האם מישהו בדק פעם -

nightbird

New member
האם מישהו בדק פעם -

אם יש קשר בין שבט הפריזי המוזכר בתנ"ך לבין שבט בעל שם דומה, שישב בתקופה מאוחרת יותר בצרפת, ועל שמו נקראת פריז? האם ייתכן שאלה צאצאים של השבט ההוא, שברחו ונדדו מערבה? סתם מסקרן אותי, לא שאני מתכנן שם התנחלות

Athaulf

New member
לא בדקתי אף פעם

אתה אולי יכול לרשום באיזה הקשר רשום על שבט הפריזים בתנ"ך? בכל מקרה,שבט הפריזים היה שבט גאלי-קלטי תחת שלטון רומי. שבט זה מוזכר רבות בספר "דברי ימי רומא כרך ב" כשבט שממנו גויסו רבים ללגיונות הרומים ביחד עם שבט הבטאווים שממנו גויסו החיילים למשמר הפרטוריאני. אני בכל אופן,לא מאמין שיש קשר כלשהו בין השבטים.

לא קשר ולא בטיח ../images/Emo13.gif

הפריזים מהתנ"ך הם עם שמי, הפריזים שאתה מדבר עליהם הם עם גרמני ואני גם חושב שיש להם בכלל קשר עם העיר פריס, את איזור פריס יישבו בתקופה הרומית שבטים קלטיים.

nightbird

New member
אני חושב שיש

לפחות לפי מה שקראתי בשני מקורות. אם ידוע על מקור משוער נוסף לשם פריס, אשמח לשמוע.

נידמה לי שמדובר בשני שבטים שונים

אחד גרמני שהתיישב באיזור פריזלאנד(היום בהולנד) ואחד קלטי שהתיישב באיזור פאריס

Marinette

New member
בצפון מערב הולנד יש מחוז

בשם פריזלאנד, כשה-פ´ לא דגושה ומבטאים אותה בשווא (Friesland). גם בצפון מערב גרמניה יש אזור שקוראים לו פריזלאנד. אולי זה מסמן שבאזורים האלה התיישבו בזמנו הפריזים הגרמאנים.

Athaulf

New member
אין שום קשר.

במחוז זה ישב שבט גרמאני שהיגר (ביחד עם האנגלו,הסקסונים והיוטים) אל אנגליה שלאחד עזיבת הרומאים. שבט הפריזים היה שבט גיילי-קלטי ומכאן שונה אתנית ותרבותית.

nightbird

New member
תודה לכל המשיבים

אני יודע שהפריזים מצרפת היו שבט קלטי. פשוט תהיתי אם פותחה פעם תיאוריה כלשהי בעניינם, כמו אלו שמקשרות את הפלישתים עם עמים אירופים שונים. לפעמים אלו תיאוריות שאין להן סימוכין היסטוריים ברורים והן נאחזות בדברים משותפים כגון מילים בשפה, אמנות דומה וכד´. כמובן שמקדם האמינות תלוי בשאלה מה בא קודם, התיאוריה או הממצאים.

למעלה