האם למישו מכם

storm8

New member
האם למישו מכם

יש הוכחות מדעיות או לוגיות לאי קיומו של אלוקים? אתם תיראו שזה לא יכול ליהות כי אלוקים הוא אמיתי תנסו..

בוצינא דקוקוריקו הדוב המפולחץ

עוררני לדברי הרמבם שמזמן לא עיינתי בדבריו. ולפיו, למרות שאין הבורא ניכר אלא דרך מעשיו, עכ``ז אף כי לדעתו לא ניתן להוכיח את חידוש העולם, ואעפ``כ אותו שמוק מכריח בדרך מופתית שמציאות הבורא מוכרחת אף אם העולם קדמון מאז ומתמיד למרות שאינו מעשה ידיו.

Wizard111

New member
דבר קטן בשבילך כי גם המוח שלך קטן...

אלוהיך נחשב כלא חסר דבר.אם כן,איך זה שאל שלא חסר דבר בורא יקום? אלא אם כן הוא היה חסר ואם הוא חסר אז למה שיוכל לברוא יקום ואם אינו יכול לברוא יקום אולי הוא בכלל לא קיים? ומי שצריך להוכיח זה הטוען.אתה טוען שיש אלוהים.אז תוכיח!

אלוהימת

New member
לסערה ב - 8 -השאלה שלך היא ההוכחה שאין אלוהים

שהרי אין שום דרך להוכיח את הלא קיים. ומכאן שאם אינני יכול להיענות לדרישתך להוכיח את אי קיומו של אלוהים סימן שהוא לא קיים ! למה הדבר דומה? לכך שהייתי דורש ממך להוכיח לי שאין אלוהות אחרת בשביל החלב, כי אני בעצם יודע שיש שם אלוהים והוא עשוי מחלבה וממרשמלו ! ובמילים אחרות - כל מיסד דת, יכול לטעון ככל העולה על רוחו, ועובדה היא שיש בעולם דתות לא מעטות ולרבות מהן מאמינים רבים, וכולם יודעים יפה שגם אם ברור שלא יתכן שכל הדתות צודקות, אי אפשר להוכיח לאף אחת מהן שהיא טועה ! כי הדמיון, בעיקר כשהוא משתדך לצרכים אנושיים, אין לו שיעור והוא 'משכנע' לא פחות מכל הוכחה מדעית.

איילת1974

New member
ממתי צריכים להוכיח אי קיומו של משהו?

חובת ההוכחה היא על טוען הקיים. נכון, אני לא יכולה להוכיח לך שאין אלוהים, אבל אני גם לא יכולה להוכיח שאין: פילים ורודים גמדים שחיים בתוך פטריות שעל אשיהן מצנפות פיות עם קנפיים ורודת שמקיימות משאלות בתולות ים פיל שיכוללעוף בעזרת האזניים שלו ברווז שלבוש בבגדי מלחים ומדבר באנגלית ואתה יודע מה? יש עוד דברים רבים שאני לא יכולה להוכיח שאינם קיימים במציאות אך מצד שני אין לי כל סיבה להאמין שכן.

כחלחל

New member
אהממממ, דווקא קל להוכיח

קל מאד להוכיח את כל הרשימה שכתבת, מספיק לטעום קצת מפריט מספר 2 ברשימה (פיטריות) ואז פתאום הכל נהיה ברור וקל להוכחה. וזה בכלל לא רעיון מקורי שלי, זוכרים את "דת = אופיום להמונים" ?

גלבטרון

New member
תיאורית היקומים המקבילים....

...מאפשרת דרך בה היקום נוצר ללא יד מכוונת.

Wizard111

New member
בתיאוריית היקומים המקבילים היקום לא נוצר.

אלא תמיד היה ותמיד יהיה.

למעלה