האם מישהו יודע

בוסטר

New member
האם מישהו יודע

באיזה טיסן משתמשים בצבא ללימוד החניכים בקורס פירחי מזל"טים ? אשמח באם הודעה זו תענה בהקדם בתודה מראש גיא

MemphisRaines

New member
טריינר גרוטאה ששוקל

5 קילו בערך עם מנוע 60 טס כמו עגלה שרון

בוסטר

New member
ככה חשבתי

אבל בכל זאת זה כל היופי בו ! משום שהטיסה שלו קשה יחסית לטריינר ודומה באופיה למזל"ט

גיא1234

New member
הוא כל כך כבד

שאם אתה לא טס טיסה ישרה, ונותן טיפה אפ אז הוא מזדקר.

בוסטר

New member
לדעתי

זה פצצה של טיסן ללימוד למזלטים ! תקנו אותי אם אני טועה , או שלמישהו יש דעה שונה ? בברכה גיא

ci

New member
לדעתי אנשים שאומרים כל כך

הרבה שטויות במשפט אחד לא מבינים כלום מהחיים שלהם! ! ! הטיסן נקרא דרור וזהו טיסן כנף עילית פרופיל סימטרי וכמו שנאמר מנוע 60. עגלה??? הסיבה לזה שהוא עגלה זה שהם היו מטיסים פעם ללא ניטרו בדלק ומכאן הכוח הנמוך וה"עגלה" הטיסן לא עגלה ולא מזדקר ולא נעליים. טיסן מעולה ללימוד, קצת מגושם בגלל הצורה המרובעת אבל אני לא ראיתי הרבה טריינרים אם בכלל עם פרופיל סימטרי. ולידיעתכם בהנחה שתשימו בקבוק ליטר וחצי עומד באמצע המסלול כמה ממכם יצליחו להפיל אותו עם מייצב הכיון בטיסה הפוכה ? ? ? אני מהמר על אף אחד. ובתור אחד שנבחן למזל"טים כבר ראיתי איך מטיסים שם וגם עם טיסן "עגלה" כמו זה הם עושים דברים שאתם לא חלמת עליהם, ולא זאת לא אווירובטיקה מתקדמת או סחרור כזה או אחר, בכל אופן קיים אח קטן לדרור וקוראים לו זמיר אותו טיסן לחלוטין אבל למנוע 40 היה לי אחד כזה נהנתי איתו מכל רגע התרסק לצערי בגלל שסחבתי דגל והזדקרתי בנחיתה. הכל כמובן באהבה

שאלות לגבי מיונים למזל"טים

1)למי אני צריך לפנות כדי לקבל זימון (מס´ טלפון וכו´...) 2) האם המבדקים פתוחים גם בפני מי שבכתה י"ב (ראיתי בבטאון חיל האויר שהם מחשפים מי"א) עמית

שאלות לגבי קורס מזל"טים

1)למי אני צריך לפנות כדי לקבל זימון (מס´ טלפון וכו´...) 2) האם המבדקים פתוחים גם בפני מי שבכתה י"ב (ראיתי בבטאון חיל האויר שהם מחפשים מי"א) עמית

לבוסטר

אתה רוצה להיבחן למזל"טים? אז אולי נראה אותך במבחנים כי גם אני מקווה שאני אלך למחנים! מיכאל סניף באר-שבע

בוסטר

New member
מזלט"ים

היי חברה ! קצת פרטים על מזלטים : קודם כל הקורס נדחה לתחילת שנת הלימודים הבאה כלומר י"ב את זה שמעתי ממפקד הקורס האחרון ! בשביל להתקבל למזלטים יש ליצור קשר עם גדנת אוויר במספר 039375330 בכדי להיבחן במבחנים קודמים לקורס שנקרא פרחי מזלטים והוא הינו גיבוש לקראת הצבא שנערך בסוכות (אם אני טועה תקנו אותי) כאשר תתקשרו תתבקשו להעביר אליהם פרטים שלכם המלצות ומה אתה יודעים לעשות . בהצלחה ! למיכאל - התשובה חיובית אני אגיע למבדקים הראשוניים ולאחר מכן ניראה מה יהיה (מקווה לטוב) ניתראה שם ואם לא הנה מס איי סי קיו שלי לכל החברה שמעוניינים להיבחן , אולי נימצא נושאי שיחה משותפים מי יודע אולי ניהיה חברים לקורס 159711411 בברכה גיא

shakshuki

New member
אני לא מבין את ההתלהבות מהמזל"טים

הייתי בצעירותי ביחידה, כשעוד היתה שייכת למודיעין (אמנם לא בתור מטיס אבל ראיתי את העבודה מקרוב). בסך הכל מדובר על להמריא ולהנחית את המזל"ט. את כל השאר עושה תחנת השליטה הקרקעית (וזה לא סוד צבאי). כל השאר זה תורנויות ניקיון, מטבח, שמירות, וכו´. זהו.

hifly

New member
לא נכון בכלל!!!

בזמן התורנות מעיפים צלחות,ומזלגות עם שלט רחוק,וחוץ מזה שמעתי שם יכולים לקחת את המזלטים להטסות פרטיות בשבת לביצוע אוירובטיקה וכו.

shakshuki

New member
אוירובטיקה במזל"טים

נגמרת בדרך כלל רע, ויעידו על כך כוחותינו שחילצו את שבריהם במדבריות הנגב והערבה. וגם זה לא סוד צבאי. אני מקווה.

ci

New member
לאלו מכם שרוצים להבחן

כמה טיפים :ישאלו אותכם כמה זמן אתם מטיסים רצוי מאוד שתגידו לפחות חמש שש שנים כי פחות מזה הם מסתכלי בעין עקומה. מטיס לבד?? : "כן ברור כמובן"
איזה טיסנים יש לך או היו לך ? :לא להתחיל להפציץ בשמות מפוצצים תיהיו צנועים ותציינו מספר טיסנים מואט ששירתו אותכם זמן רב. מה יש לך להגיד על עצמך ? : מתמיד, שאפתן, דוגל במשימה, רוצה לתרום בתתחום וכו´ וכו´ תיהי פטריוטים כאלה והכי הכי חשוב לא להשתחצן או להעביר מסר של "אני יודע הרבה" כי בצבא לא אוהבים כאלה. למי שלא יודע המבחן המעשי לא מורכב אבל גם לא פשוט : צריל לבצע שני תרגילים: 1) לעשות שמיניות הכוונה לטוס במעגל רחב במיוחד עם הטייה מאוד מאוד קטנה של הכנף וכשהטיסן סוגר מעגל ממש מול הפנים לפתוח מעגל לכיון השני, נשמע פשוט? ממש לא הם קרציות ורוצים מעגלים שווים בקוטר ובגובה, מהירות הטיסה היא מאוד איטית ככה שצריך ליהות דיייקן ואם יש רוח אז בכלל המצב על הפנים. 2) לעשות הקפה לנחיתה למי שלא יודע מהי הקפה מסודרת אז ככה: מתחילים כשהטיסן עם הרוח מול המטיס (נקודה מס´ 1 צלע "עם הרוח") בנקודה הזאת מורידים מנוע לסרק וממשיכים לטוס עד שמגיעים לאיזה פינה דמיונית ופונים 90 מעלות (הפינה הדמיונית= נקודה מס´2 צלע "בסיס") ממשיכים עד שמגיעים קצת לפני המסלול וושים עוד פניה 90 מעלות ונכנסים מומלץ מאוד ישר לציר מסלול (נקודה מס´ 3 צלע "מת") גולשים, בערך 20 מטר פלוס מינס מעמדת המטיס מתחילים להציף ומומלץ בחום רב שהנגיעה תיהיה +\- 5 מטר מהמטיס או אחריו זה לפחות מה שנקרא נחיתה מושלמת ברגע שיש נגיעה פותחים מצערת ועולים שוב (בכל מהלך הנחיתה וההמראה מומלץ בחום רב לשמור ציר מסלול) עולים מטפסים פונים שוב ימינה 90 מעלות (צלע "צולבת") ומגיעים שוב לנקודה מולכם מנוע בסרק וחוזר חלילה. לאלה ממכם שמפריע להם שמדברים איתם בזמן הטסה תיהיה בעיה קשה כי יש להם נטייה מוזרה ומוצדקת לשאול בזמן ההטסה שאלות מעניינות כמו כמה זה 4 בריבוע 30 לחלק לחמש איפה ההורים שלך עובדים ועוד כל מיני שאלות מעניינות (כמובן שזה נעשה בגלל שמטיסי חוץ צריכים ליהיות בקשר עם קרון השליטה ולדבר איתם רצוף, מאין קוארדינציה כזאת),. מקווה שעזרתי בהצלחה לכוווווולם ממשיכים לטוב

טיסני האימונים לא סתם עגלות

היי, מזלט כמו כל מטוס סיור מאוייש זקוקים לכמה שיותר טווח טיסה וכמה שפחות משקל. הדבר האחרון שמעניין אותם זה כח מנוע להמראה קצרה ונסיקה חדה. שלא לדבר על אוירובטיקה שלא רלוונטית לחלוטין. לכן גם במזלטים וגם במטוסים מאויישים משתמשים במנועים הכי קטנים שאפשר שעדיין מסוגלים להרים את המזלט לאויר פועל יוצא מכך שדרושה להם ריצת המראה ארוכה וזוית נסיקה מאוד קטנה (אני לא בקיא בנתונים אבל נדמה לי שלא יותר מ15 מעלות (לפחות ככה זה במטוסים מאויישים) מכיוון שכך, צריך לדעת להטיס באופן יעיל כי כל משיכת הגה גובה מיותרת תגרום לאבדן מהירות (אנרגיה) למי שיש סימולטור G2 יכול להתאמן עם טיסן הססנה, להקטין לו את המנוע עד שהוא בקושי יעלה ולהתאמן על הטסות מרובעות המראות ונחיתות על מנת שזה יהיה ריאלי כמה שיותר בחרו שדה שנקרא Fun Fly ובעזרת מקש F8 תתקרבו כמעט עד לקו המקווקו של המסלול ותמריאו אליכם ותנתקו כשהוא מולכם אם אתם רוצים להתאמן על הטריינר שלכם הוסיפו לו משקל במרכז הכובד עד שהוא בקושי ימריא ותמריאו במינימום גז האפשרי

בוסטר

New member
תודה

האמת שעזרתה אבל לא חידשת כלום ... זה אומר שאני מוכן ויודע מה צריך לעשות שם ... אני מתאמן על הקטע עם הדיבור בשעת ההטסה, נחיתות כמו שציינת , שמינית (הדבר הזה לא קל בכלל ) אבל אני מצליח לעשות אותן דיי בסדר ! תודה רבה על העזרה ואגב בן אם אתה יכול להשאיר לי שו את המספר שלך או דרך אחרת ליצור איתך קשר !

אוירובטיקה...

לא יודע אם הייתם רציניים אבל עם מזל"ט אין שום אפשרות לבצע אוירובטיקה. גם אם רוצים איו אפשרות (טייס אוטומטי) . חלק מהקורס מורכב מסדרה אוירובטית שמבצעים על טיסני סינטרוס. אבי

למעלה