האם לצאת מהארון בכל נסיעת מונית?

האם לצאת מהארון בכל נסיעת מונית?

לפעמים נפגשים לזמן קצר עם אדם ומנהלים איתו שיחה והוא מניח כמובן מאליו שאתם חיים עם בת זוג או מעוניינים בבת זוג. למשל מישהו שיושב לידך בטיסה, נהג מונית ששואל על החברה שלך וכו'. האם תצאו מהארון בכל מפגש קצר כזה, תתחמקו או תתחזו לרגע לסטרייטים כדי להחליק את הנושא?

aשרון

New member
לא בכל מצב....

אם אני רואה שיושב לידי בן אדם ליברלי אני אומר את האמת, אם אני רואה שהבנאדם שמרן בדעותיו אחליק את העניין. גם ככה זה לא חשוב אם אותם אנשים כמו שתיארת יידעו או לא, הם לא חלק מהחיים שלך.

Uri04

New member
אני משתדל כמה שפחות לדבר עם נהגי מוניות אחרי הפעם האחרונה

בה נפלתי על נהג מונית שהתחיל להרצות לי למה צריך להשמיד את כל השמאלנים, הערבים וה'הומואיסטים' הסוטים שהורסים את המדינה וכמה הוא מאחל שמרזל ייבחר בבחירות הבאות ויבצע את זה.

aשרון

New member
איך הגבת לו?

אני הייתי מעדיף להנהן בראש ולשתוק, כי מה צריך להתווכח עם אדיוט כזה.

Uri04

New member
לא נהגתי בחכמה והתווכחתי איתו

אמרתי לו שאלה דיבורים מגעילים ובכך הוא לא שונה מדאע"ש, מה שהרגיז אותו יותר וגרם לו לדפוק אותי במחיר

ItsikH

Member
מחליאה אותי החטטנות הזו, ועוד לייחס אותה ל"חום" הישראלי
זו סתם חוצפה וגסות רוח, מוצאה אולי מתרבות הקיבוץ בה רעיון הזכות לפרטיות, וחופש הבחירה, נתפסו כבלתי מוסריים. בכל ביקוריי הרבים בספרד - אנשים חמים שלידם אנחנו בישראל מנוכרים כמו קרחונים - לא נשאלתי שאלות חטטניות כאלו.
בעבר הייתי מגיב בתוקפנות נגדית - מבטא בכנות את הרגשתי זו - היום אני נוטה לסלוח לאנשים כאלו, כמו ישו "אינם יודעים מה הם עושים"
השאלה יותר מטרידה כשמדובר באדם שכן נמצא בסביבתי אך לא הקרובה. ענין לשיקול דעת.
כל זה משתנה כשיש לי בן זוג - זה - ציבורי לחלוטין בעיני. זכותי המלאה - ואף חובתי [הנעימה] להתגאות בו.

Acoustic 3

New member
מצחיק שבכל הודעה שלך שבה אתה מגנה משהו בישראל

אתה מיד משווה אותה לספרד ול"ברסלונה".

אנשים שואלים אחד את השני שאלות על החיים שלהם ועל זוגיות שהיא חלק אינטגרלי מהחיים שלנו.
אנשים זרים לא שואלים אותך שאלות חטטניות ופרטיות כמו אם אתה פסיבי או אקטיבי (את זה חברים שואלים אותנו). זרים שואלים שאלות רגילות ואתה בוחר אם לענות או לא.

לא מדובר בחטטנות. אם כבר, קרובינו חוטאים בזה.

Acoustic 3

New member
נכון. ו? האם זה אומר שזה נובע מכך שהיא ישראלית?

אם כבר, הרופאה שלך נולדה בכלל ברוסיה, וסביר שהתחנכה שם.
זה נבע מחוסר מקצועות, זה הכל.

ItsikH

Member
ובדיוק לכן אני נוסע חצי מדינה לרופא משפחה שלמד והתחנך ב
אוסטרליה, ומשפט אחד לדוגמא שהוא יודע לומר ואף רופא ישראלי לא יחלום אפילו להעלות על דל שפתיו הוא "אני לא יודע".

ItsikH

Member
ספרד [דווקא לא ברסלונה] היא דוגמא ומופת לשילוב בין חום לכבוד
כי בעינינו נתפסת החטטנות הזו כביטוי לחום. הרי גם אנגלי לא יעז לחטט כך בחייך האישיים, אבל אז יאמרו עליו שהוא קר, מנוכר ומרוחק - ספרד היא דוגמא ומופת לאנשים חמים, חברותיים, תקשורתיים ומקרבים [הרבה יותר מהישראלים], שיודעים בו בזמן לכבד את גבולות הזולת.

אפשרי גם וגם. אין פה "גינוי" לישראל וכבר הספקתי לראות גם את חסרונותיה של ספרד... הרי אנשים מושלמים יש רק בבתי קברות.

בכ"א בעיני חטטנות בחייו האישיים של הזולת היא חוצפה ותו לא, שום קרבה אין בה, ודאי שלא חום.

היה לי קטע עם נהג מונית כנסו

צעיר יחסית שנראה לא רע
איך שנכנסתי למונית היה מין קליק כזה
ישבתי לידו והתחלתי לקשקש כהרגלי
הוא בשלב מסוים אמר לי שהוא רוצה
שהנסיעה לא תיגמר ................ כי אמרתי
לו כל מיני דברים שנראו לו חשובים או בגלל
סיבה אחרת ??? בכל אופן זה הביך אותי
כשהגעתי למחוז חפצי המשכנו קצת לקשקש
והוא התעקש לקחת טלפון כדי שיאסוף אותי
חזרה אז נתתי לו את המספר שלי והוא גם
לא לקח ממני כסף