האם מותר לקלח תוכי?

תמי 80

New member
האם מותר לקלח תוכי?

מצד אחד שמעתי שאסור, שהם עלולים להתקרר ולשלשל, מצד שני יש אמבטיה מיוחדת לתוכים. יש לי תוכי קוקטייל שכבר ממש מלוכלך למרות שהוא מנסה להתנקות לבד. מה לעשות?

לשים לו כערה קטנה של מים בכלוב

והוא כבר יכנס לבד.. אם לא עוזר,אז זרם חלש מאד של מים.

תמי 80

New member
אני אנסה אבל לא נראה לי שהוא יכנס

הוא כזה סנוב אריסטוקרט התוכי הזה...אם לא מכריחים אותו לעשות משהו הוא לא עושה כלום....

eari

New member
לא מכריחים!

שמים לו או קערה כמו שאמרו פה, או את האמבטיה המיוחדת לתוכים, תמלאי מים והוא אמור להבין לבד ולעשות מה שצריך שאגב זה טבוע בהם כך הם עושים גם כשהם בטבע!

CrimsonTears

New member
לא כולם ניכנסים לבד

התוכית שלי לא ניכנסת. למרות שאני לא מליצה לך לקלח אותה עכשיו קר מידי תחקי לקיץ שיהיה חם יותר ואז תקלחי

big mama 2

New member
מה שאפשר לעשות

זה לקחת שפריצר לכוון אותו על הכי עדין שייש למלא אותו במים פושרים ולהתיז מאד באיטיות.

אל תקלחי את התוכי../images/Emo128.gif

מסכן... יהיה לו קר, חוץ מזה למה בכלל צריך לקלח תוכי? איזה שטויות!!!

eari

New member
אם כי..

תמיד עדיף כמה שפחות להתערב בטבע, ולתת לו לעשות את שלו.

174M4R

New member
כנסי.

מה זאת אומרת למה לקלח תוכי? למה את מתקלחת (אני מקווה שאת מתקלחת)? בשביל להוריד את הלכלוך נכון? אז גם התוכי. נכון שהתוכי כל היום בבית אבל עדיין יש לו אבק שנתפס בנוצות, אבק נוצות וגם סתם הם אוהבים מדי פעם להשתעשע במים... את חושבת שבטבע התוכים לא מתקלחים? אמנם לא כמו שאנחנו מקלחים אותם אבל עדיין הם נרטבים מהגשם מדיי פעם ומדיי פעם אני מניח שהם נכנסים לאיזה אגם בסביבה או מאגר מים.

LeeKo

New member
מים חמים?מה פתאום!

רק במים קרים...עד פושרים... ולא לייבש עם פן(כן הזה מהמספרות) כי זה יכול לגרום להם לכוויות!

chiff4

New member
האם מה שאמרתם תופס גם לגבי

תוכונים ? אפשר להשפריץ עליהם מים?

chiff4

New member
לדעתי זה טוב במיוחד בקיץ שחם...

לתת להם להתרענן

bear172

New member
לא מים חמים כמו שאתה חושב!

מים פושרים לזה יתכוונתי !!!! מה אני נראה לך!

מותר ואף מומלץ

גם ציפורים בטבע מתרחצות, גם בחורף, בגשם ובשלוליות. רוב התכוים יאהבו מאוד להתרחץ פעם בכמה ימים. ניתן לרחוץ עם שפריצר כמו של צמחים (להשיג במשתלות) בקערה או בברז מטפטף - תגלו עם הזמן מה התוכי מעדיף. המים צריכים להיות קרירים ונקיים, ללא סבון. חשוב לעשות את זה כמה שעות לפני שהתוכי הולך לישון, שלא יירדם רטוב, ולא לחשוף אותו לרוח.

למעלה