האם לפנות לעו"ד ?

האם לפנות לעו"ד ? ../images/Emo53.gif

אנחנו לפני תחילת תהליך גישור לגירושין. בעלי לא עובד כחודשיים, אך השבוע הסתבר לי כי הוא כנראה יתקבל לעבודה חדשה עכשיו. הבעיה: השכר שלו במקום העבודה הקודם היה גבוה מאוד. כעת, במקום העבודה החדש, הוא לא אומר מה תהיה המשכורת (היום מתחיל לעבוד וטוען שעדיין לא סגר איתם תנאים ושכר). ואם הוא מסכים לשחרר מידע, אז השכר הוא נמוך בהרבה ממה שהרוויח בעבר (חצי מהמשכורת הקודמת או אפילו פחות). הוא טוען שזה בגלל שהמצב בשוק לא טוב. (זה נכון, אבל בכל זאת..) והשאלה שלי: יש לי תחושה שהוא מקבל כעת עבודה עם שכר נמוך, כדי לשלם פחות מזונות. אני עדיין רוצה ללכת בדרך של גישור, אבל משפחה וחברות אומרות לי שאני עיוורת ושאני צריכה עו"ד טוב לענייני גירושין, ועכשיו ! שבעצם הוא מקטין בכוונה את המשכורת כדי שבהסכם יהיו מזונות נמוכים יחסית ליכולת הכלכלית שלו. ושהוא יקבל מהחברה בנוסף כסף שחור או בונוס חצי שנתי/שנתי שלא ייראה בשכר החודשי שיוצג. מה הייתן ממליצות לי לעשות? האם אני תמימה מדיי או הולכת בדרך נכונה? ואם ההמלצה למצוא עו"ד, אשמח לשמוע המלצות לעו"ד ממש טוב ומומלץ. ואם גישור- האם ניתן לבדוק את הדברים האלה? או לחייב אותו לשלם מזונות לפי כושר ההשתכרות הגבוה שלו? או פתרון אחר? תודה !

שלום זמנית

קודם כל אני מאחל לך שהכל יעבור בהסכמה. בדברים שכתבת חסר מידע, האם יש ילדים? רכוש משותף? האם את עובדת? בכל אופן, מהדברים שאת כותבת עולה שיש בעיית אמון איתו ואולי... בעיית חברות! אם יש ילדים הייתי מציע בכל מקרה לנסות את דרך הגישור כי בסופו של תהליךתמיד יהיה קשר מסויים בגלל הילדים והשאלה האם הקשר הזה יהיה נסבל או בלתי נסבל (לילדים!). אם יש לך חשש להקטנת המשכורת עקב רצון להסתיר כספים תמיד אפשר לבדוק בחברה מה השכר שמקבלים אנשים ברמתו המקצועית. בשורה התחתונה את צריכה להחליט האם פנייך לפרידה בנזק מועט ככל האפשר או במלחמה...

verynice5

New member
מזונות

קשה להאמין שחברה חדשה שלא מכירה את בעלך תסתכן במתן כסף שחור, או שכבר תבטיח מראש בונוסים, למרות שהיא לא נוהגת לעשות כך, בשביל עובד חדש שבא לחברה. נראה לי לא רציני. כדאי לפנות לגישור ואם תגלי כי שיקר לך בהליך הגישור ושמשכורתו גבוהה ממה שהצהיר, תוכלי לפנות לבית משפט כדי לשנות את גובה המזונות.

שילה1

New member
ראי-בהליך גישור ,עולים מדי פעם פרטים

שלא יועלו בבית המשט. לעניות דעתי-זה אחד מיתרונות ההליך. ובנוסף לדברים שנכתבו כאן,חסכון משמעותי בזמן ובעלויות. וכמובן-טובת הילדים מעל לכל. מה שכן-היתי ממליצה לגשת לעורך דין לשיחת יעוץ,כדי לקבל מושג על זכויותייך וחובותיך כאם גרושה.

סוזן7

New member
קביעת סכום המזונות

אם את עדיין בודקת תגובות (חלפו מספר ימים), עלייך להבין שסכום המזונות נקבע בהתאם לצרכים הילד/ים, לא על פי גובה המשכורת של האב. אם הוא לא מרוויח מספיק, עליו למצוא עבודה נוספת כדי לממן את הוצאות הילדים ואת המחייה של עצמו. כמו כן, סכום המזונות עשוי להשתנות - ניתן להתחשב במצב זמני ולקבוע עליה בסכום בעתיד. יש כל מיני אפשרויות. כמו כן, גם בגישור, ניתן לדרוש אסמכתאות - לא רק בבית משפט. כל המידע אמור להיות גלוי. טבעי לפקפק באמון במצב עדין זה, אבל את מכירה את בעלך ואת אמורה לדעת אם הוא אדם ישר או לא...מי שרוצה "לסדר" יכול לעשות כך גם במסגרת הליך משפטי... מקווה שתצליחו בגישור. אולי ספרי יסייע? סוזן זיידל www.haskamot.com

למעלה