האם לשאוב?

gjenya

New member
האם לשאוב?

שלום!בני בן שבעויים ויונק.נאמר לי שאחרי כל הנקה צריך לשאוב שאר החלב.האם זה נכון ואם כן אז עד מתי עושים את זה? ועוד דבר-בעוד שבוע אני לצערי חוזרת לעבודה,מה ניתן לעשות עם הנקה?להפסיק או ניתן לשלב?ואם כן אז איך?

אמאלניא

New member
תגובה להאם לשאוב

מזל טוב ויופי שאת מיניקה את בנך. אחרי הנקה אין צורך לשאוב שאריות חלב. למעשה אין דבר כזה שאריות חלב - כאשר התינוק יונק נוצר חלב - כמה שהוא צריך. אמהות רבות משלבות הנקה עם עבודה. ישנן כאלה ששואבות חלב כשהן בעבודה ונותנות לתינוק את החלב השאוב . אחרות שואבות כשהן בבית. ניתן גם לשלב תחליף. אם תוכלי לתת פרטים נוספים נוכל להיות יותר ספציפיים? כמה שעות תיעדרי? האם יש לך אפשרות לשאוב בעבודה? אגב - האם ידעת שהחוק במדינת ישראל נותן ליולדת 12 שבועות של חופשת לידה. 6 שבועות ראשונים נקראים משכב לידה, בתקופה זו הינך מתאוששת מהלידה, ומבחינה בריאותית לא מומלץ לעבוד. האם את מודעת לזכויות שלך?

gjenya

New member
כנראה שאני אפסיק להניק...

שלום ותודה על התשובתך!!!כן אני יודעת שמגיע לי 6 שבועות של חופש אבל אני חייבת לחזור לעבודה בכל זאת.אני עובדת כל השבוע חוץ מיום שישי מ8 עד 16 ולמעשה בבית אני אהיה רק ב17.00יש לי הפסקה פעם אחד ביום של חצי שעה שבזמן הזה אני חייבת לאכול, כך בעצם אין לי שום אפשרות לשאוב.מכוון שאני חוזרת בעוד שבועיים לעבודה אני מבינה שאני לא יכולה להפחית את כמות ההנקות בהדרגה בשיטה טבעית,לכן אני רוצה לקחת כדור ליבוש חלב.השאלה שלי איך משיגים אותם?צריך מרשם ואם כן איזה רופא יכול לתת לי אותו? תודה רבה מראש.

sagitlaleche

New member
כדורים לייבוש חלב ../images/Emo20.gif

הכדורים טובים רק לימים הראשונים שלאחר הלידה (שבוע +-) מכיוון שהם עובדים על המוח באופן מסויים, ולאחר זמן זה ייצור החלב כבר לא מושפע רק מהמוח. (הסבר על רגל אחת). גם אם הזמן שעומד לרשותך מועט, כדאי לגמול באופן הדרגתי - עבוך ועבור התינוק. בכל כמה ימים (אפילו כל יומיים) להחליף הנקה אחת בהאכלה בבקבוק עד שתגיעי להאכלות בלעדיות מבקבוק. אגב, החוק מאפשר לך 12 שבועות של חופשת לידה בתשלום, גם כעצמאית, האם לא תוכלי לנצל אותם?

מאיהשלי

New member
בשביל מה לשאוב???

מה זאת אומרת לשאוב אחרי שהנקת? הנקת, סיימת הוא סיים. עכשיו הוא שבע והציצי שלך מתחיל להתמלא להאכלה הבאה שלו לבד. הציצי שלנו זו מכונה משוכללת ביותר ולא צריכים לעשות עבודה מיותרת. בקשר לעבודה אפשר לשלב, אבל אפשר לשאוב גם להקפיא או לשמור במקרר ואז לתת חלב אם שאוב- הכי טוב. יש אפילו בשילב שקיות מיוחדות למלא בהן חלב אם שאוב עם כמות החלב על זה, תאריך וכמה סיסי כך שאת יכולה להקפיא. אין לי כ"כ ידע בזה כי אני מניקה בלי לשאוב אבל תשאלי אחות טיפת חלב היא תגיד לך ךכמה זמן זה טוב לשמור וכו'. בהצלחה ולמה לחזור לעבודה כ"כ מהר???

למעלה