האם מומלץ פעם ב 50K

הנסיך.

New member
לא.

פעם בחמישים אלף אומר שפעם בשנתיים-שלוש אתה מפרק את המזרק\ים אצלך באופנוע\קטנוע\רכב והולך איתם למקום שיינקה אותם.
מכיוון שמזרק הוא רכיב די עדין, עיקר הנזק שיכול להגרם לו הוא בפירוק ובהרכבה, מהסיבה הזו אין המלצה של יצרני הרכב לנקות מזרקים בשום שלב, אלא אם יש חשד בתפקוד שלהם (תערובת עניה, בקפיירים, תערובת עשירה מידי, שריפה לא טובה של התערובת בצילינדר על סימפטומיה השונים ותופעות שונות ומשונות של מזרקים סתומים)
בשורה התחתונה - אם הכל תקין, אל תיגע
אם אתה חושש שיש בעיות - מבט בפלאג\ים אמור לתת לך די הרבה מידע, ואח"כ, התיעצות עם בעל מקצוע אם כדאי או לא כדאי לנקות.

אישית, הפעמים היחידות בחיי בהן נדרשתי לנקות מזרקים היו כשפירקתי מזרקים מרכב אחד והעברתי לאחר, והסביבה לא היתה סטרילית בתהליך.

והכי חשוב - למרות הפיתוי, אל תנסה לנקות לבד \ עם ספריי קרבורטורים או משהו בסגנון, ניקוי עושים במכון עם מכשור ייעודי (ניקוי אולטרסוני) ומדידת ספיקה ופאטרן ריסוס לפני ואחרי הניקוי.

jony stekino

New member
יש לי רק בעיה מינורית אחת שמעצבנת אותי

פעם ביום ( בבוקר ) הקטנוע מניע מצויין אבל לאחר נסיעה של כ חצי ק"מ אני עוצר ברמזור ואז הקטנוע נכבה

נגיעה קלה בסטרטר המנוע מיד מתעורר לחיים ומשלב זה הכל תקין ,
והתקלה לא חוזרת על עצמה גם אם אני יעצור ברמזור הבא עד למחרת בבוקר

כמה לוקחים במוסך על ניקוי המזרקים ? ( לא בטוח שזה קשור לתקלה )

נ.ב זה לא קורה כל בוקר

הנסיך.

New member
נשמע מענין - אבל אבל כל פתרון יהיה ניחוש

זה קורה בכל בוקר? לא משנה אם זה בוקר קר \ בוקר חם?
זה קורה כשהמנוע כבר בטמפ' עבודה או לפני?
מה קורה אם אתה מנסה להתניע אותו בערב \ אחרי העבודה \ כשהמנוע כבר קר אבל לא עמד לילה שלם?

בכל מקרה, מתיאור התקלה לא נשמע שהכיוון הוא מזרק\ים תקולים.
מזרקים תקולים מתבטאים בעיקר בבעיות בתאוצה \ סל"ד סרק לא עגול, תגובות מצערת גרועות ו"גמירה" של פלאגים אם בעקבות עודף תערובת או תערובת עניה מידי, ובכל מקרה, בתקלות עם סמפטומים "מתמשכים" ולא נקודתיים

הנסיך.

New member
אגב, ניקוי רביעית מזרקים עלה 300 ש"ח אא"ט

אולי 250, אבל לא יותר, וזה קרה בחולון, אצל מכון מזרקים בשם "זר" או משהו כזה...

jony stekino

New member
זה קורה לי בעיקר בבוקר

כבר התרגלתי לתת ברמזור הראשון קצת יותר גז
כי לאחר הרמזור הראשון הכל כבר תקין
זה נראה כאילו הצ'וק מתנתק מהר מדי
אבל יכול להיות שיש פה עוד נתון במשוואה
יכול להיות להצ'וק מתנתק בזמן אבל הקומפרסיה אולי קצת נמוכה / הפלג / וכו"ו שזה משפיע רק במעבר

אני גם צריך לבדוק את צריכת הדלק לראות אולי משהו השתבש

למעלה