האם מישהו יודע?

ruthagot

New member
האם מישהו יודע?

אני מאוד רוצה לעבור עם הבן שלי לאירופה. שנינו בעלי אזרחות גרמנית, אך דוברים רק עברית ואנגלית. אני יודעת שבחלק מהמדינות הלימודים באוניברסיטה הם חינם לבעלי אזרחות. האם במידה ונעבור לאנגליה יוכל ללמוד שם בחינם או שעלי לעבור לגרמניה לשם כך. כי אינני יודעת אם אוכל לממן לו לימודים גבוהים. זה אחד השיקולים שינחו אותי . תודה

eyshap

New member
באנגליה לימודים הם לא חינם

ויתירה מזאת הם הולכים ממש עכשיו לעלות בצורה כל כך ניכרת עד שאנגלים יפתחו פורום עוברים לישראל וישאלו איך משיגים מחירים ישראלים....

Nobilis

New member
תשובה

הלימודים אינם בחינם. בריטים/אירופיים משלמים שכר לימוד מוזל *אם* הם חיו באירופה במשך שלוש שנים שלא כסטודנטים, מה שאומר שאתם (בהנחה ואתם מגיעים ישר מישראל) תשלמו שכר לימוד מלא (בין 50 אלף ל-100 ש"ח בשנה, תלוי במסלול). אם אתם מחפשים לימודים זולים/בחינם, עדיין יש מדינות באירופה שנותנות כאלה (לדוגמא - שבדיה, הולנד, גרמניה, וכו'), ובחלקן יש גם מסלולים באנגלית.

UKjewishboy

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif הערה חשובה! ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מי שלומד כמוני ב OPEN UNIVERSITY של בריטניה - אז הוא לא משלם סכום גבוה בכלל! עכשיו, הנושא של 3 שנים אני לא יודע אם הוא קשור לזה או לא, אבל אני התחלתי לאחר שנתיים של מגורים בבריטניה ואף אחד לא ביקש ממני להוכיח שגרתי כאן 3 שנים. בכל אופן אני מאוד נהנה מהלימודים ב OPEN UNIVERSITY, אני רק רוצה להבהיר - מדובר באוניברסיטה הפתוחה של בריטניה, לא של ישראל!!!! המלצת חבר טוב היא להתרחק מהאוניברסיטה הפתוחה בישראל שזורקת לך ספרים משעממים שחור על גבי לבן עם 1000 עמודים בלי שום הסברים, אומרים לך תלמד ומעיפים אותך לעזאזל! - אז אני מדבר על ה OPEN UNIVERSITY של בריטניה, אוקיי? מחירים:
קורס של 30 נקודות - £415 קורס של 60 נקודות - £650 בד"כ כדי להוציא תואר ראשון צריך באיזור ה 8-9 קורסים (360 נקודות בסך-הכל) והמחיר הסופי לתואר ראשון שלם הוא בערך לא יותר מ £4500 כלומר 26,000₪ לתואר עצמו, לא לשנה! - אז רק רציתי להוסיף את ההערה הזאת לגבי מה שכתב Nobilis שבהחלט מדייק במחירים באוניברסיטאות רגילות, אך מי שמעוניין בפתוחה - אני אישית ממליץ, אגב יותר ויותר אנשים לומדים היום מבית, זה נהיה כבר דבר שגרתי לחלוטין. בהצלחה!

לאירלנד

New member
אם אתה מתכוון שבאו"פ לא מאכילים אותך בכפית

ובכל זאת דורשים רמה אקדמית גבוהה ? אז מה הבעיה ? 1000 עמודים, ובלי הסברים ? 1000 עמודים ריקים או מה ? אומרים לך "תלמד!", ה' ישמור. אני אצטט משהו ששמעתי פעם ממרצה מצויין. חינוך זה התחום היחידי שבו תראה אנשים משלמים ומצפים לקבל כמה שפחות.

UKjewishboy

New member
אני מתכוון שהאו"פ של בריטניה הרבה יותר טובה מ

האו"פ של ישראל. בישראל זורקים לך 1000 עמודים בלי הסברים, 1000 עמודים משעממים, תוכן משעמם, מערכת מסורבלת ולא מסודרת - פשוט אסון. בבריטניה אתה מקבל חומר צבעוני, עם DVDs ועוד. תסתכלי בקובץ המצורף - אתה לא מקבל וידאו כזה פשוט בישראל! זה נראה משהו לילדים קטנים? אולי, אבל אני מרגיש שאני לומד הרבה יותר טוב ככה. אני עושה תרגילים בשפה הבינארית כשקודם מלמדים אותך את התיאוריה ועוד תיאוריה ועוד תיאוריה ורק לאחר מכן נגשים לתרגילים! (כמו שצריך!) אין בישראל כזה דבר מסודר וכיפי ללמידה, וכשאני אומר "כיפי" אני לא אומר שזה קל, צריך להשקיע ולדחוף מעצמך לתת PUSH כמובן, אחרת אתה לא תסיים את הקורס, אבל זה מה שאני עושה, ואני מאוד מאושר עם הבחירה שלי. אני די בטוח שבישראל באו"פ לא הייתי שורד אפילו יום אחד.. אין שום חובה לדחוף לתלמיד חוברת משעממת של 1000 עמודים שחור ע"ג לבן בלי שום הסברים ופשוט להגיד לו "קרא, יא אח שלו" במבטא ארסי כבד... זה לא אומר שככה צריכה להיראות מערכת חינוך ולדעתי ה OU של בריטניה הרבה יותר מתקדם והרבה יותר "נורמלי" מזה של ישראל.

UKjewishboy

New member
Good question ../images/Emo268.gif

I am not sure, maybe someone else can shed more light on this question

UKjewishboy

New member
Take a look here

Link: http://www3.open.ac.uk/contact/faq.aspx?t=S&cat=1-1GSR1Z Because the OU is a distance learning organisation, it is not usually necessary to come to the UK in order to study. For more information about studying abroad, go to the Overseas Study website. If you are in the UK on a visa you may not be eligible to pay the UK fee, so please contact us on 0845 300 60 90 to discuss your circumstances before registering.​
האוניברסיטה הפתוחה פועלת במסגרת של DISTANCE LEARNING ולכן אם תבקש ויזה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה הבקשה תשלל כי יגידו לך בשביל מה אתה צריך לבוא ל UK כדי ללמוד אם אתה יכול ללמוד מכל מקום בעולם? אבל שווה להתקשר אליהם ולראות מה הם יגידו בנושא, אולי אפשר להתעקש ולומר שאתה רוצה לעשות TUTORIALS ובשביל זה אתה חייב להיות כאן, או אם אתה כבר נוכח כאן ומבקש לעשות SWITCH לויזה אז אולי זה כן אפשרי כי אתה כבר מבוסס כאן ... בקיצור זו לא נראית לי תשובה פשוטה אבל על פניו נראה שזו לא אופציה ריאלית.

UKjewishboy

New member
Residential School Courses

יש קורסים שמכריחים לעשות Residential School עם קורסים כאלה אתה תוכל לקבל ויזת סטודנט
אבל הם טיפה יותר יקרים מקורסים רגילים.

Nobilis

New member
מחדד מעט

התנאי של שלוש שנים קיים בכל האוניברסיטאות הבריטיות, וגם בפתוחה. הנה לדוגמא העמוד שמסביר על שכר הלימוד לתואר שני: http://www3.open.ac.uk/study/resear...ees_and_funding/fees_what_you_need_to_pay.htm מתוכו: UK and EU students are those who can show that: they have been ‘normally resident in the UK/EU’ – not just for educational purposes – for at least three years before the start of their course; יכול להיות שבתואר ראשון הם מקפידים פחות. בכל מקרה, בחינם זה לא.

UKjewishboy

New member
איזו עבודת קודש...

Nobilis להנהלת הפורום, פשוט מוצא את כל האינפורמציה בטילים... אתה ממש תותח!
וכן, כנראה שהם לא בודקים כל אחד, יש איתי עוד כמה בקורס שסיפרו שהם משלמים מחיר כזה למרות שהם בקושי גרו כאן, כנראה שבפתוחה לא מקפידים כל עוד אתה משלם מראש על הכל, אם זה כרוך בטפסים וכו' אני מאמין שהם כן עושים בעיות.

bulllli

New member
האמת שזה רק מטעמי אופנה

כחול יותר מתאים לגברים. אדום זה נשי מידי. למרות שאצלי זה מתאים לעיניים. אגב, אני מקווה שאתה וגוזליה הבנתם את הבדיחה מההודעה הקודמת. הזיכרון שלי לא עד כדי גרוע.

bulllli

New member
אה בטח

אבל חשבתי שזה היה מיועד אליו. כזה הומור של מנהלים ומנל"שים.

למעלה