האם לספר את האמת?

שמש 23

New member
האם לספר את האמת?

אני וחבר שלי ביחד 9 חודשים ואנחנו קרובים אחד לשני. הזמנתי אותו לבוא איתי לחתונה של קרובת משפחה. מה הסתבר שאותה קרובת משפחה ( אמא של החתן)- חסרת לב- אמרה בפה מלא שהוא לא מוזמן כי הם לא מכירים אותו והם מזמינים רק אנשים שמכירים ובנוסף לזה כי חתונה זה דבר יקר ויש בעיה עם המנות.... כמובן שהשיחה היתה ארוכה יותר עם יותר פרטים אבל היא אמרה הרבה דברים שכל כך הפתיעו אותי ולא ציפיתי שהיא ככה תתנהג. בסופו של דבר כנראה אבא ואמא שלי לא ילכו- אם התנהגות כזאת מי בכלל רוצה להגיע לחתונה.. אבל לאחותי יותר חשוב להגיע והיא רוצה ללכת. הדילמה שלי היא איך להציג לחבר שלי את הדברים.... זאת פעם ראשונה שאני התכוונתי להציג אותו למשפחה והמפגרת הזאת מונעת ממני- שוב פעם רוע נשפך ממנה- אני לא רוצה שיקבל רושם מוטעה על המשפחה שלי כי התנהגות כזאת זה מיעוט... מצד שני אני לא רוצה לשקור לו, ולהמציא לו סיבה אחרת... איך הייתם ממליצים להציג את הדברים?

sh53

New member
יש כמה אפשרויות שעומדות בפנייך

1. ללכת גם בלי לשאול אותה ולהביא את החבר. אני מאמינה שאמא של החתן לא תרצה להרוס את החתונה של הבן שלה החתן (אלא אם כן הרוע גובר על השכל אצלה), ואז היא תמלא את פיה מים. אם היא תתקשר אחרי החתונה כדי להתלונן למה הבאת את החבר, את יכולה גם לא לענות לה - יחס רע מצדה גורר יחס רע מצידך ואת לא חייבת להגרר אחריה. 2. את יכולה להיות קצת צינית, להתקשר אליה ולהודיע לה שמאחר והם דואגים כל כך למנות, ומאחר וחתונה זה עסק מאוד יקר, אז את לא רוצה שחס ושלום יפסידו כסף - ולכן את לא באה (לא הבנתי האם ההורים שלך לא באים בגלל שהיא פגעה בהם או בגלל מה שקרה איתך ועם החבר). אם היא חכמה אז היא תאמר לך שהיא תשמח לראות אותך בחתונה, אין חתונה כל יום וכמובן שעלייך להביא גם את החבר. בקשר לאיך להתמודד עם החבר - אחרי שתחליטי באיזו דרך ללכת, אז תדעי מה לעשות עם החבר. אני חושבת שאת יכולה לדבר עם החבר ולהיות כנה איתו - אם הוא איתך 9 חודשים, זה אומר משהו והוא לא יחשוב עלייך או על המשפחה שלך משהו רע בגלל שמישהו שקצת "רחוק" מתנהג בצורה לא יפה, הרי את לא אחראית להתנהגות/לצורת הדיבור של אחרים.

שמש 23

New member
אין לי מה להתקשר לאליה...

אמא שלי תחילה אמרה לה שאני באה עם חבר שלי- היא אמרה לא. אח"כ אני התקשרתי לשאול.. והיא אמרה בשיא חוצפתה לא... ולכן אני חושבת שהיא מסוגלת לעשות סצנה לא יפה עם נבוא לחתונה... אותה אחת היא דודה של אבא שלי... ולכן לא כ"כ רחוקה. אין לי חשק לבוא לחתונה. חשבתי אולי להתקשר לחתן אבל לא יודעת איזה תוצאות זה יניב... אני ממש בבלגן. אגב זה אני אומר לה שאני לא באה- לא נראה לי שזה מזיז לה!!!!! אחרת כל הדרך לא היתה מתנהגת אלי ככה!!!!! ולכן קשה לי לקבל את האפשריות האלה

SupermanZW

Well-known member
לספר ולא ללכת לחתונה

אם הקרובה שלך מתייחסת אלייך בצורה כזו מוטב לך להימנע מלבוא לאירוע ולשמור את הכסף למטרות מועילות יותר עבורך, שישארו לה כמה שיותר מנות עודפות, מגיע לה, צודקים ההורים שלך בכך שאינם מתכוונים ללכת. החבר שלך לא יקבה רושם מוטעה על המשפחה שלך אלא רושם מוצדק על אותה קרובה, מקרובים אחרים שיחסם טוב הוא יקבל רושם טוב.

מה לא ברור , כנסי

את עם חבר שלך, אתם מאוד קרובים, היא לא מזמינה אותו אז גם את לא הולכת. הכי פשוט שבעולם וזהו. למה לבחוש ולבחוש כאשר התשובה היא ברורה. אם היא העיזה לומר לך 'לא' פעמיים, אז היא עלולה ועשויה לשאול אותך באמצע החתונה 'למה באת איתו?' אני יוצא עם מישהי כבר קרוב לשנתיים, אם מישהו מהמשפחה שלי היה אומר לי חלילה לבוא לבד בגלל שזה עולה כסף, אז לא הייתי הולך וזה חד משמעי.

עצוב אבל הפעם שלא יבוא

תסבירי לו את האמת ותגידי שאת רוצה שהוא יבוא כאשר הוא מוזןמ ולא כאשר מתנהגים אליכם (ולמשפחה שלך כך) בהצלחה

שמש23 שימי לב

מה שהחבר שלך לא יודע זה לא אסון גדול, את לא בוגדת באמון שלו כי זה מידע שולי שאינו קשור בזוגיות שלכם. לא כדאי לתת לו את המידע הזה. וגם לא נעים. יכול להיות שבעתיד זה יצא באופן כזה או אחר. אני לא מציעה לשקר אבל את יכולה להגיד שהחלטת לא ללכת כי את כועסת על אותה דודה ואת לא רוצה לפרט וסגרי עיניין. אני לא חושבת שצריך להציג צדדים כאלה במשפחה. ולחתונה שלך אל תזמיני אותה שתתפוצץ.

למעלה