האם מותר לפי החוק

מצב
הנושא נעול.
האם מותר לפי החוק

האם מותר לפי החוק
אני אמא ל2 ילדדים קטנים, בכל פעם שמשהו לא מוצא חן בעני בעלי מנתק את הטלפון מהשקע ולוקח איתו את הטלפון+את הנייד כל זה לצורך להעניש ואני נשארת חסרת אונים ופוחדת לומר מילה יש לי 2 ילדים קטנים ואי אפשר בלי טלפון האם מבחינת החוק מותר לו לעשות דבר כזה ולאן אני צריכה לפנות הרבה תודה

לא משפטנית

האם מותר לפי החוק
אני אמא ל2 ילדדים קטנים, בכל פעם שמשהו לא מוצא חן בעני בעלי מנתק את הטלפון מהשקע ולוקח איתו את הטלפון+את הנייד כל זה לצורך להעניש ואני נשארת חסרת אונים ופוחדת לומר מילה יש לי 2 ילדים קטנים ואי אפשר בלי טלפון האם מבחינת החוק מותר לו לעשות דבר כזה ולאן אני צריכה לפנות הרבה תודה
לא משפטנית
לא יודעת מה לענות לך מבחינה משפטית, אבל נראה לי שכדאי לך לחשוב עם עצמך אם יש לבעלך נטיות שטלתניות ואלימות אחרות. אם כן, הייתי מציעה לך לפנות לסיוע בהקדם. אני מצרפת רשימת סימנים שצריכים להדליק "נורות אדומות". - חשדנות רבה. - רכושנות. - קנאות מופרזת (המובילה להתנהגות אובססיבית כגון: מעקב, שיחות טלפון חוזרות ונשנות), מצבי רוח קיצוניים. - בידוד בת הזוג מהחברה ומן המשפחה. - ביקורת מתמדת ואי הערכה של רגשות בת הזוג, מחשבותיה והישגיה. - התקפות מילוליות על בת הזוג ועל אנשים אחרים. - האשמת בת הזוג בכל דבר שאינו מסתדר בזוגיות ובחיים המשותפים. - הכחשת התרחשות אירוע. - איומים באלימות. - איומים בפגיעה עצמית. בהצלחה.

אני מצטרף לתגובת האמא...

לא משפטנית
לא יודעת מה לענות לך מבחינה משפטית, אבל נראה לי שכדאי לך לחשוב עם עצמך אם יש לבעלך נטיות שטלתניות ואלימות אחרות. אם כן, הייתי מציעה לך לפנות לסיוע בהקדם. אני מצרפת רשימת סימנים שצריכים להדליק "נורות אדומות". - חשדנות רבה. - רכושנות. - קנאות מופרזת (המובילה להתנהגות אובססיבית כגון: מעקב, שיחות טלפון חוזרות ונשנות), מצבי רוח קיצוניים. - בידוד בת הזוג מהחברה ומן המשפחה. - ביקורת מתמדת ואי הערכה של רגשות בת הזוג, מחשבותיה והישגיה. - התקפות מילוליות על בת הזוג ועל אנשים אחרים. - האשמת בת הזוג בכל דבר שאינו מסתדר בזוגיות ובחיים המשותפים. - הכחשת התרחשות אירוע. - איומים באלימות. - איומים בפגיעה עצמית. בהצלחה.
אני מצטרף לתגובת האמא...
מה שאת מתארת הוא אינו בשום מקרה מערכת יחסים תקינה. שימוש בכח (פיזי או אחר, ישיר או עקיף) ופחד הוא סימן רע מאוד אשר פעמים רבות מהווה רק סימן מקדים לגרוע יותר. כמובן שאת מכירה את בעלך טוב מכל מגיב בפורום אבל נסי לחשוב היטב האם מערכת היחסים שלכם הינה סבירה ובריאה ודרך שהיית רוצה לחיות בה. כתבת שאת מפחדת להגיב או להתקומם על המעשים מה שמדליק אפילו נורות אזהרה נוספות. מבחינת החוק נראה שהתנהגות בעלך יכולה להגיע כדי "הטרדה מאיימת" מה שיכול להביא להרחקתו מהבית וממש ("צו הגנה") אם לתקופת מה ואם לתמיד.נראה אבל שעלייך לקבל כמה החלטות אמיצות לפני שתגידי לשלב המשפטי. כולי תקווה כי אני טועה וחוץ מהתנהגות זו את חיה חיי משפחה בריאים ומאושרים אך עם לא- זה הזמן לבקש עזרה מקצועית (טיפול זוגי וייעוץ לכל הפחות).

מצב
הנושא נעול.
למעלה