האם מותר לאונן?

חמודי77

New member
האם מותר לאונן?

נראה לי שאדם אמור לשער לעצמו פעם בכמה זמן הוא חייב לאונן כדי שישאר שפוי רגוע ומתפקד, וכדי שלא יבוא לידי כעס לדוגמה, וזו רק דוגמה קטנה למה שעשוי לקרות אם הבן אדם לא במיטבו... ואפשר להביא סימוכין לדברים במה שכתוב בתלמוד `אומרים לו חלל שבת אחת כדי שישמור שבתות הרבה`, וגם יש הלכה ש`מתלוים בנסיעה בשבת עם היולדת לבית חולים כדי שלא תיטרף דעתה` אז רואים מכאן שאנו מצווים לשמור על שפיות.. (מאידך אפשר גם לומר שמתלוים בנסיעה עם היולדת כדי שהיא לא תמות מטירוף הדעת...) אני מניח שאדם שאין לו ברירה אז זה כבר לא בגדר `הוצאת זרע `לבטלה` כך זה נראה לי. אשמח לשמוע את דעתכם רבותי, ואם יש מי שדן בזה. תודה רבה
 

Nחמן

New member
מכאן אין ראייה

נראה לי, שאדם אמור לשער לעצמו פעם בכמה זמן הוא חייב לשתות קפה עם שרימפס כדי שיישאר שפוי ורגוע וכיו"ב. עכשיו ברצינות: כאשר הרופא רושם לך תרופה, האם אתה בודק את כשרותה? ובכן אין הכשר לתרופות מלבד הכשר לפסח ואף זאת בעירבון מוגבל. אם אין תחליף לתרופה הלא-כשרה ואי לקיחתה עלולה לגרום לסכנה, אין שום איסור מפני פיקוח נפש. זה הבסיס ליולדת ולחולה. אף אני אישית ליוויתי חולה לבית חולים בשבת וגם החזרתי אותו (עם נהג לא יהודי) מהטעם הנ"ל. אם כן, לא אוכל להתיר איסור (אומנם לא מן התורה ולא בעל חיוב עונש מיתה) אבל אוכל ללמד זכות על מי שמאונן כדי לא להגיע לאיסור חמור יותר. ההבדל הוא בזה, שמי שאומר מותר, ביטל מצווה ועלול להיחשב כמומר, ואילו מי שעושה כן מתוך אילוץ זמני, יכול להיחשב קרוב לאנוס. זו איננה דעת הלכה אלא דעתי הפרטית. אם יש מי שחולק עליי, יבורך גם הוא, ובלבד שיהיה זה לשם שמים. חוץ צמזה למה לא היית בשבת הו"ד?
 
צודק נחמן, ודאי שאין היתר לכך

אבל קשה לעמוד בכך, זה לעיתים מטריף את החושים וגורם לבנאדם לא להיות רגוע, אז אמר נחמן לדעתו אם עשה זאת הרי הוא בבחינת אנוס, אבל סתם לאונן בכל זמן סתם כך בשביל לרצות היצר זה בודאי שלא יהיה מותר. נכון אוי שזה לא רצונו של הקב"ה, אבל מה לעשות שכמעט ואין שךיטה מוחלטתלהתגבר על שז"ל. אני אישית נלחמתי עם עצמי על שמירת הברית במשך שנים (כמעט 8) למעט מקרה לילה (שעל זה בודאי אין שליטה) אבל בסופו של דבר נפלתי לשז"ל, כי פלתי קמצי וה` אור לי, אז כן יש מצבים שקשה לעמוד בזה, אבל בודאי לא להפוך את זה דרך קבע... שבת שלום עם עונג שבת.
 

Nחמן

New member
חזק וברוך!

וגם תיקון השיבוש בפסוק (להזכיר לגולשים: "מצפה לגאולה" גולש באמצעות הטלפון וללא מחשב): "כי נפלתי - קמתי, וה' - אור לי". ו... לאלה, שניסו ולא הצליחו ולאלה שלא ניסו - שאלתי חידה המבוסס על פרשת השבוע. תוכן החידה: כי אש יצאה מחשבון להבה מקרית נשאר סיחן. מראש רמזתי בצורה ברורה, שכל קשר בינה לבין פרשת השבוע הוא מקרי בלבד. שימו לב לפתרון: "כי אש" בגימטריה = 331, "להבה מקרית" = 882, "סיחן" (כתיב חסר) = 128. אז מה החשבון? לא מסתדר. אם כן, ננסה לסכם את הספרות: 3 + 3 + 1 = 7 (נכון?! תקנו אותי, אם טעיתי...) 8 + 8 + 2 = 18 (אמת?!...) וההפרש ביניהם הוא 11. עכשיו נשאר לסכם את הספרות של המלה סיחון: 1 + 2 + 8 = ?... כמה??? 11 (מה אתם רוצים ממני אחרי 8 שנים בכיתה א' עם "דיפלומה")! עכשיו נעשה סדר בדברים: הגימטריה המצומצמת של המילים "כי אש" יצאה מחשבון הגימטריה הקטנה של המילים "להבה מקרית" וההפרש הוא הגימטריה הקטנה של המלה "סיחן". למשתתפי הקומונה: עקבו אחר הודעה מיוחדת לקראת סוף השבוע. שבוע טוב ואל תשכחו, שבשבת הבאה מקרא את פרשת "בלק" (דיק באלאק!)
 

טיףטף2

New member
חשוב לבהיר שאלו דעותכם

שלא חס וחלילה קורא יסתמך על דעתכם ויגיד טוב אני מרגיש שאני חייב ואין מצב שלא. ויחשוב שהוא אנוס ע"פ הודעתכם.
 

חמודי77

New member
נכון, מ`יולדת` אין כ"כ ראיה

תראה בגוגל בערך `איסור השחתת זרע בזמנינו`, שיש רבנים חשובים שמתירים לאונן בזמנינו באקראי. אני לא יודע מה אתכם, אם אני לא מאונן פעם ב.. אני עצבני ולא מתפקד רגוע ועובר על איסורים אחרים. ואם אמשיך להתאפק אז אשתגע. ובודאי אני חייב לשמור על בריאותי.
 

Nחמן

New member
חמודי יקר!

לא באתי להטיף לך מוסק. אין זו דרכי. חוץ מזה בתוך עמי יושב, ואני בוש להודות, שגם אני אינני נקי מחטא זה, וכיצד אוכל להוכיח אחרים? רק טרם עיינתי ב"גוגל" אך גם אינני מאמין, שיש רב שיתיר זאת (חוץ מ"הרב" גוגל). אינני בא לשפוט איש, כי מן הידוע, שרבים נכשלים בזה מכל מיני סיבות. רק לבוא להתיר לכתחילה?! שום רב לא יכול להתיר את מה שאסר הרמב"ם. שמור על בריאותך! עשה כושר, תרבה באכילת םפירות וירקות ותמעיט באכילת פעמימות.
 
למעלה