האם לקנות מצלמה?

• פותח הנושא mc80
  • פורסם בתאריך

mc80

Member
האם לקנות מצלמה?

היי כולם,
אני מתלבט אם לקנות מצלמה קומפקטית איכותית או להשאר עם מצלמת הסלולארי שלי (HTC U11, מהירות צמצם 1.7, 12 מגה פיקסל).
הסיבה- שימוש לטיולים בחו"ל. בגדול פעם פעמיים בשנה. טיולים עירוניים בדכ. אוהב שיש לי תמונות איכותיות, מפוקסלות, חדות...
תוהה אם טיול בניו יורק למשל יכול לספק לי תמונות שוות לצפיה בטיוי של 55 אינטש מתמונות הסלולר שלי או ששווה להשקיע במצלמה טובה באמת מודל 2018 עם תכונות צילום טובות.
אגב... מתי יוצאות לשוק מצלמות חדשות כל שנה? חודש ספציפי?
והאם כדאי לקנות בארץ או בחול/אתר אינטרנט? (מלבד החיסרון העיקרי של שקע לא ישראלי שאצטרך מתאם)
אני מוכן להשקיע סכום של 300-400 דולר.
אני רוצה טכנולוגיה גבוהה לחובבים שמבינים ויודעים לצלם תמונות יפות.
האם זה קריטי שתהייה עדשה של לייקה וזייץ או מספיק עדשות של קנון סוני וכד'?

dudi4321

Active member
האופטיקה, העדשה והמצלמה עצמה בסמרטפון

פיצפונים.לפעמים יש 2 מצלמות בסמרטפון שעם מאנוורות משפרים משהו.
מבין את הדרישה שלך. (מפוקסל זה ריבועים נראים. התכוונת לרזולוציה גדולה שהפיקסלים רבים וחדים). לדעתי מצלמת חובבים Nikon D5400 בתוספת עדשת קיט 18-140 תתן מענה לדרישות שלך. מכיוון שצריך ללמוד לתפעל את המצלמה עדף שתקנה בארץ, תצלם תראה את התוצרים שלך. כך יקל לצלם בטיול ובכלל בכל מקום שתרצה.
תוכל לצלם בה גם וידאו, סלפי, ובתנאי צילום מעט קשים גם שאין הרבה אור. ועוד משהו, ילום גם בפורמט RAW יתן אפשרות להגיע לשיפורים בתמונה בתוכנות כמו פוטושופ או תוכנה של ניקון.
ויש גם עדשות מיוחדות וגם יקרות שכמעט לא מקלקלות את הרזולוציה וללא עיוותים לא רק צייז אלא גם לניקון וחברות נוספות טובות, תלוי בדגמים.
מכאן אפשר רק להתפתח.

mc80

Member
קצת קשה לי להתפשר. מודה. עניין של אופי

אז לקנות מצלמה. הבנתי.
)
אין לי בעיה לקנות מאתרים בנ"ל, העיקר שיהיה זול מהארץ. השאלה אם החסרונות של זה שווים את הפער כשהוא משמעותי יחסית.
אני לא חושב שאשקיע בעדשה נוספת מזו שבמצלמה עצמה. אני חובב אבל לא אבדיל עד כדי כך בצילום עם עדשה נוספת, וגם לסחוב את הקיט הזה כל היום זה לא יהיה כיף.
לא מצאתי את הדגם הזה מספיק באינטרט. לא בארץ לפחות. זה דגם חדש יחסית?
ישן מידי?
אני תוהה אם קומפקטית תספיק לי מאשר DLSR/SLR כי קראתי שיש קומפקטיות ממש טובות שלפעמים כמעט מספקות תמונה זהה. ולפעמים הן יקרות לא מעט גם כשהתונים בה טובים.
nikon נחשבת חברה טובה בכללי? יותר מקנון/סוני?
מה הפיקסל/זום המינימלי שכדאי לצילום נוף ומרחוק? למשל תצפית ממגדל האמפייר במנהטן... 20? 40?...

dudi4321

Active member
עניתי פחות או יותר.

מה שהצעתי מופיע למשל באתר השוואת המחירים ZAP.
חפש שם את המצלמה עם עדשת הקיט שהזכרתי. עדשות אחרות אולי טובות אבל עם מגבלות מסוימות. https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=860482
במצב 140 תקבל "זום" גדול כלומר מצב הגדלה. במצב 18 תקבל צילום רחב לנוף שישתקף מאמפייר סטייט בילדינג. לצערי צילמתי עוד שהתאומים, בניני הסחר העולמי עוד היו קיימים לפני שהוחרבו ע"י מחבלים ערבים.
עדשות של חברת ניקון נחשבות! גם המצלמות כמו D5, D850, D500 רק שהן יקרות.
יש גם את D5500 רק שהיא יקרה ולא תרגיש בהבדלים, אולי.
&nbsp
יש מצלמות קומפקטיות כמו סוני RX100-4 אבל היא יקרה.
&nbsp
אגב את כל ציוד הצילום שלי (כמעט) קניתי ביד 2. ההשקעה לא משתלמת אז בציוד שמראש קניתי בזול ההפחתה קטנה.

mc80

Member
אני חושש שאני חובב מידי ממה שאתה חושב

ונתת לי דגמים פי 5 מהתקציב שלי ויותר

אבל הנקודה דיי הובנה.
מקווה שאמצא מצלמה שתשלב כמה שיותר איכות עם תוצאה.
אני לא לחוץ בזמן אבל בהחלט רוצה למצוא ולהתביית על 2-3 דגמים שונים ולחפש להם מחיר שווה.
תודה ענקית בינתיים!

שתי הצעות

שתי הצעות לקומפקטיות -

סוני HX90V פחות מ-1800 ש״ח בארץ.

אומנם סנסור קטן שלא ממש ״נחשב״ אצל המקצוענים, אבל מצד שני משודכת לו טכנולוגיה מתקדמת שמצליחה להפיק ממנו את המקסימום ועדשת צייס קבועה עם זום אופטי 30X ורכיב GPS מובנה (נהדר אם רוצים לראות איפה כל תמונה מהטיול צולמה).

בנוסף לזה העיינית דיגיטלית (לניקון שכבודה במקומה מונח שהוצעה כאן יש עיינית אופטית - שלא מראה מה באמת יוצא בסוף), היא מיוצבת (לא יודע אם הניקון/עדשה מיוצבות או לא, זה פיצ׳ר ממש חשוב לצילומי לילה ווידאו), שוקלת הרבה פחות והיא הרבה יותר קטנה.

הסנסור הקטן הוא עקב האכילס של המצלמות מהסוג הזה, אבל אם לוקחים בחשבון את כל החבילה אני חושב שיש כאן אופציה שראוי לשקול במיוחד כמצלמת טיולים.

דוגמאות לתמונות: http://flickriver.com/search/hx90v

פנסוניק LX100- כ 2600 ש״ח בארץ

קצת מעל התקציב שהגדרת, אבל כאן כבר יש סנסור הרבה יותר גדול שיפיק תמונות ברמה יותר גבוהה, ועדשה עם מיתוג לייקה.

יחסית לסוני, הצמצם שלה יותר פתוח (צילום יותר איכותי בתאורה לקוייה/לילה), העינית יותר גדולה ונוחה, הסנסור הרבה יותר גדול (כבר הזכרתי), ומהירות תריס יותר גבוהה (לצילומי ספורט/תנועה מהירה). מצד שני יש פחות זום (3x), אין לה GPS, אין פלאש מובנה (לא אסון גדול לדעתי), ושוקלת טיפה יותר.

דוגמאות לתמונות: http://flickriver.com/search/lx100

בשורה התחתונה, אם תחליט ללכת על קומפקטית ואתה יכול למתוח קצת את התקציב, לך על הפנסוניק, מצלמה נהדרת שתתן לך איכות גבוהה במשקל נשיאה סביר וגודל נוח לטיולים. אם אתה רוצה לעמוד בתקציב שהגדרת, תבחן את הסוני.

בכל מקרה קח בחשבון גם רכישת סוללה חליפית מפירמה טובה שתעזור לך לצלוח יום שלם של צילומים.

mc80

Member
אני יודע שתקציב גדול יותר יקנה לי מצלמה טובה בהחלט

במיוחד לחובב שמסתפק בעין מעל הממוצע, אבל לא חושב שאוכל להשקיע ככ הרבה, במיוחד להיקף השימוש שלי והחשיבות לפרטים שאיננה גבוהה מספיק כדי לעלות את הרף.
אגב מצלמות שכבר קיימות בשוק כמה שנים כמו אלו שהצעת, עדיין טובות בהשוואה לאותם דגמים מ-2018 או מאחרים שרק השנה יצאו?
פלאש קופץ- זה לא מזיז את המצלמה בעת הצילום? הבנתי שהוא עדיף מפלש קבוע. אבל הוא לא בעיתי לייצוב התמונה?
זה לא מוזר שיש מצלמות טובות בנתונים חצי חצי? כמו שאמרת- סנסור פחות טוב אבל טכנולוגיה תומכת טובה מסביב? לא כדאי לחפש דגם שיותר מושקע בתנאי הבסיס לתמונה איכותית?

דגמים יותר חדשים

גם עולים יותר. בכל מקרה שוק המצלמות הקומפקטיות בשלבי דעיכה, פשוט בגלל כי הקהל שלהם עבר לצלם בסלולרי וכבר כמעט לא קונים מצלמות כאלו. לא זכור לי שהייתה איזו הכרזה משמעותית ב-2018 של מצלמה קומפקטית.

גם במצלמות עם עדשות מתחלפות - המגמה היא לתת יותר אבל במקביל להעלות את מחיר ההשקה, מה שגורם לזה שככל שתסתכל על מצלמות יותר חדישות תתרחק עוד יותר מהתקציב.

לגבי פלאש, ההמלצה שלי להמנע ממנו בלי קשר אם קופץ/לא קופץ, פשוט כי הוא מצליח להרוס תמונות במקרים רבים. אם חשוב לך צילום בתאורה לקוייה, תבחר מצלמה עם צמצם יותר פתוח שיאפשר לצלם בתאורה כזו (כמו הפנסוניק שהזכרתי למעלה).

כדאי גם לקרוא סקירות של המלמות האלו:

http://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_hx90v_review/conclusion/

http://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_lx100_review/conclusion/

אגב יש גם את הקנון G9 X Mark II, סנסור בערך באמצע בין הסוני לפנסוניק וגם המחיר בהתאם. לא מכיר את הדגם לעומק אז כדאי שתבדוק בעצמך.

mc80

Member
הצלחתם לבלבל אותי חח

אני מבין שיש פה כמה פרמטרים מקבילים למצלמה טובה. ממחיר ועד תכונות במצלמה שלרוב אין בה הכל מהכל. אז קשה להבין מה אני צריך ולשייך את זה לדגם מסויים. אבל בגדול אני יודע לאן נושבת הרוח ושקשה לי בתקציב הזה להגיע למשהו מקסימלי. אבל אעבור על ההצעות ואלמד מהם כמה אופציות ואנסה לבנות דגם שיכול להתאים. אולי אחכה גם עוד קצת לראות מה יוצא ומחירים אולי ירדו על דגמים קודמים.

חכה זה עוד כלום

יש עוד הרבה דברים מבלבלים שבכלל לא שטחנו לפניך

תכלס, בגלל שמדובר בתקציב צנוע יחסית (הרבה מהדגמים החדשים כבר מתחילים ב 1500-2000 דולר ויותר, וזה עוד לפני העדשה), זה לא משאיר הרבה אפשרויות - או DSLR בסיסית עם עדשה אחת רב-תכליתית כמו למשל הניקון שהציעו לך כאן, או קומפקטית שהוכרזה לפני כמה שנים שתיתן לך שידרוג לעומת מצלמת טלפון (למשל זום אופטי משמעותי, או ביצועים יותר טובים בלילה).

אישית לא הייתי הולך על הניקון - לא בגלל שלא מדובר במצלמה טובה אלא בגלל שכמצלמת טיולים היא עלולה להיות לך מגושמת וכבדה. מכיר הרבה שקנו DSLR ובתכלס כשהם נוסעים לטיול לוקחים רק את הטלפון כי הוא קל, זמין, ונוח לשיתוף מיידי של תמונות. את ה DSLR אם בכלל שולפים רק באירועים מיוחדים בסביבה הקרובה למשל מסיבת סיום בגן/בי״ס.

לעומת זאת, מצלמה קומפקטית תהיה לך הרבה יותר נוחה. בגדול בקומפקטיות הבחירה העיקרית היא ללכת על טווח זום יותר רחב או על סנסור יותר גדול. בגלל שציינת שהאיכות חשובה לך - אז משתמע שסנסור יותר גדול זה מה שאתה צריך. מאידך, לפעמים קשה להתחבר לקונספט של ״זום עם הרגליים״ וגם סנסור יותר גדול ימתח לך את התקציב, ולכן הבאתי את ה HX90V כפשרה של סנסור לא גדול אבל עם פיצ׳רים שיכולים במידה מסויימת לחפות על זה (למשל צילום מספר תמונות וחיבור אוטומטי ביניהן - HDR). אבל תכלס, הפנסוניק תפיק תמונות יותר איכותיות (את הקנון לא מכיר כמו שציינתי).

mc80

Member
אז בוא נעצור כאן! חחח

לא קל העסק הזה כולה בגלל רצון לראות תמונות טובות על מסך גדול.
מובן לי שזה לא הכי פשוט לבחור נוסחה מנצחת.
ואין פה דגם מיוחד בלבד
ושאני לא מליונר בפנסיה עדיין
אז אני אקח נשימה, ואעשה סקר מעמיק נוסף
אקרא עוד קצת ואבחר מה שנראה לי נכון לכל הפרמטרים האלה.
אשקול את ההצעות שלכם כמה שאני יכול לטובת המטרה והיכולת ומה שייצא ייצא..
מקווה שזה יראה פשוט ממה שזה כרגע. הרגתם אותי

enigo

New member
רק נקודה אחת - המסך הגדול שלך הוא לא ממש אמת מידה טובה

כי הרזולוציה בו, בסופו של דבר, לא ממש גבוהה (בערך 2 מגה פיקסל במסך FHD מקובל, 8 מגה פיקסל במסך 4K). ובדרך מהמצלמה למסך יש לא פעם רכיבים שפוגעים בתמונה (תלוי איך מקרינים על המסך). וזה לפני שאנו יודעים באיזה מסך בדיוק מדובר - אולי הוא בכלל לא מצטיין בחדות?
שורה תחתונה - יכול להיות שבהקרנה על המסך, לא תראה הבדלים מהותיים באיכות התמונה.

mc80

Member
מדובר במסך חדש ואיכותי של סמסונג

55 אינטש, 4K.
אבל מדובר גם במסך המחשב של הלפטופ שללא ספק איננו באותה רמה. ולא 4K. רק full hd.
בסלולארי יש לי מסך 4K איכותי מאוד גם.
ברור לי שאני לא מר חדות עין ושלא באמת אבדיל מידי בין התמונות של דגם כזה או אחר. אבל חשוב לי תוצאה טובה ששווה מצלמה ואת הצילומים שלי.
מניסיון אני בקושי צופה בהם אחרי שמראים לכל מי שצריך... אבל זה כיף שהתוצאה איכותית לצפיה. אוהבים את הצילומים שלי. אז רציתי להשקיע.
היתה לי מצלמה סוני פשוטה יחסית מלפני איזה 15 שנה שהצילומים בה על גבי מסך גדול או בהגדלתם הראה חדות פרטים מאכזבת. ומכרתי אותה. ומאז עלתה המחשבה לקנות חדשה או לא, למרות המצלמה המעולה שלי בסלולארי החדש.
מה שניצח היה הרצון לתמונות איכותיות ורציניות יותר. וזו תהייה מצלמה לכמה שנים טובות קדימה אז אני מוכן להשקיע סכום הגיוני לתכונות טובות מחברה טובה. לא להתפשר לגמרי. אבל לא אשקיע 2000 שקל

dudi4321

Active member
אז אל תזנח את הניקון D5300 ועדשה 18-140

התקציב טיפה גבוה ממה שהצהרת אבל לא תתאכזב.
יש גם טובות ממנה. יקרות פי 5 חחח
&nbsp

ipv6

Member
אני חושב שלאדם שלא מבין בציוד צילום

לא כדאי לקנות "מציאות" ביד 2.

enigo

New member
אם אתה אוהב לצלם ונהנה מהתוצאה

ותמונות בינוניות מבעסות אותך - תשקיע קצת יותר. את המחיר תשכח מהר, מהתמונות תהנה עוד שנים.
חפש איזו קומפקטית חיישן-גדול משומשת, אולי זה יתן לך את השילוב שאתה רוצה. לקנון היתה בזמנו סדרה של מצלמות g שנתנו שילוב טוב של מחיר, גודל ואיכות. האחרונה שיצא לי לצלם איתה היתה g15. בדוק אם יש לה יורשת.

ניב נ

New member
לא כל כך מסובך ומורכב.

כל dslr תוציא תמונה חדה וברורה על מסך טלוויזיה בגלל החיישן הגדול שלהן. ( מה שאינגו הסביר)
גם אם תלך דור שניים אחורה. קנון 1300d או ניקון 3200 עם העדשה הזולה ( 18-55) אבל ברור שעדיף עדשת 18-140/135
אבל הdslr גדולות ויש להן בעיות בוידאו.
אם אתה רוצה להקטין את המצלמה תאלץ להגדיל את התקציב.
יש מצלמות מירורלס ( ללא מראה) ישנות שנכנסות בתקציב שלך כמו קנון M, פוג'י xa10
או את ה Yi M1 הסינית .
שאין לי שמץ של מושג מה רמתן... אני בטוח שיש כאן מי שיודע.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה