלים בדרך קיצור, אבל גם עלול להשחית. להפוך את ה-Radiance ל-3E זה לא בעיה. החלטית שהוא יהיה Feat, שיקרא Radiance Use עם דרישה של קסמים בדרגה גבוהה, מבחן מעבר וכדור בדולח מיוחד למטרה זו. הבעיה שלי נובעת מה-Seven Secret Crafts of Glantri, שהם שבעה אומניות מיוחדות של קסם: Necromancy, Somniologism(dream wizard), Elementalism, Witchcraft, Cryptomancery, Dracology, Alchemy. באופן כללי הרעיון הוא להפוך אותם ל-Prestige Classes, אבל מטרתי לשמר את הטעם המיוחד של גלאנטרי ופה אני מסתבך. אם מישהו מכם מכיר את ה-Crafts המקוריים אשמח לעצות.