האם מותר ?

שלום30

New member
אני לא מוצא סיבה שיהיה אסור

הציוד לא סודי, הצילום ממרחק, עשרות אנשים רואים את הפיצוץ, אני לא מוצא סיבה. אולי חשש שיראו את הפרצוף שלו בתמונה...? היה שואל את השוטר על סמך מה הוא חייב אותו למחוק.

hafifdalil

New member
לא כלכך מדוייק

הציוד של החבלן מוגדר כסודי ועל כן לשוטר סמכות להורות למחוק ואף להחרים ציוד ולעכב אנשים במקרה שכזה. לפני כמעט שנתיים בזמן ארוע של חפץ חשוד, החבלן קלט כי מאחד הבניינים מישהו מצלם עם וידאו. לאחר שהוא קרא לו בכריזה להפסיק לצלם והנ"ל לא שהה לבקשתו, הגענו צוות לדירה ועיכבנו את הבחור יחד עם המצלמה. הוא הואשם באי ציות להוראת שוטר ועוד מספר סעיפים ובכל מקרה הוסבר לו כי אסור לצלם חבלן בעת פעילות ללא היתר מראש. כך שלשוטר יש כל סמכות לטפל בנושא.

emiln1

New member
סליחה!!!קצת חולק פה על הדעות

כאשר בטלוויזיה מראים פעילות של חבלן אמיתית עם זו מכונית תופת או כל דבר אחר. הרי בחדשות הראו מיליון פעם איך מפוצצים את החפץ החשוד או המכונית ולא פעם ולא פעמיים רואים את כל החבלנים בפועלה. גם בזירות של פיגועים לא עלינו רואים עבודה של הרבה חבלנים אז מה יש פה להסתיר. כל עוד זה נמצא במקום ציבורי מותר לצלם

GIANT IS

New member
לדעתי הפתרון לעניין הוא שרוב הציוד

הוא לא סודי, חלק מהציוד שמשתמש בו החבלן הוא סודי בהחלט, לדוגמא עד לפני כשנה הייתה תעלומה בקשר למזוודה שחורה שאותה אוחזים החבלנים בפיגועים, ולפני כשנה נחשף לראשונה ייעוד מזוודה זו, המזוודה כאמור היא ציוד סודי בהחלט! אני בטוח שכאשר מצלמים לטלוויזיה לא מצלמים ציוד סודי וכאשר כן מצלמים על כך מופעל מנגנון הצנזורה שהוא אחראי למנוע שידור של ציוד סודי זה או אחר.

אז כך:

ב"ה תיעוד של 'פיצוץ' לעולם יתבצע מרחוק. ומה שרואים זה ענן עשן ושומעים את 'בום' הפיצוץ. לא רואים מעבר לכך דבר. ובזירת פיגוע שרואים את החבלנים, רואים אותם עם שרוול שמולבש על כף ידם, ונרתיק ירך עם מברגים וכלי פריצה לרכבים. כשהם מבצעים סריקת שטח-מהירה לוודא שאין מטענים נוספים. את הציוד שיש בתוך הוואנים שלהם לא רואים. איני יודע עד כמה הדבר 'סודי' אך אם שוטר החליט שלא תצלם, מסיבותיו הוא, למה להתחכם ולעשות דווקא?

tapuach

New member
אולי בגלל שזו זכותנו ?

אני גם הסתבכתי איזו פעם עם שוטרים (שוטרות למען הדיוק
) על כך שצילמתי בזמן ארוע (קטטה) עם הפלאפון שלי ... אבל גם אני מצטרף לעצה של איציק, צלמו מתי שבא לכם, אבל כשמבקשים מכם לא לצלם, תנסו להתחשב.

hafifdalil

New member
וזו מהות הבעיה

זו לא ממש זכותך ! עצם זה שהארוע הוא במקום ציבורי - יופי. מרגע שמתחיל טיפול משטרתי בארוע - למקום הפיזי/גיאוגרפי יש מינוח חדש וזו זירת עבודה של המשטרה ולכן שוטר יכול לאסור עליך לצלם. (בדיוק כמו שקיים שטח צתבאי סגור)

קרבינוש

New member
אבל הצילום נעשה מחוץ לשטח הסגור

זה כמו כל העיתונאים שמצלמים משהו מרחוק מחוץ לשטח הצבאי ואי אפשר לעשות להם כלום מישהו יכול להביא את הנוסח בכתב אם יש דבר כזה בכלל ?

מונח של שטח עבודה...

ב"ה סגירת זירת אירוע, תתבצע בצורה הבאה: סימון השטח המוגדר כשטח עבודה פיזית. עם הפס האדום עליו כתוב 'משטרה' המוכר לנו מזירות פיגועים ותאונות. שטח שלא מסומן הוא לא שטח עבודה! בתוך שטח עבודה אסור להכנס וכמובן שהצילום אסור. אך אם צילמת מחוץ לזירת אירוע, מותר לך רק להתחשב בבקשת השוטר שבמקום. אתה לא מחוייב להתחשב בו.

danielo18

New member
אי אפשר להשוות לסגירת שטח צבאי!

לא כל חפ"ש יכול להורות על סגירת שטח כ"שטח צבאי". יש צורך צו החתום ע"י מח"ט (אל"מ) כאשר הדבר נדרש במיידי וע"י אלוף אם יש שהות לכך.

למעלה