האם מישהו יכול להגדיר מה זה 'זעם'?

dina199

New member
האם מישהו יכול להגדיר מה זה 'זעם'?

לא 'התקף זעם' אלא 'זעם' עצמו.

nirity1

New member
האם את יכולה להגדיר אהבה ?

נראה לי שזה נופל תחת אותו כובע

dina199

New member
האם יש למישהו 'התקף אהבה' ?

ועל התקפי זעם מדברים בלי הפסקה

schlomitsmile

Member
מנהל
אני מעדיפה את המונח באנגלית MELTDOWN כי ההתקפים האלה לא בהכרח קשורים לזעם, זה רק איך שהם נראים מבחוץ. הנה דיון על העניין בפורום א"סים בינ"ל. המשתתף WILLARD נותן הסבר ותיאור לא רע לדעתי. למרות שנראה לי שלפעמים זה קורה בגלל עומס יתר חושי ולא רק רגשי כמו שהוא מתאר. http://www.wrongplanet.net/postt63390.html

ענתנוי

New member
הצפה בעברית

כתבתי כמה פעמים את המונח הזה, וזה יכול להתבטא לא רק בהתקפי זעם.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא בטוחה שזה אותו דבר הצפה זה מה שהבנאדם מרגיש- overstimulation או overload . meltdown זה מה שקורה לו, ההתרסקות/התפרצות. מצב של הצפה יכול להוביל גם להסתגרות שקטה, לא רק להתרסקות סוערת.

dina199

New member
הסתגרות שקטה יכולה אפילו להזיק

יותר מהתרסקות סוערת. כי את ההרס הפנימי לא תמיד רואים בחוץ.

ענתנוי

New member
לא מדויק

כל תיאור מצב הוא תיאור של תחושה, בין אם היא מתבטאת בהתנהגות נראית או רק נחווית. הביטוי של המצב החוויתי משתנה, ותלוי בהרבה גורמים. לגבי הצפה - זה שונה מהמושג "הצפה רגשית", ומוביל תמיד ל"התרסקות סוערת", למרות שההתרסקות הזו יכולה להיות גם "התקף אהבה"....

dina199

New member
אני מניחה שהצפה יכולה לגרום לבתקף זעם

(אם יש מקור שלילי להצפה) כי למעשה זה מה שיוצא כשהגוף לא יכול להכיל את המצב בגבולות שלו.

dina199

New member
אני דיברת על 'התקף'

רק בהקשר לעניין הגדרת 'אהבה.' מאחר ולא נראה לי שיש מצב של 'התקף אהבה' לא נראה לי שאפשר להגדיר 'זעם' בסגנון של הגדרת 'אהבה'. בהודעה המקורית ביקשתי שיגדירו את המושג 'זעם' עצמו , ולא את הנושג 'התקף זעם'. :(נכון שאני נודניקית ?
)

nirity1

New member
כן קוראים להם

התאהבות, קראש או איך שתרצי לקרוא להם....

ענתנוי

New member
מילה חסרה

אני לא מוצאת מילה מתאימה שתאפשר לי להסביר מה זה "הצפה" מבחינתי, כי זה מצב שיכול להתקיים רק "במצב מודעות 5" שלא קיים, למיטב הבנתי אצל לא-אוטיסטים. ו"התאהבות" זו דוגמה מתאימה, כי זה כל כך דומה ובכל זאת לגמרי אחרת.... "התאהבות" במובן הנורמלי לא יכולה לגרום להתקף אפילפסיה....

sha na na revol

New member
אגב, עקרונית, לי יש.

התקפי אהבה שאני ממש לא יודע מה עושים איתם, לסלב ספציפי.

sha na na revol

New member
היו לי התקפי אמפתיה

בפעם הראשונה שראיתי תמונה של ריצ'י אדוארדס עם הפגיעה-עצמית, ראיתי את דימוי הגוף והחרדה בעיניים והטראומה... וכל פעם שהייתי רואה תמונה שלו, הייתי מתחיל ישר לבכות. לפני כן, אף פעם לא הרגשתי רגש כזה. זאת הייתה בדיוק התקופה לפני שאובחנתי כסובל ממחלת נפש והפרעת אישיות.

ענתנוי

New member
התקפי אהבה ואמפתיה

עצוב לי מאד לקרוא את זה. התקפי אהבה ואמפתיה הם לא סימן לבעיה, מחלה או הפרעה נפשית. זה סימן לצורך חזק מאד ב"אהבה אחרת", ואם היו מאפשרים לך לבטא את האהבה הזו והייתה לך אפשרות ללמוד איך לחיות אותה בלי "לטבוע" כל הבעיות שלך היו נפתרות מעצמן. לפני שנה "התאהבתי בטירוף" בסוס, אבל כיום יש לי כבר את הידע והכלים להגיב נכון. הסוס הזה, שעבר טראומות קשות מאד ואיבד את הרצון לחיות חזר לעצמו לגמרי והוא שוב בריא - בגוף ובנפש. "לחיות את האהבה הזו" זה כמו להיות הילר או מתקשר (מרפא מלידה) אבל אצלנו זה אחרת...

sha na na revol

New member
מסכים מאוד.

כשהייתי באישפוז הראשון (סוף 2007) אמרתי לאימא שלי, שאני חושב שאני יודע מה הבעיה שלי, שאני רוצה להיות הדמות המגוננת בקשר, ומחפש את זה. היא אמרה לי שזאת לא בעיה. בלי קשר למידת הבעייתיות, היה לי את הניתוח הזה לגבי המניעים שלי.

netanelb5

New member
זעם לפי הבנתי פחות או יותר זה...

הרגשה של כוח התפרצות געש מטורפת או עודפ של חוזק כוח פנימי כדי להגיע למטרה כמו ה"מירוצ למיליון", תראי את האלון ההוא מהאחים כל פעם שהם לא במקום 1 אלון עוד יותר זועם ומתעל את זה להגיע למטרה מקום 1.הזעם שלו לא מבהיל לא מפחיד.

AutismTimesTwo

New member
לא אוהב דיונים מילוניים

המילה מזמן איבדה את משמעותיותיה המקוריות ובעיני כל מי שאני מכיר, רוגז, כעס וזעם הם בדיוק אותו רגש בדרגות שונות של עוצמה כאשר זעם הוא החזק ביותר. מכאן שכעס הוא מצב שבו אתה עשוי להמצא, אבל זעם יכול להביא אותך להתקף שבו אתה מאבד שליטה באופן חלקי או מלא. עוזר לך ? בבלוג שלי : סיפורים (לא מעשיות) על טיפולים שעוזרים (לפעמים) לילדים שלי http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=775413

dina199

New member
כן זה רגש.

ואני אוהבת הגדרות (אני מתכנתת
). לכן מאוד אשמח גם אם יגדירו גם רוגז וכעס.

למעלה