האם לערב הורים?

Distractions

New member
האם לערב הורים?

קודם כל רקע. אני בת 27, מתקרבת ל-28, ועדיין חי אצל אימי עקב קושי כלכלי והעובדה שהיא גרה מאוד קרוב לאוניברסיטה בה אני לומדת. לשכור פה דירה זה לא ריאלי בכלל. כל החיים רבנו בגלל העניין הזה של המשקל שלי: היא התעקשה לחלק "עצות" ולהיכנס לי לצלחת. הטענה שלי הייתה שמביקורת והערות גסות על איך שאני נראית לא ממש מאבדים במשקל, אלא רק מאבדים את הביטחון העצמי. טענת-הנגד שלה הייתה ש"זה לטובתי" וש"היא דואגת לי". כשהייתי בת 16 בערך רבנו עד שברחתי מהבית ליום שלם, והיא התקשרה לחברה הכי טובה שלי והקריאה לה בטלפון את כל מה שאכלתי באותו היום. אימי עצמה סובלת מהפרעת אכילה ומקיאה באופן יזום את הארוחות שלה. עם השנים המריבות על-כך פחתו, אבל הצלקות אצלי נשארו. אני לא מסוגלת לבלוע בנוכחותה אפילו. התלבטתי רבות אם לספר לה על הניתוח או לא, אבל זה כבר קורם עור וגידים ונראה לי בעייתי להסתיר את זה באופן אקטיבי, בנסיבות שבהן אני עדיין גרה איתה. אז כתבתי לה על זה וביקשתי לשמור את העניין בסוד. אני לא רוצה לחץ של הסביבה של "ירדת?" "כמה ירדת?" "למה לא ירדת" וכו' - זה צריך לבוא ממני. היא כמובן הפרה את האמון שנתתי בה והלכה לשאול חברות בעבודה על זה (החברות האלו מכירות אותי אגב), במקום לקרוא את החומרים ששלחתי לה. כעסתי מאוד. עכשיו היא גם מתחילה לדבר על זה שאני בכלל צריכה לעשות "סוויץ' בראש" (אני שונאת כשאנשים מדברים בסיסמאות וקלישאות במקום להגיד ת'כלס) ולא לעבור ניתוח. עכשיו היא דורשת לבוא איתי לפגישה עם הכירורג כדי לשאול אותו שאלות. אמרתי לה שאשלח לה קישורים וחומרי עיון באנגלית או בעברית עם תשובות לכל השאלות, ושממילא אי אפשר לראיין את המנתח בפגישה כזו, אבל היא מתעקשת. אני לא מוכנה בשום פנים ואופן, למעשה, אני חושבת שגם את האישפוז והניתוח עדיף שאעשה לבד, או עם חברה. כל העניין הזה שם אותי במצב לא נוח. הרי ברור שאם משהו יסתבך, וקורה לפעמים שפרוצדורות רפואיות מסתבכות, אני אחטוף הרבה "אמרתי לך" וכו'. איך מתמודדים עם הורים שונאי-שמנים? מישהי כאן עברה את זה? אופירה כתבה פעם בקצרה על הנושא, אני חושבת. האם עירבתם הורים בהליכי הניתוח?

אופירA

New member
מנהל
דעתי הפרטית המפורסמת

הורה שמפר אמון אינו ראוי לאמון. הורה עקשן ראוי ליחס עקשן עוד יותר, ולגבולות מאוד ברורים. שום פגישה עם הכירורג. לא לענות לה בכלל על הדרישות שלה. להודיע לה שזו החלטה שלך, ושרק עדכנת אותה, בגלל דרך ארץ וכבוד, ושאת לא מתכוונת לשתף אותה בתהליך (כי אי אפשר לתת בה אמון...). וודאי וברור שהיא לא אמורה לבוא איתך לאשפוז. כדאי להביא חברה. אם תעדכני אותי בתאריך ובמקום, אבדוק אם אני יכולה גם להגיע לביקור ביום הניתוח (אם תרצי). כיוון שיש סיכוי שתחטפי הרבה "אמרתי לך", תעשי מרגע זה את ההכנה הנפשית שמבררת מה אומר לך ה"אמרתי לך" הזה, כיצד את יכולה להיות שלמה עם הסיכון שאת לוקחת, כולל הסתבכות, בלי להתרגש מביקורתו הטפשית והדפוקה של זולתך. אם תהיי שלמה עם עצמך מאוד, תוכלי לחייך בתגובה לביקורת "לאחר מעשה" שתושמע באזנייך. תוכלי לומר בחיוך: ומה היית אומרת אם היה מצליח לי?... איך מצליחים להתמודד עם הורים - לצערי אני לא יודעת. אני יודעת היטב איך מנסים (ואם לא מצליחים - מעמידים גבולות חדים או מנתקים קשר. נקודה): א. מבינים ש"שנאת השמנים" של ההורים נובעת משנאה עצמית ומסכסוך עם עצמה. הרי אמרנו שיש לה הפרעת אכילה. היא לא מתמודדת עם ההפרעה שלה, אז היא משליכה את הבעיות שלה עלייך. מנסים לזכור לרחם עליה. ב. מנסים לפתור עם עצמך את הסכסוך שלך עם עצמך. ביום שתעשי שלום עם עצמך, היא לא תוכל לפגוע בך, ואני בספק אם היא תנסה. כי מה שאנו מרגישים בפנים מאוד מקרין כלפי חוץ, ולכן אם בפנים יש לך שלום עם הגוף שלך, אף אחד לא יכול להעליב אותו. ג. כל עוד יש לך כעס על אמא, ציפיות ממנה להשתנות וכד' - היא תפגע בך. תנסי לעשות שם שלום עם הכעס הזה. או לפחות להבין שהיא פוגעת בך בגלל שאצלך הכעס עליה לא פתור, והציפיות עוד משדרות אליה חולשה מצידך.

קצר ולעניין

לא. לא שיתפתי בתהליך מתחילתו ועד היום את מי שלא חשבתי שיהיה שותף טוב לדרך. רק תומכים, מפרגנים חיברתי. את כל השאר מידרתי, ניפיתי והעפתי. כל מי שלא יכול לתרום לטובת ההליך - אאוט! לרבות הורי. צרי לך קבוצה קטנה ותומכת, ובעיקר בעיקר, את כולנו פה.

קובי d1

New member
בחורה בת 28 כבר ילדה גדולה

תודיעי להם שהחלטת לעשות ניתוח וזאת החלטה סופית שלך ,ושלא יתערבו לך בחיים תודיעי להם שאלה החיים שלך והסבל מעודף משקל הוא רק שלך מה זה לחץ חברתי, תגידי לכל החברות שלך שלא יכנסו לך לצלחת ,והירידה במשקל הוא עיניין אישי שלך ומי שלא מוצא חן בעיניו שיקפוץ לך , ומה שאני אומר לך זה ממשהו שקצת יותר מבוגר ממך ב33 שנה . בהצלחה !! קובי

מתוקיצה

New member
את כבר ילדה גדולה...

את אחראית לחיים שלך ולבחירות שלך בחיים זה מדהים כמה שזה פשוט. זה הופך להיות מורכב בדיוק באותם פעמים בהם לפעמים נוח להשען על ההורים ולהיות קצת ילדים קטנים... אני מתקשה לקבל את כל עניין המגורים המאולץ הזה עם הורה שכפי שתיארת לא מכבד את המרחב שלך ואף פוגע בך (במזיד, או מתוך כוונה טובה - זה כלל לא משנה) אל תהי קורבן, תעשי את השיקולים שלך כי נראה לי שהמגורים הללו גובים ממך מחיר כבד ועוד לא דיברנו על התמיכה, העידוד והטיפול לו תיזדקקי לאחר הניתוח. אז.... את כבר ילדה גדולה. תעשי מה שטוב לך ויאללה - תעברי מהדירה הזו, גם במחיר של לגור עם מיליון שותפים (ניסיתי זה לא אסון) או במעונות (ניסיתי זה לא אסון) או לעבוד מסביב לשעון כדי לממן את עצמך (גם זה לא אסון) שיהיה בהצלחה!

Distractions

New member
"מתקשה לקבל את עניין המגורים"?

אין לי יכולת לשכור דירה - קחו את זה כנתון. טוב, מכיוון שהעניין של שיפוט של בחירות כלכליות שלי - שאינן אלא אילוצים - עולה בפעם השנייה כאן, אני ארחיב. מצבי הכלכלי לא מזהיר, ואני לא יכולה לעבור דירה ו/או לעשות ניתוח באופן פרטי למשל (מישהי כתבה לי כאן שזה "רק" 1500 שקלים! אפשר ב-10 תשלומים! לא עלה בדעתה בכלל שיש אנשים שאין להם כרטיס אשראי ומסגרת של 1500 שקלים). אם מישהו ממש מתעקש לקבל הוכחות משום מה, ולא מוכן לקבל את זה שכרגע העוני שלי הוא עובדה גמורה שאינה ברת שינוי עד 2013, אני מוכנה לפרט את הסיבות במסרים כדי למנוע הפרה גורפת מדי של הפרטיות שלי באתר כל-כך ציבורי. (מישהי גם כתבה לי במסרים משהו מאוד עגום, על זה שחוסר יכולת כלכלית נובע מהשמנה שגורמת לביטחון עצמי נמוך. זה הכעיס אותי מאוד בתור סוציאליסטית, כי בפועל כל משרות הסטודנט במשק כיום מציעות 20.70 שקלים לשעה - האם העובדים של סלקום, אורנג', פלאפון, הוט, בזק, YES, כל חברות השמירה ונותני השירותים הם אנשים נטולי בטחון עצמי? קל להאשים את העובדים ולא את המעסיקים הנצלנים). אז בואו נסכם שאתם יכולים לשפוט אותי לפי כל אלמנט שהוא, אבל לא לפי מצבי הכלכלי.

קובי d1

New member
אף אחד לא שופט אותך

החלטת לספר את הסיפור שלך והתערבות ההורים ,אנשים מנסים להבין לעזור ,כל אחד וסיגנון הכתיבה שלו תקראי את מה שכותבים ,וההחלטה שלך במסגרת האילוצים ,ולא משנה מאיזה סוג האילוצים האלה. קובי

מצטערת אם פגעתי בך

אך מבחינתי אחרי הטראומה שעברתי בציבורי, לא רואה דבר יותר חשוב מזה...זה עניין של סדר עדיפויות. אם בכל זאת את רוצה בציבורי יש הרבה בתי חולים ציבוריים שמצעים הניתוח וגם אבינוח בבאר שבע זה ציבורי לפחות תעזרי לעצמך ותסעי - אני בטוחה שתמצאי מישהו שיקח אותך הביתה אחרי הניתוח מבאר שבע - אם לא אני כבר מתנדבת להסיע אותך. אל תרימי ידיים בגלל קושי כזה קטן, החיים מלאים מקשיים רבים ואם בגלל שמנתח אחד קרוב לבית יעשה קשיים את לא תעברי הניתוח, זה לא מסמן שיהיה לך כוח להילחם בכל הקשיים של החיים!! אז תתעודדי, פתרונות גשמיים תמיד מוצאים קצת אמונה זה עוזר, אבל את צריכה לעזור לעצמך ולא לצאת לקרב כבר מובסת!!! מה קורה ב-2013? בכלל אמרו שסוף העולם זה ב-2012!!! אז תחיי את השנה הזו קודם, כל דבר יגיע בעיטו בהצלחה, ואם את צריכה עזרה את יודעת איך להשיג אותי

Distractions

New member
אני מסיימת את הלימודים ונפטרת מחוב ישן

תודה. באר שבע לא נותנים לי, קופות החולים עובדים לפי מחוזות. בחיי שניסיתי.

תלחמי קצת

אמא שלי שגרה באזור תל אביב נותחה ע"י אבינוח בבאר שבע במימון מלא של הקופה זה לקח זמן ואישור חריג אבל הצלחנו תמיד יש פתרון אל תשכחי את זה!!!

שמחה37

New member
בלי להתייחס למקרה הספציפי הזה

נכון שזה מכעיס שאמא שלך הפרה את האמון אבל כמה שקשה אני יכולה להבין אותה כאמא. כל חומר אינטרנטי הוא וירטואלי ולא משתווה לשיחה עם אדם שעבר את הניתוח. אני מאמינה שהיא הפרה את האמון תוך שהיא מדברת עם אנשים ש"מבינים" או "מנוסים" כדי להבין ממקור ראשון מה הבת שלה הולכת לעבור. אני גם יכולה להבין את זה שהיא רוצה לבוא איתך לכירורג, את הבת שלה גרה איתה והיא מרגישה אחריות עלייך ולא משנה בת כמה את היא דואגת יש לה שאלות והיא רוצה לשמוע ממקור ראשון. אני לא חושבת שזה הזמן "להעניש" אותה ולהרחיק אותה מהתהליך שלך. זו רק דעתי ואני כותבת אותה כאמא שכל הזמן מואשמת שהיא "מבררת" על הילדים שלה. אני יודעת שלפעמים בא להם להרוג אותי כשאני בודקת דברים שהם אומרים לי אבל אני מאמינה שידע זה כוח ובכל זאת אני גדולה מהם בכמה שנים אני מקווה שכשיגדלו יבינו שהכל בא מאהבה. ואני יוצאת מנקודת הנחה שאמא שלך אוהבת אותך ורוצה בטובתך היא פשוט לא יודעת איך עושים את זה. בהצלחה שמחה

אופירA

New member
מנהל
שמחה - זה לא להעניש

זה להעמיד גבולות ברורים למי שזקוק להם. זה להסביר לאדם את מקומו. אני לא מאמינה בזה שכל מעשה אפשר להצדיק באמירה מתממת של "אני אוהבת אותך ורוצה בטובתך". אדם מרגיש בבירור מתי אוהבים אותו ורוצים בטובתו, וסולח על פשעים שנובעים באמת מאהבה ומרצון בטובה. כאשר יש יחסי כנות מלאים בין ההורים לבין הילדים, אין צורך בהאשמות. כל הורה יודע בבירור מה הוא היה מסכים שיעשו לו הוריו בשם אהבתם. אם ההורה מתייחס לילדו כמו שהוא היה מוכן שהוריו יתייחסו אליו - מספר חילוקי הדעות יהיה קטן וזניח. אני מאמינה שהורים - אם הם רוצים - יכולים בהחלט לדעת מה כן עושים בשם האהבה ותחושת האחריות והרצון להיות מעורב, ומה לא עושים בשם זה. ואם הם מיתממים ומעמידים פנים כאילו הם לא יודעים, ומרשים לעצמם לעשות כל מה שנפשם המשתלטת רוצה לעשות בשם שתלטנותה - אז צריך להסביר להם את מקומם.

Distractions

New member
היתממות זו מילת המפתח

אנשים שאומרים לכם שהם עושים משהו "לטובתכם" כשבפועל ברור שהוא מזיק לכם, או שהם טיפשים מדי מכדי להבין את זה או שהם שקרנים. בדין הפלילי יש גם תחליף למחשבה הפלילית (Mens Rea) שנקרא "עצימת עיניים". לפי הגיון זה, אם לאדם יש את כל הנתונים להבין שהוא עומד לבצע משהו רע אך הוא מדחיק ומתעלם מהם, זה נחשב כאילו ביצע את המעשה הרע במודע. אני חושבת שזה מקביל להרבה סיטואציות חוץ-משפטיות בחיים.

אורה ש

New member
אני עירבתי

אמא שלי התעקשה להיות בבית החולים בזמן הניתוח. זה לא היה לי כל כך נעים ונוח, אבל איפשרתי לה. חוץ מזה היא לא התערבה. זו אמא שסבלתי ממנה רבות בתור ילדה ובתור בוגרת. כנראה שעם השנים היא למדה לא להתערב.

דקר29

New member
צ'טערת אולי אכתוב דברים שלא תרצי לקרוא

אבל זו דעתי. לעזוב את הבית מהר מהר מהר. אספר לך על עצמי ומצב כלכלי לא טוב שהיה לי לפני שנתיים.[הבועה התנפצה לי בפנים] אני בת 30.5 .. מגיל 20 כשנכנסתי לקבע התעופפתי לבית עצמאי משלי . וכשיצאתי ל"אזרחי" וללימודים הקשים- יכולה לומר לך גם כשגרתי בדירת 16 מ"ר [בחיי לא היה שם מקום לשים נעלים על הריצפה]. ועבדתי בחלוקת עיתונים לפנות בוקר ובעבודה משרדית 9 שעות . ועמדתי מול המוכר בשוק לבחור אם לקנות או עגבניות או מלפפונים כי לא היה לי להוציא על שניהם. לא חזרתי לבית ההורים ולו רק לעצמאות הנפשית שלי!! [גם לא שיתפתי אותם בקושי הכלכלי שהיה כי ידעתי שאמא ואבא ישר יקפצו וילכו לשכור לי את הדירה הכי מרווחת וכל יום ידאגו לשליחים שיימלאו לי את המקרר כמו שעשו לי בזמן הצבא בסדיר]. סיפרתי לך את כל זה שתביני שאת נשענת עליה לא כי את חייבת.. יש פתרונות לקושי כספי.. את באמת יכולה אחרת. אמא שלי היא החברה הכי טובה שלי,הכי מבינה והכי תומכת אבל מה.. רזה כמו מקל מושלם ומחוטבת. וכשאמרתי לה שאני רוצה לעבור את הניתוח -קיבלתי משפטים כמו "את לא צריכה,את לא שמנה ממש" "את יכולה להוריד לבד" "רק תורידי לחם ותעשי הליכות ותרזי"..וכל מיני סיסמאות כמו שאמרת שרק גרמו לי לחייך אליה ולסתום לה ת'פה באיזה חיבוק בשבילה ורוגאלך שוקולד בשבילי
אמרתי לה משפט שמעיד על עצמי -"אמא אני החלטתי אחרי מספיק עבודת שטח שלי,צריכה אותך ואם משהו לא מסתדר לך ..תנשמי עמוק ולכי תוציאי בשירותים ת'גזים שיפריעו לך " אמא היתה שם כל האישפוז -ישנה על הכורסא וכיסא פלסטיק נילחמה ברופא בבית החולים כשהוא הכאיב לי בבדיקות דם. וצעקה ביחד איתי כשלא רצו לעשות את השיקוף קיבה. היא נגד הניתוח בכל עצם מחוטבת בגופה.. אבל היא בולעת את הצפרדע כי אני רוצה את זה. זו הסביבה שאת צריכה-לא כולם חייבים להסכים איתך,אבל כולם חייבים לתמוך בך!!!! מי שלא תומך..שלא יהיה סביבך-הבריאות הנפשית שלך וגם הצלחת הניתוח והשלבים של אחרי זה-תלויים בזה. סליחה על הדברים הקשים..אבל כל כך הזכרת לי את עצמי שרציתי לחזור לבית ההורים פעם שהיה לי קשה.. אבל רק זכרתי שפעם אבא שלי אמר לי בהכי בצחוק בעולם והתנצל על זה מאה פעם כי חשב שאני אבין את ההומור העקום שמשותף לשנינו "כשאת באה לבקר אני מחזק את הרגליים של המיטה " ואני פרצתי בבכי ושביתת טלפונים שלו לאיזה יומיים.. זה מה שהחזיק אותי לעצמאות..שחייבת להיות משוחררת וחופשיה.

את משהו, דקר, הלוואי והיה לי אחד חלקי מיליארד

מהאופי שלך ומהכוח שלך. אני, לצערי, הרבה הרבה הרבה יותר בורגנית חובבת נוחות, שמוותרת המון בשביל הנוחות. בחיים לא הייתי מצליחה לעשות מה שעשית. מצדיעה לך. בגדול.

Distractions

New member
ניסיתי את זה כמה שנים.

את מה שתיארת: דירת 16 מ"ר, משרה כמעט מלאה בשכר מינימום פלוס שקל לשעה במקביל ללימודים, 4 שעות שינה בלילה. זה פוגע מאוד בציונים בלימודים, יוצר אוברדראפטים ומונע כל אפשרות לחסוך איזשהו סכום לעתיד (יש מטרה מאוד ספציפית שאני לא יכולה להרחיב עליה כאן). עייפות מטורפת, כל הזמן. להתמודד על עליות המחירים המטורפות של הנדל"ן בתל אביב. נכון שלגור לבד זה עצמאות, אבל חשבונות שחוזרים ואיום תמידי שתפוני מהדירה זה לא עצמאות עבורי. כשהגעתי למצב שאני חיה רק ממיחזור בקבוקי פלסטיק וחייבת כסף לאוניברסיטה וביטוח לאומי, חזרתי לגור אצל ההורים. הסטטוס קוו הוא שאנחנו אומרות שלום מנומס וזהו, הפרדה מוחלטת. היה לי מזה שקט נפשי בשנה האחרונה, היא כבר לא מעזה להעלות את הנושא של המשקל שלי. אני מתחרטת שציינתי בכלל את הניתוח, זה הזמין אותה להיכנס לי למעיים שוב והיא נטלה לעצמה חירויות שלא התכוונתי לתת לה. ייתכן שבכלל לא אקבל ניתוח מקופ"ח (יש שמועה שפרופ' רובין מכריח את כל המועמדים לעבור חצי שנה עם דיאטנית מטעמו כדי לסנן אותם, אם זה מה שהוא אומר לי אני מוותרת לגמרי) ואז סתם כריתי לעצמי את הבור הזה בלי סיבה טובה. אני מכירה מקרוב הערות כמו זו של אבא שלך, רק בלי החלק של "בצחוק". זה יפה שהוא התנצל וניסה לכפר על מעשיו, לפחות. וזה טוב שיש אימא שהיא קונטרה וכן תומכת.

חבל שתוותרי. פני למנתח אחר

להרים ידיים ולוותר זה קל מאוד אבל הטריק הוא לשרוד למרות הקשיים וחוסר הנוחות. יש כעשרים מנתחים מומלצים בארצנו אין טעם להתקע על מי שמערים קשיים. באשר לאמך - תלמדי לקחת מה שנוח לך ועל כל היתר לשים פס (אל תכנסי לדיונים איתה,השתמשי בטכניקת התקליט החוזר ) עד שתסיימי את הלימודים ותוכלי להרגיש מעט יותר חופשייה.

דקר29

New member
אני מנותחת טריה של פרופ' רובין

ניתוח ממש בשעה הזו לפני שבוע. יום שלישי 1.2 נכנסתי מתחת לליזר. התחלתי עם פרופ' רובין בבלינסון ועברתי איתו לשיבא תל השומר.. שאל אותי בשיחה הראשונה אם הייתי אצל דיאטנית ואמרתי לו שכן.. ניסיתי דיאטנית,דיאטה לבד וגם שומרי משקל ולא עבד אצלי.. אמר בסדר וכתב [המזכירה שלו כתבה] מה הבדיקות שאני צריכה בשביל לחזור אליו לקדם ניתוח... והופה מחק את "אישור דיאטנית". לא יכולה להעיד על מה הוא בקש לסנן... אני בכל מקרה.. לא הייתי צריכה להפגש עם שום דיאטנית כתנאי להמשך הניתוח אצלו. שיחת יעוץ שממנה יצאתי עם רשימת בדיקות לביצוע-קדם ניתוח בלינסון-תור לניתוח לבלינסון [שלא הייתי בארץ ואמרתי שאתקשר אליהם שאחזור] -כשחזרתי הוא עבר כבר לשיבא-קביעת תור לקדם ניתוח בשיבא [שהסתמכו על בדיקות שביצעתי כבר]-תור לניתוח בשיבא.. והופה דקר מנותחת.

למעלה