האם לעשות ניתוח?

אדר 27

New member
רק רציתי להוסיף

אני היתי כמוך רק אחרי 10 שנים אפילו קצת יותר הבינו שזה אנדו וזה היה לגמרי במקרה (וגם כי אני שאלתי), הכאבים שיתקו אותי בדיוק כמו שאצלך וגם לי אמרו אין מה לעשות ״יש נשים שכואב להן יותר״ וגם אני השלמתי עם הכאבים הנוראים עד שהחלטתי לבדוק למה רק אני סובלת ככה!!! אני רוצה לומר לך שהאיכות חיים של אחרי הניתוח היא מדהימה, אני אחרי שתי ניתוחים בהפרש של 5 שנים וזה פשוט משהו אחר,אף פעם לא קיבלתי את המחזור באהבה אבל היום אנחנו ביחסי ידידות הוא בא מגיע לזמן קצר אומר שלום הרבה פחות כואב והולך אחרי 3 ימים.
גם אני היתי אמל שיינמן וגם לי הוא אמר שבציבורי יקח לי יותר, (ככה הם קונים את הקלינטים שלהם כדי שיוכלו להרוויח עוד כסף) אני פשוט רוצה הריון ולא היה לי בכלל חשק לבדוק כמה זמן לוקח בציבורי,אז לקחתי על עצמי את התשלום ועשיתי בפרטי אצל שיינמן ד.א אני לא יודעת אם אמר לך אבל שמים חומר נוגד הדבקויות שזה חשוב לדעתי וגם על זה גובים כסך כך שזה לא מסתכם רק בעלות של הניתוח אלא גם בחומר הזה.
עוד דבר את הניתוח הראשון עשיתי בתל השומר ואת השני בפרטי ושניהם היו בסדר גמור הרגשתי מעולה בשניהם, כמובן שהיחס שונה והרופא דואג יותר כשאת בפרטי ואת גם משתחררת יותר מהר כשאת בפרטי אז אם את יכולה לקחת על עצמך את העלות ואם אין לך סבלנות לחכות (כמוני) אז לכי לפרטי :)
לסיכום לגבי איכות חיים אין מה להשוות ללפני ואחרי ואם שיינמן אמר שזה אנדו אז קיים סיכוי שזה באמת זה השאלה אם זה משו שיכול להידחות ותוכלי להיכנס עם זה להריון....
בכל מקרה שיהיה בהצלחה :)

naty82

New member
האם לעשות ניתוח?

היי בנות!
כתבתי כאן בעבר פעם אחת בעבר והתייעצתי איתכן על רופא שיאבחן אותי אם יש לי אנדו', ואכן הייתי אצל ד"ר שינמן בעצתכן ואני רוצה ממש להודות לכן!!! תודה לכן שאתן פה
ושהפורום הזה בכלל קיים
תודה רבה שהפנתם אותי לרופא שסוף סוף, לאחר 10 שנים שאל אותי את השאלות הנכונות ואמר לי שיש סיכוי שיש לי אנדומטרויוזיס והמליץ לי לעבור לפסקופיה.
קצת רקע כללי עלי: בת 30, נשואה, מנסה להרות כבר שנה, סובלת מכאבי מחזור קשים מאוד, בהם אני לא מתפקדת, לא עובדת ולא זזה... כאבים בזמן יציאות, שילשולים,עצירויות וכאבים לאחר אוכל (בזמן המחזור), מחזור ממש מועט עם דם מוקרש. כל שאר התסמינים (למזלי...) לא חלים עלי. לפני 4 שנים לקחתי גלולות במשך 3 שנים רצוף (ללא הפסקות בכלל) ובשנה האחרונה אני ובעלי מנסים להכנס להריון ללא הצלחה. עשיתי בדיקות, פרופיל הורמונלי תקין, בעלי עשה בדיקת זרע ויכול להיות שיש לו בעיה גבולית בספירה ובמורפולוגיה. עשיתי גם צילום רחם שבו מצאו בחצוצרה השמאלית איזשהו ממצא. ד"ר שינמן ראה את הצילום ואמר שיכול להיות שזה הידבקות, הוא בדק אותי וגינלית ואמר שהוא מרגיש נוקשות בשחלה השמאלית, הוא כתב: "רחם אמצאי מקובע, נוקשות, נוקשות על SU משמאל, מלאות באגן שמאלי, שחלה שמאלית עם החזר עכור 17 מ"מ (הוא אמר שזה לא ודאי אם זה צ'יסטה או ביוץ). הראנו לו גם את הבדיקת זרע והוא אמר שיש שם בעיה אך עובדתית ברגע שהוא רואה חולה שלא נכנסת להריון ויש לה תסמינים כמו שלי ומה שהוא חושד לפי הבדיקה שלו והצילום כדאי לאבחן עם לפסקופיה ואם יש נגעים להוציא אותם. הוא המליץ לי לעשות אצלו באופן פרטי את הניתוח (עם הנחה מכללית מושלם), במקום לחכות לתור בבית חולים ציבורי שיכול לקחת 4 חודשים. אני רוצה לעבור את הניתוח, אבל אני גם מבולבלת קצת אם לעשות אצלו באופן פרטי או ציבורי כי הוא אמר שבבית חולים לא בטוח שהוא ינתח ויקח זמן לקבוע תור.
אני רוצה להיות שלמה עם ההחלטה אם לעבור את הניתוח, כי אולי הבעיה היא אצל בעלי או שאולי זה שילוב של הבעיות של שנינו, הבעיה שאין לי שום דרך לדעת את זה נראה לי אולי רק אחרי הניתוח אני ידע אם הבעיה אצלי, השאלה אם זה שווה את הסיכון לעבור את הניתוח ממה שהבנתי הניתוח יחסית פשוט. יצאתי מהבדיקה אצלו מרוצה שסוף סוף ראיתי רופא רציני שמתייחס לכאבים האלה ברצינות אך גם קצת מבולבלת, אני מנסה לקרוא פה בפורום ולחפש מידע על הנושא וקצת נהיה לי סלט בראש, אשמח אם תוכלו לייעץ ולשתף מנסיונכן האישי, האם פשוט כדאי לעבור את הניתוח באופן פרטי, כמה שיותר מהר ולגמור עם זה, נמאס לי פשוט להיות בחוסר וודאות וכמובן שנמאס לי מהכאבים... או שיכול להיות שכדאי להתייעץ עם עוד רופאים כי לא יודעת למה, זה לא נראה לי חד משמעי...
תודה מראש

naty82

New member
מה זה החומר נוגד הדבקויות?

הוא לא אמר לי על זה, מה זה אומר? אני חושבת שאני מעדיפה בפרטי, אבל קודם אני רוצה לשמוע חוות דעת נוספת למרות שנראה לי שכבר החלטתי לעשות את הניתוח אני רק רוצה לחזק את ההחלטה ולשמוע עוד דעה...
את יכולה לספר מי ניתח אותך בציבורי ומה הרגשת שיותר עזר לך?
תודה לך אדר על השיתוף והעצות

liats80

New member
זה מעין ג'ל

שמורחים מבפנים.
טוענים שזה מונע הדבקויות.בניתוח הראשון שלי סוריאנו מרח לי אותו. גם בתשלום.
בניתוח השני ביקשתי מאוד שימרחו אותו והם אמרו לי שהיעילות של הג'ל הזה ממש לא הוכחה ושאם אני נורא רוצה הם ישימו לי בתשלום, אבל היה צריך להביא את זה מאיפשהו והרופא אמר שהוא לא חושב שיש בזה טעם.
בסופו של דבר החלטתי לותר ולסמוך על הפרופסור שם.ֿ
אני כמובן לא יודעת אם יש או אין הדבקויות. אבל יותר משנה אחרי אני מרגישה מצוין!
לדעתי - לכי עם המלצת הרופא. אם הוא אומר לשים - שימי.
בסופו של דבר זה 600 שקלים או משהו כזה (לא שאני מזלזלת, אבל כמדובר בבריאות זה משהו אחר).
למה שאח"כ תבואי לביקורת וחס וחלילה תהיה בעיה והרופא יטען שזה בגלל שלא הקשבת לו?!
זו דעתי בכל אופן.

גיגי351

New member
לגבי החומר נגד הידבקיות

סתם ליידע כללי: בהדסה הר הצופים משתמשים בחומר נוגד הידבקיות ללא תשלום...וגם בלי צורך לבקש מראש...כלומר בכל ניתוח מהסוג הנ"ל משתמשים בחומר אפילו בלי לשאול את המנותחת וזה בחינם..וזה יחודי רק בהר הצופים...כך נאמר לי ע"י רופא מנתח מהר הצופים.

אדר 27

New member
אני חושבת שבציבורי זה היה דר משיח ועוד אחד

חדש שאני לא זוכרת את שמו.
שני הניתוחים עזרו לי באותה רמה, שניהם היו בסדר גמור בתל השומר התשחררתי אחרי 4-5 ימים נראה לי ובפרטי הלכתי יום אחרי הביתה (כי יש לי את הבן שלי ולא רציתי לטרטר את בעלי והמשפחה ). העדפתי לסבול כאבי בבית :) ונשארתי בשני הניתוחים שבועים בבית.
באמת שני הניתוחים שעברתי היו בסדר גמור לא היתה בעיה באף אחד מהם אני מרוצה מהכל הרופאים היו אחלה,הכאבים היו אותו דבר (בערך אחלה). הסיבה שעשיתי בפרטי היא שלא היה לי כוח לטרטורים של טופסי 17 למינהן (אם היתי עושה ניתוח בציבורי היתי עושה רק בתל השומר) ואני רוצה הריון ולא רוצה לחכות יותר. עוד שבועים סוף סוף יש לי תור לאיכילוב להתחיל הפריה.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה
ואם תרצי לשאול עוד שאלות אנחנו כאן
את יכולה לשאול גם במסר אם תרצי :)

אדר 27

New member
ובקשר לנוגד הידבקויות

שמעתי סיפורים לכאן או לכאן והחלטתי לשים, למה לקחת סיכון???
לא משנה שבכל מקרה הם יחזרו עוד בערך 5 שנים (שזה הזמן שלקח מאז הניתוח האחרון) ואז נעשה שוב ניתוח עדין לא שווה לדעתי לקחת סיכון ולא לשים.
בהצלחה

liats80

New member
לדעתי

תראי הריון זה משהו אחד ואיכות חיים זה משהו אחר.
מבחינת הריון - לפי הבנתי ניסיתם שנה באופן טבעי. מכאן אפשר לעבור להזרעות (עם או בלי הורמונים) או הפריות. תלוי כמובן במצב הזרע (אמרת שיש בעיה אבל לא פירטת).
כמו שכתבת רק לפרוסקופיה תענה על השאלה אם יש גם אצלך בעיה (הדבקויות בחצוצרה בהחלט יכולות למנוע כניסה להריון) ואם אכן מדובר באנדו.
אם התשובה היא כן ויש אנדו אז הניתוח עצמו יכול לפתוח חלון הזדמנויות מבחינת הכניסה להריון.
אבל לדעתי, בשלב זה את צריכה לחשוב על איכות חייך. עד כמה התסמינים מפריעים לך.
אי יכולת לתפקד במחזור זו פגיעה קשה גם באיכות חייך וגם בעבודתך אני מניחה.
התסמינים שאת מתארת בהחלט נשמעים כמו אנדו ואני חושבת שאם שיינמן המליץ על ניתוח כנראה זה אכן הכיוון.
באופן אישי אני בעד לבדוק ולטפל לפני תחילת טיפולי פוריות.
הרבה בנות עוברות טיפולים במשך תקופה ארוכה ואז מתגלה שלא היה טעם לטיפולים ולא היה להם סיכוי להצליח.
יכול להיות שטיפול בשלב זה יחסוך לך את הסבל הזה.
בנוגע לפרטי מול ציבורי - זה אכן כמו ששיינמן אמר לך. בציבורי התורים רחוקים יותר ואף אחד לא מבטיח לך מי יהיה הרופא המנתח.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי.
ליאת.
ליאת.

naty82

New member
תודה רבה

הבעיה של הזרע - המורפולוגיה 2% (קרוגר) והתוצאות הגבוליות 5% (אם זה אומר למישהי כאן משהו...) והספירה 1.6 והבנתי שזה גבולי ואולי ישתנה בעוד כמה חודשים וצריך לעשות אולי בדיקה נוספת.
ברור לי שאיכות החיים שלי זה דבר בפני עצמו אותו אני רוצה לשפר והיעדר פוריות זה לא הסיבה העיקרית שאני רוצה לעשות את הניתוח פשוט אני רוצה להיות שלמה עם ההחלטה שהניתוח זה הפיתרון כרגע, כלומר השאלה היא שבמצב הנוכחי האם כדאי לי לעשות את הניתוח כדאי לאבחן אם באמת יש לי אנדרומטרויוזיס? אולי כדאי להתייעץ עם עוד רופאים, או להסתמך על אבחנה אחת?

liats80

New member
תלוי

שוב, זה תלוי עד כמה זה פוגע באיכות חייך וגם באופי שלך.
לי אחרי 10 שנים של סבל היה חשוב לדעת בדיוק מה יש לי.
חוות דעת נוספת זה תמיד טוב בודאי אם יש לך ספקות.

גיגי351

New member
היי נתי

מנסיוני ,לגבי ניתוח בציבורי, התורים בציבורי לא אמורים לקחת כל כך הרבה זמן. אני קבעתי 3 פעמיים תורים לניתוח ותמיד קבעו לי מקסימום 3 שבועות . מהרגע שקיבלתי הפנייה לניתוח המקסימום של התור היה ל-3 שבועות אחרי ולא יותר. ואם חשוב לך לבצע את הניתוח בלי לחכות המון זמן -צייני בפניהם את הכאבים שיש לך וכך יזרזו עוד יותר את התור.
לא ניתקלתי שצריך לחכות 4 חודשים לניתוח בציבורי כמו שכתבת.
לגבי התייעצות עם עוד רופאים...בוודאי שכדאי לך להיתייעץ עם כמה שיותר ולקבל עוד חוות דעת. למרות שאני כמעט בטוחה שלכולם תהיה תשובה זהה(מנסיון) ברגע שהם שומעים אנדומטריוזיס או שהם חושדים בממצאים הם מיד מפנים לניתוח.
אשמח אם תעדכני.

גיגי351

New member
לדעתי האישית

היי נתי
גם אני עד לרגעים אלו בהיתלבטות קשה לגבי ניתוח אבל אחרי 5 חוות דעת של רופאים החלטתי ללכת על זה.
ההיתלבטות שלי נבעה מהעובדה שאני נטולת כאבים (טפו טפו) אין לי שום תסמין או כאב. ואף פעם לא היה לי.
גם אצלי מצאו ממצא בשחלה. ולא ממש יודעים בבירור מה פשר הממצא.
הלפרסקופיה שלי נקראת לפרסקופיה אבחנתית. שנועדה בעצם כדי לאבחן..ושוב אני מזכירה ..אני בלי כאבים.
אז אני חושבת שאת על אחת כמה וכמה צריכה לעבור את הניתוח..כי את סובלת מכאבים קשים ואת לא מתפקדת כפי שכתבת.
וכמו שליאת רשמה..זה גם יכול לפתוח לך חלון היזדמנויות של הריון.
כך שבעצם את יכולה להרוויח מכל הכיוונים בלעשות את הניתוח.
זו דעתי האישית בלבד.
בהצלחה.

אני עשיתי את הניתוח בפרטי

אני גיליתתי שי לי ציסטה דרך מרכז בריאות האישה בחולון. היא היתה בגודל של 3 ס"מ, ניסיתי גלולות ואז היא גדלה ל4 ס"מ, הלכתי לייעוץ בפרטי אצל דר' חן גולדשמיט, שהמליץ לי לנסות להיכנס להריון, כמובן שללא הצלחה. לאחר מספר חודשים ללא הריון החלטתי לקבוע תור לניתוח באיכילוב, גם לי נתנו תור לעוד 3 חודשים (והייתי עם כאבי תופת במשך 80% מהחודש). כשהציסטה גדלה ל4.5 ס"מ הרופא שלי המליץ לי להתייעץ עם פרופסור לסינג. פרופסור לסינג ראה שהיא גדלה שתוך שבועיים ל7 ס"מ וקבע לי תור לניתוח במדיקל סנטר יומיים לאחר מכן (הייעוץ היה ביום ג' והניתוח היה ביום ה'). אז נכון היתה השתתפות דרך קופ"ח כללית, ושילמתי "רק" 1500 ש"ח, אבל אני חייבת לומר לך, שזו היתה החלטה הכי טובה שיכלתי לעשות.
ההתנהלות במדיקל סנטר כל כך מסודרת, ונעימה, כולם שם היו קשובים לי, הניתוח הצריך אשפוז לילה לאחר מכן, ובלילה הרגשתי לא טוב, כל כמה זמן, הגיעו לראות מה שלומי, עזרו לי לעבור את זה ממש בקלות. מה גם שיש לך טלוויזיה בחדר, ומביאים עיתונים, והחדרים מרווחים ונעימים, אחרי שמפסיקים את העירוי יש להם ארוחת בוקר קלילה וטעימה (מה שבכלל לא אופייני לבתי חולים ציבוריים). כל הזמן חשבתי מה אם הייתי עושה את זה באיכילוב, מי היה נותן לי יחס כזה...
ביום שלאחר הניתוח הפרופסור הגיע לראות מה שלומי, בימים שלאחר מכן היה איתי בקשר טלפוני ובדק איך אני מרגישה, ואם יש תופעות מיוחדות וכו'.

שורה תחתונה, היום, תודה לאל, הכל בסדר, ביומיים שלאחר הניתוח היו קצת כאבים, כי בכל זאת זו פעולה מעט חודרנית, אבל הוציאו את הציסטה (שגדלה כבר ל8 ס"מ) בהצלחה, עשו ביופסיה והיא היתה תקינה. אבחנו את זה כאנדו', והיום אנחנו בסבב טיפולי הזרעה. השחלה הימנית (שבה היתה הציסטה) מייצרת זקיקים מאוד קטנים, אבל הם חיים, ולכן עם הזמן היא תשתקם.

שורה תחתונה, לא הצלחתי להבין איזה לפרוסקופיה את צריכה לעשות, אבל אם את מחליטה שכן לעשות את הניתוח, אני ממליצה לך בחום לעשות את זה פרטי, ההחלטה הזו גרמה לי לזכור את החוויה הזו כמשהו לא שלילי במיוחד. פשוט שווה את זה...

בהצלחה

ושכחתי דבר נוסף

כמובן שעצם העובדה שבפרטי אותו אחד שמייעץ לך גם מנתח אותך, כלומר את יכולה לבחור מי זה יהיה בהתאם להמלצות וניסיון רפואי - זה יתרון עצום.
בגלל שאת משלמת לו, הוא מרגיש כנראה גם איזושהי מחויבות כלפיך והוא בודק לשלומך גם לאחר מכן, לי זה נתן המון כוח.

במקרה שלי, הרופא נשים שלי הוא מומחה IVF והוא עובד המון עם פרופ' לסינג במדיקל סנטר, ולכן לא הייתי צריכה ליסוע אליו שוב פעם במיוחד לביקורת, אלא הוא היה בקשר עם הרופא שלי והעביר אליו את כל התוצאות אחרי הביופסיה ובביקורת

בקיצור - אם מחליטה לעשות ניתוח, ממליצה לך בחום לעשות פרטי, העלות פשוט שווה את התועלת....

naty82

New member
תודה רבה בנות!!!

תודה רבה לכן על העידוד והעצות, עכשיו אני קצת יותר רגועה... אתן מקסימות!

אני גם חושבת שכדאי לי לעשות בפרטי וזה שווה את המחיר וכך אוכל לבחור בדיוק מי ינתח אותי ואני מעדיפה את הרופא שמייעץ לי ומומחה לאנדו' עם מספיק נסיון... עם זאת קבעתי עכשיו למרפאה בתל השומר תור לעוד שבועיים, בתקווה שאני יוכל להפגש עם סוריאנו כי הבנתי מפה שהוא ממש טוב, ונראה מה הוא יגיד או רופא אחר...
פשוט ההגיון שלי אומר לי שמוזר שמבדיקה ידנית ואיזשהו ממצא שמצאו בצילום רחם שלא ידוע מהו, אולטרסאונד שלא הראה צ'יסטות או משהו כזה אך הוא ראה שיש נוקשות ומלאות באגן שמאל (לא הבנתי מה זה אומר...) ומכל זה הוא המליץ ניתוח. הוא אמר גם כדאי לאבחן וגם לטפל. מה שמצחיק ששבוע לפניו הייתי אצל גניקולוג אחר מאוד מפורסם כרופא הריון מעולה והוא עשה לי אולטרסאונד ולא ראה שום דבר וכשהוא ראה את הצילום הוא אמר לי שזה כלום הכל תקין, שאלתי אותו אם זה קשור לאנדו' והוא אמר לי "יכול להיות שכן ויכול להיות שלא" ובזה זה נגמר...
אני בטוחה שכל מה שד"ר שיינמן אומר נכון, ואני יודעת שאני אצטרך לעשות את הניתוח בסופו של דבר פשוט כדי להיות יותר רגועה ושלמה עם ההחלטה אני רוצה שעוד רופא יחווה דעה ויצדיק את דבריו.
לגבי הכאבים, יש לי כאבים רק במחזור, יום קודם וקצת יומיים אחרי... אני כמעט ולא עובדת בימים האלה, יש לי עסק משלי ואני עובדת בבית כך שאני יכולה לשלוט בזה אבל ברור לי שזה לא פתרון...
לא יודעת אם זה רק אני, אתן מוזמנות לשתף אם זה גם ככה אצלכן, אני כבר התרגלתי לכאבים וכנראה שקיבלתי אותם מזמן כגזרה שקיימת בגופי כבר 10 שנים, כנראה זה כתוצאה משטיפת מוח של כל הגינקולוגים שראיתי בחיי שתמיד אמרו "יש נשים שפשוט כואב להן יותר" או "את לא רוצה לעשות ניתוח רק בשביל לדעת... אין מה לעשות יותר מידי..." ופשוט התרגלתי לחוסר מעש הזה והחוסר יכולת לשנות את המצב...
בוקר טוב באמת שהתעוררתי, אמנם זה קרה כי אני מנסה להכנס להריון אבל אחרי שקראתי את כל המידע באינטרנט ובפורום המדהים הזה, החלטתי סוף סוף לקחת את עצמי בידיים ולשנות את המצב

תודה לכן על העצות הטובות, מבטיחה לעדכן בהמשך...

liats80

New member
לא מוזר

תראי חוות דעת שניה זה תמידד טוב!!
אבל - הסיבה שכאן ההמלצה לניתוח לא מוזרה היא - שאין דרך לאבחן מלבד ניתוח.
כדיי לדעת אם יש או אין אנדומטריוזיס חייבים לנתח.
עכשיו, אפשר להחליט שלא חשוב לנו אם יש או אין - להניח שיש ולטפל בהתאם.
זה אומר או דיכוי - למשל ע"י נטילת גלולות ברצף, או נסיונות כניסה להריון.
אבל בגלל שאת סובלת מכאבים ובגלל הממצא שיכול להיות שיפריע להריון שיינמן החליט להמליץ על ניתוח.
מטרת הניתוח היא קודם ל אבחון. זה נקרא לפרוסקופיה אבחנתית.
אח"כ אם אכן יש ממצאים, מוקדים או הדבקויות מסירים אותם באותה הזדמנות.
ובנוגע לרופא פריון שאמר שאין כלום - יום לפני שהגעתי לסוריאנו בפעם הראשונה הייתי אצל רופא שגם אמר לי שאין לי כלום. שכל הסימפטומים שלי הם כלום - שאני ממציאה לעצמי צרות. שאין לי אנדו ואין לי סימפטומים של אנדו.
זה דרך אגב אחרי שרופאה בניו זילנד כבר הםנתה אותי לניתוח - אני פשוט רציתי לעבור את הניתוח כאן בארץ.
יום למחרת הייתי אצל סוריאנו שראה ציסטה שהרופא יום קודם פיספס. הוא בדק ואמר שהסימפטומים אכן מתאימים לאנדו. המליץ קודם לנסות הריון ורק אחרי חצי שנה עברתי ניתוח לאחר צילום רחם לא תקין.
אז חוות דעת שניה היא חשובה - אבל חשוב שהיא תהיה ממומחה בתחום.
קחי בחשבון שלא בטוח שסוריאנו יראה אותך. ובכל זאת מדובר במרפאת האנדו ואני מניחה שגם האחרים שם יודעים מה הם עושים.
בהצלחה!

למעלה