האם מישהו יודע?

סמסרה1

New member
אינני מבינה כ"כ את הרופא....

שלום, אתמול היינו אצל הפסיכיאטר. כשאני הייתי לבדי בחדרו הוא ביקש ממני שאגש פיסית לאוניברסיטה ואנסה לבקש לרשום את הבן שלי בהרשמה מאוחרת. לדעתו אצליח לעשות זאת, מכיוון שהפקולטות שבני מתעניין בהן הן לא כל כך מבוקשות. אך, עלינו להתחייב שתוך כשי השנה הראשונה הבן שלי ישלים בגרות במתמ טיקה ואת הפסיכומטרי. לדעתי, זה לחוץ וזה יותר מדי. למרות שהרבה מאוד אנשים במצב נורמלי לומדים באוניברסיטה וגם עובדים וגם מטפלים במשפחה. לפני כשבוע כששוחחתי עם הבן שלי לגבי לימודים הוא אמר לי שאם הוא יחליט ללמוד אז הוא רוצה קודם לעשות את הבגרות החסרה לו ואת הפסיכומטרי ואז להרשם לאוניברסיטה ולהנות מהלימודים. מה לעשות? מצד אחד יש לי הנחייה מרופא ומצד שני מה שהבן שלי אומר זה גם הגיוני.??? דבר אחר, הרופא אמר לי שבעוד שבועיים הבן שלי יקבל את הזריקה השלישית במספר. לדבריו אז יחול השיפור הגדול. אך אז גם יש מצב שנווכח אולי חס וחלילה שהיות ובני היה חולה לא מטופל זמן רב יתכן שנמחקו תאי מוח. אמא-לה, מה זה? ואולי לא. כי דוקא הרופא אמר שהוא מרוצה מההתקדמות של בני, וטען שבשיחות איתו הוא יותר ממוקד.

הי סמסרה

קודם כל, אני שמחה לשמוע שחל שיפור ושהצפי הוא לשיפור נוסף עם קבלת הזריקה השלישית, לפי דברי הרופא. יחד עם זאת, תמוהה בעיני המלצתו לרשום את בנך, בניגוד לרצונו, לאוניברסיטה. זה לא שבנך הרים ידיים לגבי הלימודים. נשמע דווקא שיש לו תוכנית מסודרת לגבי איך הוא היה מענויין להתקדם בנושא (ואף נשמע הגיוני). ללא שום קשר למחלה יש/אין, נראה לי כי הרשמה של מישהו ללימודים מתקדמים, בניגוד לרצונו, היא מתכון לכישלון.. האם הרופא נימק את המלצתו?? האם יש סיבה הגיונית, לדבריו, להעמיס עליו כל כך הרבה לחץ בנקודה זו של חייו?? מדוע, לפי דעתו, כה חשוב שיתחיל ללמוד עכשיו?? באופן אישי, הייתי משאירה את "הנחיות הרופא", לכל מה שקשור לטיפול התרופתי ולגבי השאר הייתי מתייחסת כאל המלצה בלבד ועושה את שיקול הדעת ביחד עם הבחור עצמו..

סמסרה1

New member
לדודבניל

תודה על התייחסותך. הרופא הסביר לי, שכרגע בני נטול אנרגיות. ושצריך לפעול עבורו בהרבה תחומים. כששוחחתי עם בני לגבי העתיד אז הוא העלה כל מיני רעיונות, חלקן לא הגיוניות. בין התכניות ההגיוניות הוא הסכים לכך, שבאוגוסט הוא יתחיל בבית ספר אקסטרני להשלים את שתי הבגרויות שחסרות לו וגם צריך ללמוד בקורס הכנה לפסיכומטרי. וכשיהיה לו הכל אז רק יירשם לאוניברסיטה. ולא בלחץ. ואילו הרופא ממליץ לעשות הכל ביחד. כרגע, בני לא עושה כלום. ער בלילה וישן רוב היום. התיאבון שלו לא סביר והוא נעשה שמן. ולא מתגלח ויש לו זקן עבות לא מסודר. לפני כן , מבחינה חיצונית הוא היה ממש יצירת מופת, יצירה מושלמת. הרופא אמר שאחרי הזריקה השלישית יהיה שיפור משמעותי אבל יכול להיות שהיות והוא היה חולה הרבה קודם ובמשך זמן ממושך ויתכן שהתפוררו תאים במוח. בקיצור, צריך הרבה כוח. ושוב תודה על התגובות.

הוא בכל זאת בכוון אקדמי...

סמסרה הנכבדה! לי לא נראה שנמחקו תאי מוח בגלל המחלה.אולי מי שמקבל נזעי חשמל,יכול לסבול משכחה ומאיבוד זכרון זמני.וכן,שימשיך את הטיפול.אני מבין שהוא מקבל זריקה משום שכנראהשאין הוא מתמיד ואולי שוכח ליטול יום יום את התרופה.

סמסרה1

New member
אהלן ציוני שפוי

כבר במפגש הראשון אצל הרופא הוא רצה לתת לבני זריקה אך הבן סרב. לדברי הרופא הזריקה הזו זה הטיפול הכי טוב שיש. נכון לעכשו הוא צריך לקבל זריקה אחת לשבועיים. כנראה יגיע שלב שהוא יקבל אחת לחודש... לצערי עדיין עליי לטפטף לו עדיין טיפות בשתייה שהוא שותה מבלי שהוא יודע. היום אחר הצהריים סוף כל סוף הוא גילח את הזקן העבות המגעיל והלא מסודר שהוא הסתובב איתו במשך זמן רב. ועכשו רואים הפנים והוא נראה שוב צעיר. לגבי היכול הקוגנטיבית של בני, הרופא אמר שנראה זאת עוד קצת אולי אחרי הזריקה הבאה. הבעייה היא שהוא היה חולה זמן רב ולא טופל. הרי הוא כל הזמן סרב לקבל עזרה בטענה שהוא בסדר ושאנחנו לא בסדר. חוסר הטיפול הוא עלול לגרום זנק. הבנתי שיכולת קוגנטיבית, זה יכולת חשיבה ויכולת לימוד וכדומה. תודה על תגובתך.

סמסרה1

New member
שלום אנשים יקרים

בני ממשיך לקבל זריקה אחת לשבועיים. המצב הרבה יותר טוב. עכשו הרופא ואני הסברנו לבני, שהוא חייב ללכת לחדר כושר מכיוון שהזריקה הגבירה ומגבירה תאבונו והוא משמין. וכן לחפש עבודה קלה, לאו דוקא עבודה שתהייה קריירת חייו. והוסכם על ידו (הלוואי שזה יצא אל הפועל) שבסוף אוגוסט הוא יתחיל לתקן בגרויות במתמטיקה ובאזרחות ואחרי זה קורס פסיכומטרי... הוא מאז ומתמיד רצה לעבוד בחנויות ספרים, הוא ינסה לבדוק בעזרתי. זה הכל לבינתיים. מה נשמע אצלכם?

למעלה