האם מותר לפטר מורה בהריון?

hamoud3

New member
האם מותר לפטר מורה בהריון?

שלום לכם,
אני מורה וכבר שנתיים במערכת החינוך(זוהי השנה השנייה באותו בית ספר על בסיס שעות של תקן) והיקף המשרה עומד 38%, עדיין לא קיבלתי קביעות במשרד החינוך. אני עכשיו בתחילת הריון (חודש ראשון של הריון) ואמורה ללדת בסוף חודש ספטמבר(כלומר אחרי פתיחת שנת הלימודים תשע"ד בחודש ימים). השאלה שמטרידה אותי היא: האם אני מקבלת מכתב פיטורים??. דבר אחר האם משרד החינוך חייב לשבץ אותי בשנה הבאה ???. ואם אני ילדתי ועדיין לא קיבלתי שיבוץ , האם משרד החינוך חייב לשבץ אותי אפילו אם אני בחופשת לידה? .אני מאוד מפחדת , כי אני כבר שנתיים במערכת ולא יודעת מה החוק אומר. אני מפחדת שלא ישבצו אותי בשנה הבאה .
אשמח לקבל תשובה במהירות האפשרית ותודה לכם.

itu1

New member
פיטורים בהריון

מותר למעסיק לפטר עובדת בהריון באם קיבל אישור ממשרד התמ״ת לאחר שהוכיח שאין קשר בין פיטוריך לבין עובדת היותך בהריון.
אריה

פירטורין בהריון

השאלה היא הרבה יותר מורכבת והתשובה הרבה יותר ארוכה מזו שקבלת.
קודם כל צריך לברר מהו מעמדך המדויק האם את בשנת ניסיון או בחוזה המסתיים אוטומטית בחודש אוגוסט. כמו כן יש לבדוק מתי קבלת את חוזה ההעסקה. אם קבלת חוזה כזה וקבלת אותו אחרי אחד בספטמבר הוא אינו חוקי.
אם את בשנת ניסיון, אי אפשר לפטר אותך בלי לקיים קודם כל וועדה פריטטית שבה ישבו נציגי המעסיק, משרד החינוך והאיגוד המקצועי.
רק אחרי וועדה פריטטית אפשר לפנות לשר העבודה לקבל אישור.
אם את צריכה להוכיח שיש קשר בין הפיטורין וההריון, את צריכה למהר ולשלוח אישור למעסיק על ההריון, בתוספת אישור הרופא על השבוע להריון בו את נמצאת. ככל שתמהרי לעשות כן לא יוכל המעסיק להגיד שהוא לא ידע שאת בהריון כאשר פיטר אותך ובכך לא יוכל להוכיח שאין קשר בין הפיטורין וההריון.
מכל מקום גם אם תתקבל החלטה להשאיר אותך בוועדה פריטטית זה יהיה לשנה אחת בלבד והשנה הזו לא תקנה לך את הזכות לקביעות, אבל היא תמנע ממך את הצורך לחפש עבודה כשאת בהריון או מיד לאחר לידה. מניעת הפיטורין אינה לצורך קבלת קביעות אלא לצורך מניעת אבטלה בתקופה שהתנאים הם כאלה שיהיה לך קשה למצוא עבודה.
אם כאמור יש לך חוזה שאומר שההעסקה היא לשנה בלבד, הרי שאם קבלת את החוזה לפני אחד בספטמבר זכותו של המעביד לפטר אותך, כי זו הוכחה לכך שלא פיטר אותך בגלל ההריון.

hamoud3

New member
פיטורין בהריון

אני לא עובדת לפי חוזה אישי. המעמד שלי הוא זמני, כלומר עדיין בנסיון. (כבר שנתיים אני בנסיון) ונאמר לי שבשנה הבאה אני מקבלת קביעות אם אני משובצת. המנהל והסגן אמרו שהשנה יעריכו אותי לצורך קבלת קביעות בשנה הבאה. לא יועדת מה יקרה לי , אני מאוד מפחדת שבשנה הבאה לא אעבוד וכל השנתיים שעבדתי ילכו לאיבוד ולהתחיל מחדש בשביל לקבל קביעות. אני מקווה שתעזרי לי בתשובה כי לא יודעת מה זה ועדה פריטטית

תאנוש

New member
הייתי בדיוק במצבך

משרד החינוך חייב את בית הספר להחזיר אותי לעבודה (חופשת הלידה הסתיימה באוקטובר).
ביחד עם ארגון המורים הוחלט שהשנה תהייה שנת ניסיון נוספת (ואחרונה כי זו השנה השלישית) ובשנה זה אני אעבור הערכה לקבלת קביעות.
בנתיים סגנית המנהל היחידה שצפתה בי.
אני לא יודעת מה יקרה בסוף השנה אבל בכל מקרה כבר משריינת לי בית ספר אחר.

תאנוש

New member
עירית ...

הפתעת אותי עכשיו.
שנה שעברה הייתי באותו מצב, ולאחר ניסיון פיטורים של בית ספר שהגיע לועדה פריטטית שבה הוחלט שאסור להם לפטר אותי ולכן מחוייבים להחזיר אותי ללמד חופשת הלידה (שהסתיימה באוקטובר 2012)... אני אמורה לקבל בסוף שנה זו קביעות.
האם לא אקבל? האם שנה זו לא נחשבת לי לשנת קביעות?
קיבלתי מכתב שהוחלט ששנה זו תחשב כשנת ניסיון נוספת, אבל לא כתוב שם דבר על זה שזה לא נחשב לקביעות.

z i v1

New member
לא להתרגש....

במשרד החינוך נהוג שלא להגיש בקשה לשר התמ"ת לפיטורי מורה בהריון.
זה תקף גם אם היה מדובר על חוזה אישי שמסתיים בלי קשר באוגוסט.
(לא משנה תנאי העסקה - רוח חוק העסקת נשים הוא למנוע מאשה לאחר לידה את הצורך להתרוצץ ולחפש עבודה חדשה).
בגלל שמשרד החינוך לוקח על עצמו להעסיק את המורה שנה נוספת בלי קשר לטיב עבודתו, כנגד זה הוא "דורש" שנה נוספת להחלטה על קביעות כי כאמור המשך העסקה לאחר הלידה לא קרה בהכרח בגלל שביעות רצון מעבודת המורה.
הגיוני.

תאנוש

New member
השאלה היא

האם בסוף שנה זו, אני לא מקבלת אוטומטית את הקביעות?

z i v1

New member
את בעצמך כתבת שרצו לפטר אותך

אך וועדה פריטטית דחתה זאת בגלל הריונך.
קביעות פירושה שאם המעסיק החליט 2-3-4 שנים שהעובד מתאים לו, הרי העובד קבוע.
אך במקרה שלך, המעסיק כן רצה לפטר אותך, רק בגלל חוק עבודת נשים הפיטורין בוטלו.
במקרה כזה, זכות המעסיק להחליט על שנת ניסיון נוספת. (זכות, לא חובה).

תאנוש

New member
כן, אבל זה היה בשנה שעברה.

השאלה היא, האם בסוף השנה הזו, כשאני עובדת כבר שנה שלישית, ובשנה השלישית של הניסיון, הקביעות שלי היא לא אוטמטית?

hamoud3

New member
הריון וקביעות

לכל המגיבים שלום,
תודה לכם על התשובות שלכם אבל המקרה שאני נמצאת בו הוא שאני עכשיו בתחילת ההיריון ואני אמורה ללדת בסוף ספטמבר. יש לי ותק שנתיים (זוהי השנה השנייה) והשנה המנהל מעריך אותי לצורך קביעות במשרד. השאלה היא: האם תאריך הלידה האחרון שלי (שהוא בסוף ספטמבר) אמור להשפיע על שיבוצי לעבודה בשנה הבאה ולקבל קביעות???. הרי תאריך האחרון ללידה מאוד קרוב לפתיחת שנת הלימודים הבאה??(בערך אחרי חודש מתחילת שנת הלימודים). זה מקרה שונה לגמרי משאר המקרים. בבקשה לענות לי דווקא במקרה שלי , אני לחוצה מאוד.

תודה לכם

mykal

New member
את בעצמך, יכולה לענות לעצמך.

את בודאי יודעת אם המנהל מעריך את עבודתך.
אם את נחשבת בעיניו, מורה ראויה.
אם כן, למה שלא יתן לך קביעות? ל מענישים מורות בהריון.
השנה את תעבדי מלא,תוכיחי את עצמך, ותקוי לקבל קביעות.
שנה"ל הבאה, הוא יוכל להתארגן בביה"ס ע"פ הנתון של חופשת הלידה שלך.
זה לא פוגם בעבודתך.
את מחויבת להודיע לו על ההריון בחודש חמישי.
בינתיים תעבדי יפה והכל יהיה בסדר.

hamoud3

New member
הריון וקביעות ופיטורין

נכון יש חלק ניכר למנהל בקביעות. אבל אני עובדת בבית ספר יסודי וגם למשרד עצמו יש חלק ניכר. אני לא יודעת בדיוק מה החוק אומר בקשר למצב שלי (אני עכשיו בחודש הראשון שלי וצריכה ללדת לקראת סוף ספטמבר). האם החוק אומר שמשרד החינוך חייב לשבץ אותי לקראת השנה הבאה?? זה מה שמטריד אותי.

mykal

New member
חבל, שאת מרוב לחץ,

לא קוראת מדויק.
אנסה להדגיש. את אמורה לקבל קביעות השנה
בשנה זו את עובדת. בשנה זו המנהל והוא בעיקר, מעריך אותך,
גם המפקח לא בהכרח יבוא להעריך אותך, אגב וגם אם כן, הרבה מושפע
מדברי המנהל.
אם למנהל יש הערכה טובה על עבותדך--הוא יעריך כך.
אם אין לו הערכה חיובית על עבודתך, הוא יכול להמליץ על שנת נסיון נוספת, גם אם אינך בהריון.
אי אפשר לפטר מורה בהריון--אלא אם יש עליך הרבה תלונות כמורה, וכנראה שזה לא המצב.עובדה שאת עובדת,
יותר משנה.
את מחפשת ואין חוק מעבר למה שכתבתי, לגבי הריונות.
תפחיתי לחץ. ותהני מהעבודה וגם מההריון ושתצאי בידים מלאות.

אייר19

New member
בחינוך ההתישבותי :(

עובד בצורה קצת אחרת.
אם רצו בעבר לשלח אותך לחופשי אבל כופפו להם את היד -הרי שאת צריכה להיות מוכנה לשילוח.
ובכלל...למה שתרצי להיות בבית ספר שלא מעריך מי שאת ומעסיק אותך כי חייב?!
אני בטוחה שתמצאי מקום שידע להעריך וירצה אותך.
כדאי להתחיל לחשוב על אלטרנטיבה .

אייר19

New member
הבנתי.

קשה קשה להיות מורה.
מוציאים כל כך הרבה אנרגיה על דברים מסביב במקום להתרכז בעשייה עצמה.
מאחלת לך בהצלחה

gabi225

New member
לא הייתי רוצה מורה גרועה בגלל שהיתה בהריון

די לנגן עם ההריון כדי לצבור זכויות!!
מי שהיא מורה גרועה יש להעזיב אותה מהמערכת כמו שצריך להעזיב רופאה גרועה, טייסת גרועה וכד'
אסור שההריון ישאיר במערכת (ולצערי הרב יש מאות מורות כאלה) שנישארו במערכת כי בנקודת הזמן הקובעת הן היו בהריון.

תאנוש

New member
אתה מוזמן להתעורר

מורה גרועה בהריון, הרבה יותר "פשוט" לפטר אותה.

לביAה

New member
אם מוכחים שהפיטורין קשורים לעבודתה

ולא להריונה, הפיטורין יכולים לקבל תוקף.

למעלה