האם מאי בזאר הכרחי?

1מוטי1

New member
האם מאי בזאר הכרחי?

אני מתכנן לנסוע לדלהי ומשם לדרהמסלה מישהו יודע איפה אפשר להשיג נסיעה לדרהמסלה בלי להתקרב למאי בזאר?? (בדלהי)

guymgk

New member
Main Bazaar

אל תהיה מצחיק מוטי, אתה הולך לטייל בהודו. חלק מהחוויה ובהחלט חלק מרכזי בשהותך בדלהי זהו המאיין בזאר. מרבית הקניות המעניינות נמצאות שם, ודיי זול. תפתח את הראש ותתנסה, אל תחפש עיקופים עוד לפני שהגעת לשם. כרטיסים לדרמסאלה תוכל למצוא בכל סוכנות נסיעות באיזור. תהנה!

1מוטי1

New member
תודה אבל -

הייתי כבר שם וממש לא אהבתי את המקום אני פשוט רוצה לחסוך ולדלג על מאי באזר אז השאלה מה האפשרות השניה?

motyka

New member
למוטי ממוטי

אפשר לדלג על המיין בזאר, ולהגיע לתחנת הרכבת. ולקנות כרטיסים לפתנאנקוט, ומשם אוטובוס לדרמסלה. (אגב מיין בזאר - מלשון השוק העיקרי) אפשרות נוספת - להגיע לאיזור תחנת הרכבת של old delhi ושם יש מקבץ סוכנויות נסיעות נוספות.

1מוטי1

New member
ממוטי למוטי שוב..

לקחת רכבת נראה לי קצת מורכב איפה באולד דלהי יש משרדים? יש לך שם מדוייק שאוכל להגיד למונית? ואגב - יש שם מקומות לינה? ותודה על התיקון

motyka

New member
אין לי כתובת מדוייקת

ואני בכל זאת ממליץ על הרכבת. נסיעה נוחה הרבה יותר, פחות טלטולים, אפשר לקום ולהסתובב, לא יושבים שלושה איש על מושב שמיועד לשניים (כמו באוטובוס), אפשר ללכת לשירותים בזמן הנסיעה, אפשר לקרוא ספר, ואם קונים מחלקה מתאימה - יש מיזוג. מפתנקוט יש שירות אוטובוסים סדיר לדרמהסלה, ובתמורה לסכום סביר אפשר לקחת מונית.

guymgk

New member
באמת?

טיילת במזרח, היית במיין בזאר, ורכבת נראית לך עיניין מורכב? אני מציע שוב, חזור למיין בזאר, צריך יותר מחצי מבט כדי ללמוד את המקום ואולי אחרי כל זה כרטיס לרכבת לא ישמע לך מורכב מוטי.

1מוטי1

New member
גיא יקר -

הייתי בהודו בדיוק שבוע מסיבות שלא בא לי לפרט ואני חוזר לשם בשבוע הבא. לא נסעתי ברכבת כך שאין לי נסיון יותר מדי עם זה כן נסעתי לדרהמסלה והשהות במיין באזר הייתה לי לא ממש נעימה (לגיטימי לא?) - בכל מקרה נהנתי מ'התמיכה' שלך גיא ותודה באמת - למוטי2

muga

New member
לא ניסיתי

אבל, אני בטוחה שבאזור הקונאט פלייס אפשר למצוא סוכנויות נסיעות שימכרו כרטיסי אוטובוס לדרמסהלה. שנה טובה

aviron

New member
אז איך להגיע?

איזור הקונאט פלייס - יותר לכוון משרדי נסיעות המוכרים כרטיסי-טיסה, וזאת עד כמה שאני ראיתי - אך ייתכן שאני טועה והם מוכרים גם אמצעי תחבורה פנים-ארציות, על גלגלים. בכל-מקרה: מצטרף לדעתו של מוטי (2..) - אמור להיות בהחלט לא מסובך להגיע אל תחנת הרכבת המרכזית של דלהי (ב"אולד דלהי") - ולרכוש כרטיסי-נסיעה. רוצה לא מסובך לחלוטין? תרכוש מושבים ברכבת ה"שטדבי" - המקומות מסומנים, השם שלך יופיע על הקרון- מבחוץ, הקרון ממוזג, הישיבה נוחה, כיבוד מוגש בנסיעה והנסיעה מהירה מאד. סתם ככה, משהו שנקרא תחושת-בטן: שבוע הודו, דלהי, מיין-בזאר = בל"ל? (אם לא הבנת אז התשובה היא לא..)

עמית22

New member
רכבות בהודו

בכל רכבת בהודו בכל מחלקה (חוץ מ- Second general), פקידי הרכבת היעילים ביותר יתלו מחוץ לכל קרון את רשימת השמות עם מספרי המקומות. לפי מיטב ידיעתי (והחוש שפיתחתי בהודו) כל סוכנות נסיעות הודית יכולה להשיג כרטיסים לכל דבר, הכל תלוי בגובה התשלום...
אני אומנם לא מבין את הרתיעה העזה מהמיין באזאר, אבל אם אתה לא אוהב את המיין באזאר, סיכוי גבוה שלא תאהב גם את אולד דלהי... שמעתי שמלון טאג' בדלהי, הינו ברמה מצויינת וממש מומלץ, אין לי ספק שיש שם גם סוכנות נסיעות שבה ישמחו לארגן לך נסיעה לדרמסלה, ואם אין, בטוח הקונסיארז' יוכל לטפל בנושא (שטר של 5$ ידאג לשירות מאוד מהיר). בהצלחה, ותהנה

motyka

New member
אזור משרדי הנסיעות בקונאט בשיפוצים

בונים את המטרו. ובכל מקרה לא זוכר משם משרדי נסיעות לנסיעות קרקע (רק לטיסות).

guymgk

New member
מיין בזאר

אין פה שום נסיון להעליב אותך ואתה לא צריך להעלב גם, אני מנסה לדרבן אותך מאחר והנסיון הראשון שלך לא היה משהו (גם שלי דרך אגב לא היה הכי טוב מהמיין בזאר בפעם הראשונה). אבל, בפעם השניה והשלישית הדברים נראו אחרת ומצאתי את המקום הזה ממש מהנה. תחנת הרכבת דרך אגב נמצאת בקצהו של המיין בזאר. אם אתה מחפש מקום נוח לשהות בו - Yes Please Hotel. אני חוזר, hotel, לא guest house, כי יש שניים. חדרים טובים, אפשר גם ממוזג, עם טלויזיה, במחירים סבירים למי שמחפש מקום קל לנחות אליו. אם ממש קשה לך עם הירידה למיין בזאר, תשאר בחדר ותאכל שם (ניתן להזמין טלפונית). בהצלחה

ronyboy

New member
וגם Relax hotel

שאמנם ממוקם ליד המיין באזאר אבל מאוד מושקע ושווה וממש לא ג'יפוני עם מזגן ומקלחת צמודה, ואחרי מיקוח הצלחנו לסגור על 650 רופי ללילה והיה שווה כל רופי. והאמת שכשהגענו לדלהי ברחנו כעבור יום והתגובה למיין באזאר היתה דומה אבל כשחזרנו כעבור חודשיים לשם מהר מאוד הבנו שהשד ממש לא נורא ולמעשה ממש אין שד, פשוט לומדים להתרגל. וכדי להמחיש את העניין תקרא את המאמר הבא: http://www.micro-cosmus.com/masa/chapters/chap%20%2013%20delhi.html חוץ מזה אם הבחירה היא בין רכבת לאוטובוס אז אנח ממליץ כמו קודמיי על רכבת ויש תחנת רכבת גדולה בקצה המיין באזאר. אם אין לך בעיה כספית את היכול לקחת רכבת יקרה עם מזגן כדוגמת השתאבּדי (אני לא סגור אם היא עצמה מגיעה לפתאנקוט) שהיא מיועדת בעיקר לתיירים ועשירים ויש בה מיזוג וכיבוד לכל אורך הנסיעה. אגב אם אתה כבר בכיוון דראמסלה אני ממליץ גם לפני דראמסלה לנסוע מפתאנקוט באוטובוס לדלהאוזי שזו עיירה קטנה על הר עם נוף מדהים ושווה לעצור שם קצת, ואם אתה בעניין של אוכל טיבטי אז אין כמו המסעדה של צ'אנגה שנמצאת בשוק הטיבטי ליד תחנת האוטובוסים. יש לה את המומואים הכי מדהימים שאכלתי בהודו. שיהיה בתיאבון!!!
רוני

למעלה