האם מישהו יכול לנסח

shulywolters

New member
האם מישהו יכול לנסח

עצומה לחתימה להוציא את חברי הכנסת הערביים אל מחוץ לחוק

hreuven2

New member
ממתי חברי הכנסת הערביים

מיצגים את הצרכים האמיתיים של הערבים? הם בדרך להבאת חורבן עליהם

ok@

New member
שמעת פעם על...

דמוקרטיה? אי אפשר להוציא אותם אל מחוץ לחוק. פשוט אי אפשר.

shosh200

New member
נו, ואז מה? האם בזה אתה מחזק את ,,,

הדמוקרטיה? מחר נחליט להוציא את הימין הרדיקאלי מהכנסת, ואז מה? דמוקרטיה חזקה ומהותית חייבת להיתמודד גם אם "תופעות" שאתה לא מסכים איתם, במיוחד בכל מה שקשור לחופש הדיבור.

Super giRl

New member
זו לא המדינה שלהם, שלא יהיו בכנסת

הם במילא פה על תקן זמני ומשהו יקרה, או שתהיה להם מדינה משלהם או שתהיה מלחמה, אז מה הקטע? לשבת בכנסת עם האנשים שנילחם נגדם במידה ותהיה מלחמה? ממש טיפשי. ואם תהיהי להם מדינה שיקימו כנסת משלהם וישבו בה עד שיתחמם הכיסא, בינתיים אני לא צריכה לשמוע את טיבי (יועצו של ערפאת להזכירכם ) נואם לי על מסכנותם וקיפוחם של הערבים התמימים שלא עשו כל רע.

המבשר

New member
שוש 2000 התגעגעתי לדברייך היפים

רציתי שתזכירי לי. זוכרת את הביטוי ששמענו בברלין ב1932 זוכרת את ההוא שדיבר על הדמוקרטיה נו איך קראו לו? הוא הרצה לנו על " הדמוקרטיה מתגוננת " זוכרת מה הוא זיבל לנו בהרצאה ההיא? ספרי לחברה כאן על המושג דמוקרטיה מתגוננת רק משכילה כמוך יכולה להאיר את עינינו

אור ירח

New member
הנה ניסיון ניסוח

"אנו החתומים מטה קוראים בזאת לממשלה ישראל וכנסת ישראל לחוקק תקנה, אשר תמנע מרשימות אשר אינן מכירות בזכות קיומה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי מלהיבחר לכנסת." מקווה שניסוח זה יהיה מתקבל על הדעת. ניתן כמובן לתקן או לשנות את הניסוח למשהו טוב יותר אם למישהו יש רעיון.

חזיר בר

New member
רק לידע כללי

למפלגה שאיננה מכירה במדינת ישראל אסור להבחר לכנסת לפי החוק. אז הסעיף שלך כבר קיים.

אור ירח

New member
עדיין לא חזיר בר

אמנם נכון שיש חוק האוסר על מפלגה שאיננה מכירה באופן כולל במדינת ישראל מלהיבחר לכנסת. אבל פה יש לי הצעה להחמיר במעט את החוק על ידי ההוספה של שלוש המילים "כמדינת העם היהודי" אחרי המילים "במדינת ישראל". במילים אחרות, אין זה מספיק שרשימה מסויימת תכיר באופן כללי בזכות קיומה של מדינת ישראל. הרי מדינת ישראל יכולה באופן תיאורטי להיות מדינה בעלת צביון איסלאמי או נוצרי ואז? על כן, הכרה בעצם קיומה של מדינת ישראל הינה אמנם תנאי הכרחי אך בשום פנים ואופן לא תנאי מספיק. תנאי מספיק מתקיים אך ורק כאשר האפשרות של רשימה להיבחר לכנסת תותנה בהכרה במדינת ישראל "כמדינת העם היהודי". אני מקוה שהבנת את ההבדל הדק לכאורע שבין הכרה סתם במדינת ישראל לבין הכרה במדינת ישראל כמדינת העם היהודי.

חזיר בר

New member
אני לא חושב שאני מסכים לזה

אם מפלגה חושבת שלמדינה צריך להיות צביון מוסלמי,אני חושב שמגיע להם הזכות לומר את זה.

אור ירח

New member
לא חזיר בר

הסיבה שאתה טועה בענק היא שמדינת ישראל הוקמה מלתחילה כמדינת העם היהודי ולא כסתם "מדינת כל אזרחיה". הסיבה לכך הייתה שהעם היהודי שנרדף בתקופת השואה היה צריך מדינה משלו כדי להתקיים. ישנה זיקה ברורה בין השתייכות לדת היהודית להשתייכות ללאום היהודי. זה הדבר היחודי שמאפיין את המדינה שלנו. הדברים כבר נכתבו ונחתמו במגילת העצמאות אשר אפילו מאיר וילנר ממק"י חתום עליה.

למעלה