האם מישהו יכול להוכיח

אביv av

New member
האם מישהו יכול להוכיח

לי שאין בורא לעולם או שהתורה לא אמת בקצרה אני אמנם לא מקיימת מצוות אבל מיצהר עצלות נוחיות או מה שתקראו לזה תודה אביבה

justchip

New member
האם מישהו יכול להוכיח שקיים בורא

לעולם ושהתורה אמת במס' מילים?

האם מישהו יכול להוכיח שקים סוס מדבר

בעברית? צריך להוכיח קודם שקיים משהו ואח``כ להפריך אותו שלא קיים כמו שאני לא צריך להוכיח לך שלא קיים סוס מדבר בעברית אלא אתה לי שקיים כמו``כ בענין אלוהים לעולם אי אפשר לדעת

barr1969

New member
תראי

תשמעי. אנחנו לא מסבירים כאלו ונשאים מורכבים בחינם. יש הרצאות, יש סמינריונים, עולה קצת כסף אבל בסוף תהיה לך כזו נוחיות, שהכל שווה. ומי בכלל אמר לך, אביבה, שאין בורא? תודה בתחן

הקץ

את מצפה לשמוע את כל התורה של חוסר אמונה על רגל אחת? הקץ לעצלות. זה יכול לקחת שנים ללמוד. כל מסע מתחיל בצעד קטן אחד... תעשי את הצעד הזה עוד היום, שזה יהיה היום האחרון לאי ודאות.

חבל שאין סמינרים כאלה סוף שבוע

בו תכירו את תורת האבולוציה תאוריות דארוין וכאלה... למה רק לשוקי נב ריצפינקסצ הזה יש סמינר (ולערכים) לא פייר!!

אולי...

אפשר לארגן כזה דבר? יש הרבה מוחות טובים בפורום שמבינים בתורת האבולוציה והקיום. ול``צעירים`` ובעצמם לכולנו תמיד יש מה ללמוד.

סימפטום בת היענה

כך אני קוראת לזה (לפעמים), למרות שאין קשר בין הסמפטום ליענים - יענים הם יצורים אינטילגנטים יחסית ליצורים חסרי שכל. בואי אסביר לך בלקוניות (לא מבטיחה שיצא קצר) על אמונה. אמונה אי אפשר להוכיח, זאת הסיבה שהיא אמונה. זה השם המיוחד שהמציאו לדבר הזה שקורה לפעמים, אם אפשר להוכיח את זה - אין צורך באמונה. אני די בטוחה שאנשים מכל מגזר יודעים את זה. אני בחורה סקפטית, מה שאומר שאני קטנת אמון, ובכל זאת, אני טוענת שאני מאמינה שאין בורא עולם, אין השגחה עליונה, אין ישות רוחנית נשגבת, (מכיוון שכך, כל הממבו כרקגומניצה אינו רלוונטי), מה שיש זה אנרגיות. אנרגיות פשוטות, מסובכות, צבעוניות, משתנות, מחוספסות, נעימות, מגעילות, משעשעות, מזעזעות, גבוהות, נמוכות, יש מרקמים, תדרים ותנודות, לכל דבר ודבר בכל העולם כולו. כמו שאמרתי, אני סקפטית, אני לא ששה להאמין, והייתי שמחה להסתפק בהגדרה חוסר האמונה שלי, אלא שאני רואה אנרגיות, ויזואלית ממש, כך שאין לי מנוס אלה לקרוא לאנרגיות האמונה שלי, כי אין לי דרך להוכיח את קיומם (יש אנשים מודעים, לא לדאוג לי). כך שלמעשה, אני לא מאמינה, המאמינים במשו חסר הוכחות הם אנשים גדולים (נניח, בטוח אופטימים) ממני, אנחנו לא עומדים באותה פלטפורמה. אם וולדרומט יבוא עליך כאן ועכשיו, תראי אותו בעינים שלך, תרגשי בעור, תשמעי באוזנים וכו בשאר החושים, לא תוכלי להתכחש, וכבר לא תצטרכי להאמין, פשוט תדעי. אותו דבר. >ספל חמאה מפסיקה לספור אלטר אגו<

justchip

New member
לא נכון אפשר להוכיח זאת

תפתחי קיבה של בת יענה יש שם כמיות אדירות של זבל שלא יכול להתעכל חיה אינטלגנטית לא הייתה אוכלת את הדברים האלו

babylon_a1

New member
יש בורא לעולם

הוא נמצא למעלה יש לידו מלאכים וגם גמד ירוק ששותה שוקו אם זה לא נראה לכי תוכיח אחרת

ברצינות

אלוהים זה דבר שאי אפשר להוכיח אם קיים או לא וזה לא אמור לענין בנאדם כי זה דברים שאין לו השגה בהם ואחרי שהוא הולך לעולמו זה מתברר (או לא).

אלוהים? איפה?

לא ניתן להוכיח משהו של אמונה. זה כמו שאגיד לך שיש יצורים ירוקים עם אנטנות. איך תוכיחי שאין? אפילו אם תעברי בכל היקום ותראי לי שאין יצורים כאלה באף אחד מהם, אוכל להגיד (א) לא בדקת מספיק טוב (ב) הם מחוץ ליקום (ג) ברגע שהתקרבת - הסתתרו (ד) תשבי יתרץ קושיות ובעיות. אם תשאלי איך אני יודע - אז ראיתי אותם בחלום / בתחושה / בנבואה / בספל תה. גם אמונה במשהו "טבעי" כאשר מערבבים בו על-טבעי זו בעייה, כי תמיד אפשר לברוח אל העל-טבעי להתחמק מהטעויות. לדוגמא, נניח שבגמרא כתוב שלכל דג שיש סנפיר יש גם קשקשים. ואני בא ומראה לך דג עם סנפיר בלי קשקשים, אז תוכלי להגיד: (א) הקשקשים נשרו לפני שהבאת את הדג (ב) זה לא דג (ג) זה לא סנפיר (ד) הקשקשים בלתי נראים (ה) זה זן חדש שנוצר 3 שניות אחרי שאמרתי את המשפט (ו) הכוונה היא לרוב הדגים ואלה הנמצאים בחלק הצפוני של האוקיינוס (ז) תשבי יתרץ קושיות ובעיות (ח) אתה לא קולט את עומקם של דברים, תלמד עוד כמה שנים לפני שאתה מערער את דבריי (ט) אז מה אם אמרתי, זה לא סותר את האמונה הבסיסית במה שאני אומר. מצד שני, כל עוד לא גילית את השטויות במה שאמרתי, תחשבי "וואו, איזה מדהים הבחור, שבלי יכולת טכנולוגית הוא הצליח להכיר את כל מיני הדגים. בטח יש אלוהים". אם אספר לך מספיק כאלו שטויות שלא תדעי לסתור, ואתבל אותן באימרות יפות ("יש 13.5 כוחות בסיסיים בעולם: האש, המים, הנפש, הקרמה, ועוד 9.5 סוגי אדמה. הם משפיעים סביבנו על החוזק הפנימי...") או סיפורי הצלחה ("הסבתא שתתה מהמים הקדושים הסגולים, ומיד ניצחה מקום ראשון באולימפיאדה"), את עלולה/עשויה להתחיל לבוא להרצאות המיוחדות שלי כדי סוף סוף למצוא את עצמך בעולם ולהרגיש שלמה ומחוברת לכוח הבסיסי שלך. בקיצור - היופי בדת זה שלא ניתן לסתור אותה (בדיוק כמו שלא ניתן להוכיח אותה). כל אחד יכול להמציא דת ולגרור אחריו מיליוני מאמינים למשך דורות, השאלה רק כמה מאמינים תצליחי לגייס. יש צורך בסיסי (פסיכולוגי) באמונה. את מרגישה משהו בלתי מוסבר? אפשר להסביר באמונה (אנרגיות חיוביות). את מתעצבנת על אויב? אפשר לקלל אותו וכך הוא יסבול (וודו). הוא לא סובל? הוא יסבול בגהינום (יהדות). בקיצור - אמונה זה דבר נוח. לא משהו להוכיח. נכון, עובדים עלייך בעיניים, אבל תראי איך מצליחים לעבוד על כולם. אפשר לעשות מזה קהילות שלמות ולשיר יחד שירי קדושה. מה רע? היתרון שיש לדת היהודית הוא אלפי השנים שישבו אלפי מאמינים ופיתחו מכלול אדיר של ספרים וחישובים סביב הדת. עם כוח אדיר כזה, אין סוף לכמות השטויו..אה...סליחה...הנוסחאות שאפשר להפיק.

סיטרא

New member
מה הקטע עם הדגים והקשקשים?

אמנם אני יכול להבין את הפטיש הזה לדגים, המרקם החלקלק והמחוות האורליות מבעד לשמשת האקווריום עושים את זה גם לי. אבל אתם לא חושבים שאתם קצת מג(זימים)? באמאשלכם, תפסיקן לדחוף סנפירים לכל דיון תיאולוגי. בברכת צדף צדף תרדוף.

hemi32

New member
דגים וקשקשים ...

זהו אחד הטענות שהועלו בשנים האחרונות נגד היהדות ראה באתר 'דעת אמת' ..

uri80

New member
אני קורא כעת את "שריד מסוביבור"

של דב פרייברג. עדות כואבת ומדכאת ביותר מעולם אחר. הגהינום אכן היה קיים. בוודאות. לא בעולם הבא אלא כאן. לאחר כל עמוד ועמוד שאני קורא, אני מתקשה להבין יותר ויותר כיצד יש אנשים שעדיין כן מצליחים להאמין ביהדות או בכל דת אחרת.

א"א

כרגע א"א להוכיח שאין. כי בשביל זה צריך מישהו שעבר בכל היקום ובאמת ראה שאין ישות כלשהי שבראה אותו, ועדיין אין כזה אדם. המדע של היום גילה רק את קצה קצהו של היקום (באיזור שלנו ושל מערכת השמש בכלל), ולא יודעים מה יש במקומות שחלליות עוד לא היו שם. דווקא להוכיח שיש זה הרבה יותר קל, ובאמת לחרדים יש הוכחות חותכות שיש. אבל יש הרבה שטוענים שזה עניין של הרגשה ואמונה ולא של הוכחה. כלו', יש הרבה שמאמינים שיש אלוקים אבל לא מקיימים את התורה והמצוות מהסיבות שציינת (וגם אני כזה). כלו', עצם ההוכחה לא מביאה בהכרח לקיום תורה ומצוות.

למעלה