האם לסדרה יש גיבור?

נקודה24

New member
האם לסדרה יש גיבור?

טוב קראתי את הסדרה כמה פעמים ונראה לי שהכל הוא בעצם עלילת רקע עבור בריאן סטארק. הבנות הולכות לריב על וסטרוז אך כל זה בעצם היסח דעת מן הקרב האמיתי בין הקיץ לחורף כאשר את כאשר בריאן רכוב על זאבו "קיץ" יהיה בעצם זה שמוביל את כוחות הקיץ במלחמה נגד האחרים.

הלדין

New member
ג'ון שלג הוא הגיבור הראשי של הסדרה

הוא הלורד המפקד של משמר הלילה בפועל. הוא המלך בצפון בתיאוריה. ומאליסנדרה ראתה בלהבותיה עתיד גדול צפון לו. האם צריך יותר מזה? בראנדון סטארק יהיה המאג של ג'ון וישמש כקשר שלו עם "ילדי היער" כשנפגוש אותו שוב ברוחות החורף (מרטין טוען שלא יהיו פרקים של בראן ב-"ריקוד". מרטין באמת לא רוצה לחשוף לאן בראנדון הלך).

R o t e m O p

New member
באסה רק שזה לא השם שלו....

אתה מדבר על בראן (בראנדון) סטארק בריאן זו בכלל דמות אחרת... אל תשכח שיש גם את ג'ון, שמידה והוא אכן הבן של ראיגאר וליאנה, זה פחות או יותר הופך אותו ל"שיר של אש ושל קרח" וסביר להניח שגם ל"נסיך שהובטח". מצד שני יש גם את דאינריז "אם הדרקונים" טארגאריין, שתוביל את הצבא שלה כנגד האחרים ביחד עם הדרקונים שלה שיהיו גורם מגריע בניצחון על האחרים. גם לבראן יהיה תפקיד במלחמה הזו, האם הוא יהיה המנהיג ? אני אישית מאמינה שלא, אבל זו אפשרות. אנחנו יודעים שלבראן יש יכולות "מיסטיות" ואנחנו יודעים שהוא עובר הכשרה אצל העורב בעל שלוש העיניים, כך שבסופו של דבר היכולות שלו רק יגדלו ויתעצמו ומי יודע מה הוא עוד יהיה מסוגל לעשות ? (להחליף עור עם דרקון, לדוגמא?)

נקודה24

New member
*

כוונתי היא שבראנדון יהיה בעצם נציגם של האלים העתיקים של ידי ביער., ברגע זה הוא רחוק מן העין. האש מיצגת את הכאוס והמיסתורין, הקרח מייצג קיפאון שמרנות ומדע. והירוק מייצג את מה שנוצר מן השילוב החיים (מישהו קרא את אמבר?) טוב אני אנסה לנסח את עצמי ביתר בהירות.

גיבור אחד?

אני לא חושב שזו הגישה הנכונה לסדרה. מרטין מציג לנו עלילה רחבת יריעה מאינספור נקודות מבט, ואין סיבה לראות את הכל רק כ"עלילת רקע" למשהו אחר. יש אמנם כמה דמויות שמסתמנות כ"גיבורים"- אלה הם ג'ון, טיריון ודאינריז, לדעתי. לבראן תהיה ללא ספק חשיבות- לא סתם הסדרה מתחילה בנקודת המבט שלו, אבל לדעתי הוא יפעל בשיתוף עם גורמים אחרים ולא לבד.

נקודה24

New member
לא דווקא לבד

בספרים רבים נאספת סביב הגיבור הראשי חברות גיבורים משניים.

לגוטל

New member
מסכים עם גישת המספר גיבורים ראשיים

וגם לגבי שלושת הראשיים. אם גם ישאלו את האנשים מי הם הדמויות האהובות עליהם, שהכי חשובים לעלילה ומקדמים אותה, אין לי ספק שהם אלו שייבחרו ובמספר דיי דומה של קולות.

כמו שנאמר

אין לסדרה גיבור אחד,אנחנו מקבלים דמויות חשובות מכל הכיוונים שבסופו של דבר פועלים כדי ליצור סיפור אחד.הגישה של "גיבור אחד מוביל חבורה" זה אמנם ממ.. נקרא לזה "מנהג" בספרות הפנטזיה אבל עצם העובדה שמרטין לא משחק לפי הכללים הופכת את זה ללא וודאי. אני לא אוהב להתמקד בדמות אחת שתשנה את העולם ולא הקדשתי מחשבה לדמות הראשית בגלל שכל תתי העלילות נשזרות לסיפור יחיד,לא סיפור יחיד שממנו צומחות עלילות משנה.

R o t e m O p

New member
אני דווקא חושבת

שלסדרה יש שני גיבורים מובהקים, אלה הם ג'ון ודאני. שבהרבה מובנים הם שני צדדים של אותו המטבע. בסופו של דבר כל קווי העלילה הפוליטים או ה"מסטיים" וכל הדמויות המשניות ביודעין או שלא מביודעין מכינים את הקרקע לקרב נגד האחרים, שאת הקרב הזה ג'ון ודאני ינהיגו. דמויות כמו בראן וטיריון לדעתי הם יותר על תקן תומכי לחימה.

Targaryen

New member
הנה הגיבורים האמיתיים?..

קודם כל בני סטראק הם הגיבורים האמיתיים רוב הפרקים סובבים סביבם.... בני סטראק מוזכרים גם הרבה בפרקים אחרים,לדוגמא טיריון,כמעט ואין פרק שהוא לא מזכיר את בני סטראק,בסופת החרבות הוא נשוי לסאנסה סטארק הרוב סובב סביב סטראק גם דאני מדברת לפעמים על סטארק,בריאן עובדת בשביל סטראק, והרשימה עוד ארוכה... אפשר לראות שסטראק הם הגיבורים... אבל אפשר גם לומר שטיריון,ג'ון ודאני "שלושת ראשי הדרקון" על פי התאוריה של Catelyn ,אולי הם הגיבורים האמיתיים? יש הרבה דעות לגבי הגיבורים של הסדרה זה יכול להיות כל אחד... אבל לדעתי שתי התאוריות למעלה הם המחוזקות ביותר...

למעלה