האם מישהו יודע?

גיא26

New member
האם מישהו יודע?

היי, מישהו יודע על מישהו שאובחן בתחילת הדרך, כחולה OCD ולאחר זמן רב, אובחן כסובל מפוביה חברתית(סוציאל פוביה) או לחילופין - הפרעת אישיות גבולית? האם סימפטומים של חרדה חברתית, יכולים להופיע ב-OCD. תודה על הצפייה וההקשבה, גיא.

עמית_

New member
אין קשר

ביו שני הבעיות שהזכרת ל-OCD. מה שכן, אדם יכול לסבול מכמה בעיות, כמו למשל OCD וחרדה חברתית.

Brendan

New member
שלום גיא

אני מהלך כאן על חבל מאוד דק היות ואני לא כל כך בטוח. אני רק יכול להניח שהבייס ליין (קו בסיס) במישתנה החרדה הוא יותר גבוהה אצל מי שסובל מ-OCD לבין מי שאינו סובל מההפרעה. טיפול תרופתי ב- OCD אלול, כמו כן, להעלות את רף הבייס ליין של החרדה. היות וכך, הסומיאל פוביה שאתה מתאר יכולה לנבוע מאותה רמת חרדה בסיסית שהיא יותר גבוהה ולא בשל קיום הפרעת ה- OCD. יתכן, כמו כן, שיש לך גם הפרעת OCD יחד עם הפרעות אחרות כמו בורדר ליין דיסאורדר, כפי שתיארת. אך שוב, יכול להיות שאני טועה.

numb

New member
אני אובחנתי עם שניהם ../images/Emo5.gif

יש לי הפרעת אישיות גבולית וגם OCD, וממש שהבנתי עד עכשיו בטיפול, זה צירןף שכיח. קודם כל בגלל שהחיים עם הפרעת הבורדרליין מספקים לבן אדם שפע של חרדה, מה שיכול להיות הטריגר ל-OCD. ואולי יש גם הסבר כימי, אין לי מושג. אולי יש סבירות גבוהה יותר של OCD אצל מי שסובל מהבורדרליין, כי בבורדרליין יש גם כן בעיות במקומות מסויימים במוח, כמו אלה האחראים על דחפים ועל וויסות רגשות. אולי יש קשר... סתם מעלה השערות.

סיזיפוס

New member
בתגובה לשאלה

הגדרות ואותיות לא עושות עלי שום רושם, כי זה בכלל לא מתחיל לתאר את מה שאותו אדם מרגיש.זה טוב רק לתת למטפל לתת הגדרה ולתייק במגירה ולחולה להסביר ולהבין ממה הוא סובל, למרות שזה לא בהכרח כך,ויש כל מיני מקרים גבוליים ואחרים על הרצף הזה.ולפי דעתי יש רצף. אספר לך מה אני למדתי ממה שחוויתי: שיש פחדים שהיו איתי תמיד, וכשהחרדות באמת תפסו גל גדול לגלוש עליו, אז כל החרדות הקטנות ,גם הן קיבלו נפח עצום. כלומר הכל עלה דרגה מבחינת החרדה. אולי עזרתי לך ואולי לא, אבל זו התשובה שלי.

סיזיפוס

New member
וחוץ מזה

ממה שהבנתי פעם מקורווין, שגם החרדה הזאת, זה OCD, ויש בה מרכיבים שדומים ל-OCD.(הפחד, המתח, החרדה, הפאניקה)

סיזיפוס

New member
זה נורא מוזר , כי לי בכלל לא סיפרו

במה הובחנתי, הבנתי לבד. אבל יש עוד כמה דברים שלא ברורים לי. האמת, טוב שלא אמרו לי כלום, זה רק היה מעלה לי את הסעיף. באיזושהי כתבה קראתי על מישהי, שכל רופא נתן לה דיאגנוזה אחרת, עם כל מיני שמות מפוצצים, עד שהיא הגיעה לאיזשהו מקום ושם פשוט התייחסו אליה כמו אל בן אדם, לא שמות ואותיות. אז אם ככה ,יופי שלא סיפרו לי כלום.

.אחת

New member
אם לא ברור לך במה אובחנת, למה לא

שאלת? אם משהו לא ברור עדין, למה לא לשאול? ואיך אפשר לטפל במשהו אם לא מאבחנים את המצב הראשוני שמצריך טיפול? לא ברור לי. לא משנה השם המפוצץ, אם הוא כזה או אחר, חשוב שיאבחנו מה הבעיה, ושיתנו את הטיפול הנכון.

סיזיפוס

New member
הם איבחנו כנראה ,אבל לא סיפרו לי

לא חשבתי בכלל לשאול, כי לא ידעתי בכלל שיש לזה שם. עכשו מפחיד אותי לשאול, כי מפחיד אותי מה עוד יש לי,או מה יכול להיות לי. (חוץ מהעובדה שאני נגד תיוקים לבן אדם)

סיזיפוס

New member
יכול להיות שמה שתמיד חשבתי

שזה האופי שלי, זו בכלל הפרעה שמצריכה טיפול? וואוו, זה בכלל מפחיד אותי לאללה, נורא.
"כי אם אני אינני אני , אז מי אני בכלל?" (מתוך קונילמל)

סיזיפוס

New member
וכבר למדתי לאהוב את

מי שאני, חשבתי שזה מיוחד. מה עכשו אני אצטרך לוותר על זה?
חשבתי שאני אדם מיוחד.ואהבתי את זה בי. אז מי אני אהיה עכשו? מישהו אחר?

למעלה