האם לעשות ניתוח?

פז08

New member
ברוכה הבאה

תראי, אם לעשות ניתוח או לא זה מאוד תלוי לדעתי עד כמה את סובלת.
אם את מאוד סובלת בהחלט שווה לשקול את הנושא.
אני אישית לא מאוד סבלתי אבל הפריע לי מאוד הכאב בקיום יחסי מין ולכן ביצעתי את הניתוח בלי יותר מדי מחשבות לפני....
לדעתי ד"ר שינמן רופא מצויין. אני גם לקוחה שלו ועד היום מאוד מרוצה.
עשיתי ניתוח אחד בציבורי, בתקופה שהוא עבד שם ומאוד קיוותי שהוא ינתח אותי ואכן כך היה.
את הניתוח האחרון עשיתי בפרטי והייתי מאוד מאוד מרוצה. אמנם אשפוז של 24 שעות אבל רואים את ההבדל בין פרטי ובין ציבורי.
אחותי עשתה אצלו דרך המושלם במדיקל סנטר, וגם הייתה מאוד מרוצה.
מבחינת רמת הרפואה- הרמה היא אותה רמה.
כפי שכבר כתבו לך הייתרון בפרטי- את יודעת בוודאות מי ינתח אותך. אין הפתעות בנושא. כמו כן תורים זה מהיום לעוד שבועיים, לא יותר.
ייתרון נוסף שאני יכולה להוסיף כיום- רמת המלונאות (לרוב מדובר באשפוזים קצרים, אבל עדיין...) ועוד ייתרון- אין סיכוי שיעכבו/ יבטלו לך את הניתוח כי פתאום יש משהו דחוף יותר....
לעומת זאת - אם מדובר בניתוח ממש ממש מורכב, עם תכנון של כריתת מעי למשל, זה משהו שהייתי עושה בציבורי, למקרה שיהיה צורך באנשי צוות רב מקצועי נוספים... אין ספק שבציבורי יש יותר זמינות של רופא מומחה מתחום אחר אם פתאום צריך לקרוא לו.
אבל אם לא מדובר בניתוח סופר מורכב, אזי האופציה של פרטי בהחלט משתלמת....
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות.

nsy1987

New member
תגידי. פזית

אין מצב שבבית חולים פרטי יהיו מומחים מתחומים נוספים זמינים כמו בציבורי?
ועוד שאלה? אם יודעים שהניתוח הולך להיות מורכב, למה לא מגייסים מומחים לניתוח בפרטי? על כל צרה שלא תבוא...

שאלה אחרונה, את הניתוח הראשון עשית בגלל כאב בזמן קיום יחסים, למה היית צריכה אחד נוסף???

פז08

New member
או קיי... והנה התשובות

בבית חולים פרטי,מזמינים מנתחים מצוותים רלבנטיים בהתאם לסוג הניתוח. בוודאי שאם יודעים שמדובר בניתוח מורכב, מזמנים מומחים בתחומים רלבנטיים, ולעיתים שמים מומחים בסטנד ביי ליתר ביטחון אם חושבים שיש סיכוי שיהיה צורך לערב אותם.
עם זאת, נניח שלא חושבים שיהיה צורך בהתערבות בשלפוחית למשל, ובמהלך הניתוח מתעורר צורך דחוף, צריך לאתר רופא מומחה ולזמן אותו, שלא כמו בבית חולים ציבורי שתמיד יש אורולוג תורן (אני מניחה שבבתי חולים ציבוריים גדולים, יש תמיד תורן....).
לגבי השאלה מדוע הייתי צריכה ניתוח נוסף, בניתוח הראשון לא היה צפי למעורבות של מעי. במהלך הניתוח הסתבר שיש מעורבות של מעי אבל היות ולא עברתי הכנה מתאימה ולא תוכנן ניתוח עם מעורבות מעי, לא רצו לבצע ניתוח נרחב ואי אפשר היה להסיר את המוקד בשלמותו בניתוח הראשון, בהעדר הכנה מתאימה.
לכן היה צורך בניתוח נוסף.....
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות

למעלה