האם מגיע לי פיצויים

jacobco

New member
האם מגיע לי פיצויים

אני כותב בשם חברה שלי . היא עבדה במקום עבודה שנה ,היא ילדה ויצאה לחופשת לידה ,במשך תשעה חודשים היא היתה בקשר עם מקום עבודתה שהיא חוזרת לעבודה ,הציעו לה עבודה שונה ולאחר שינו לה את התנאים , והיא לא יכלה לקבל את התנאים . האם זה נקרא פיטורים בגלל הרעת תנאים או שהיא התפטרה מעבודתה. ידוע לי שאשה שמתפטרת לאחר לידה מגיע לה פיצויים זה נכון ?

nirdagan

New member
הרעת תנאים

אם האישה התפטרה עקב הרעת תנאים, וזה מה שנראה לפי סיפור המעשה, היא זכאית לפיצויי פיטורין כאילו פיטרו אותה. זה לנכון בלי קשר ללידה. לפי מיטב ידיעתי התפטרות "סתם" לאחר לידה אינה מזכה בפיצויי פיטורין.

brigit

New member
אז זהו - שכן

לפי חוק פיצויי פיטורים - עד 9 חודשים אפשר להתפטר כדי לטפל בילד וזו התפטרות בדין מפוטר 7. (א) התפטרה עובדת, תוך תשעה חדשים מיום שילדה, על מנת לטפל בילדה - יראו לענין חוק זה את התפטרותה כפיטורים.

brigit

New member
סעיף 7 לחוק עבודת נשים

7. (ג) עובדת רשאית להיעדר מעבודתה: (2) מתום חופשת הלידה עד תום ששה חדשים מאותו יום, אם אישר רופא כי מצבה עקב הלידה מחייב זאת ובמידה שאישר. דין היעדרות לפי פסקה זו כדין היעדרות מפאת מחלה; ד) (1) עובדת שעבדה עד תחילת חופשת הלידה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה לפחות עשרים וארבעה חדשים רצופים, רשאית להיעדר מהעבודה, מראשית השבוע השביעי שאחרי הלידה, מספר חדשים כרבע מספר החדשים שבהם עבדה כאמור, אך לא יותר משנים-עשר חדשים וחלק של חודש לא יבוא במנין; (2) העדרה של העובדת מעבודתה מכוח פיסקה (1) דינו כדין חופשה ללא תשלום, וזמן היעדרה לא יבוא במנין לגבי זכויות התלויות בוותק; (3) עובדת שנעדרה מעבודתה מכוח פיסקה (1) והתייצבה לעבודה לפני תום תקופת חופשתה, או הביעה רצונה לחזור לעבודה כאמור, לא יוכל המעביד לדחות את החזרתה לעבודה יותר מארבעה שבועות מיום שהתייצבה או הביעה רצונה לחזור. הגבלת פיטורים - סעיף 9 (ג) (1) לא יפטר מעביד עובדת בחופשת לידה, בימי העדרה מעבודה לפי סעיף 7(ג)(2) או במשך תקופה של ארבעים וחמישה ימים לאחר תום חופשת הלידה או ימי ההיעדרות כאמור, ולא יתן הודעת פיטורים למועד החל בתקופות האמורות. עוד דבר - אחד - חוק פיצוי פיטורים קובע ש 7. (א) התפטרה עובדת, תוך תשעה חדשים מיום שילדה, על מנת לטפל בילדה - יראו לענין חוק זה את התפטרותה כפיטורים.

למעלה