האם ללמוד נהיגה ?

daniela21

New member
האם ללמוד נהיגה ?

שלום לכל חברי הפורום, אני רוצה בבקשה להתייעץ אתכם על בעיה שמאווד מטרידה אותי בזמן האחרון. אני בת 21 ואחותי בת ה-17 תתחיל השבוע ללמוד נהיגה. אבא שלי לוחץ עלי כבר הרבה זמן להצטרף אליה וללמוד לנהוג וטוען שהוא מוכן אפילו לשלם על השיעורים, אם אני אלמד עכשיו. אני מצידי מרגישה שמוטל עלי לחץ: מצד אחד - שיעורי נהיגה על חשבון ההורים, החברים שלי מחוסרי הרישיון מעודדים אותי, ואחותי אף נוהגת להשוויץ בפני ובפני משפחתי על כך שבקרוב היא תנהג בעוד אני הרגעתי לגילי המופלג בעזרת קו 60... אך קיים צד אחר, לצערי. טני די חרדה ללמוד לנהוג, והאמת - שמקטנות האמנתי שמקומי לא בין הנהגים בכבישים. יש לי בעיות ראייה מלידה(אני משתמשת רק בעין ימין ואין לי ראיית עומק) והבנתי שלפי משרד הרישוי אני כן אוכל להוציא רשיון, רק בתנאים קצת מחמירים, ולא אוכל עפ"י החוק להוציא רשיון על אופנוע ומשאית. אני יודעת ומבינה שאני כן אוכל לנהוג, אך אינני מרגישה בטחון. רבים מכם ודאי חושבים שכמה שיעורים עם המורה והבטחון יגדל, אך אני משוכנעת שלא. כשאני נוסעת עם אימי, אני מפחדת כשהיא נוסעת במדרון (קרוב לודאי בגלל הראייה), אני הרבה פעמים לא מבחינה בפרטים (היכן הרמזור הרלוונטי, עד כמה הרכב קרוב למדרכה). לפני שנה וחצי, חבר שלי לימד אותי לנהוג על הרכב של ההורים שלו (אני יודעת, זה באמת היה ממש לא בסדר, היום לא הייתי חוזרת על אותה הטעות). למדתי מהר, כי יש לי חוש טכני מסוים והתלהבתי מהנהיגה. נהגתי כמה דקות באיזור פתוח ללא אנשים. המזל היחיד שהיה לי (חוץ מזה שלא ראה אותי שוטר) היא שהחבר ישב לידי. למה? כי כמעט פעמיים דרסתי מישהו שרץ בצד שלא הבחנתי בו בכלל!!! (בחושך אני בכלל על הפנים...) מה הייתם עושים במקומי? לומדים לנהוג, מוציאים רשיון בידיעה שאתם לא עושים את הדבר הנכון? או מוותרים? האם אדם שיודע שהוא עתיד להיות נהג מסוכן צריך ממניעים חברתיים ואגואיסטיות לנהוג בכביש? והאם החיים הם חוויה מסוכנת שאנשים פשוט משתלבים בהם על כל המשתמע מכך?? כל עצה ודעה תתקבל בברכה!!

ניני51

New member
דניאלה, אני כאדם אחראי לא הייתי

מוציאה רישיון נהיגה במקומך, בייחוד שכבר ניסית לנהוג וראית שזה מסוכן בגלל הראייה הלקויה שלך. מה רע בלספר את האמת שאת לקויית ראייה ואת לא רוצה לסכן ולהסתכן על הכביש? תתפלאי לכמה אנשים אין רישיון נהיגה, וכמה שיש להם רשיון לא נוהגים בכלל. המונים. אל תרגישי רע, את לא היחידה שלא נוהגת.

גרא.

New member
דניאלה, כמו קודמותי, גם אני סבור כי

עלייך להשאיר את הנהיגה למישהוא אחר, כדי לא להסתכן, ולסכן אחרים.

clairvoyance

New member
ודווקא אני חושבת כי...

זה אך ורק תלוי בך, ועד כמה את רוצה לנהוג. בתור לקוית שמיעה, אני עצמי מודעת גם כן לכל מיני איסורים ומגבלות שלי, אך גם מודעת שיש דברים שאפשר להתגבר עליהם. לדעתי, אם מבחינה רפואית אכן מותר לך לנהוג, ואת כן היית רוצה לתת לעצמך צ'אנס ולבדוק האם את מסוגלת לנהוג או שזה רק הפחד, עליך : 1. ללכת ולמצוא לקויי ראייה אחרים - שכן נוהגים, ולמצוא ולראות כיצד הם נוהגים, מתי וכו. אני בטוחה שהם יכולים לתת טיפים. 2. ללכת לשיעורי נהיגה - אולי אף לחפש מישהו שנותן שיעורי נהיגה לליקויי ראייה, או שנתן בעבר. כל עוד את בשיעורי נהיגה - הרי שהמורה אחראי על הנהיגה שלך. לקחת שיעורים יותר ממה שצריך (נגיד - 50) ולראות האם ביטחון העצמי משתפר, והאם את מרגישה שאת יכולה לסמוך על עצמך. 3. לאחר שתצליחי להוציא רישיון נהיגה (ובהנחה שתרגישי שאת יותר שולטת בפרטים) להמשיך ולנהוג עם מישהו בעל רישיון נהיגה יותר מהחודשיים הדרושים. בכל אופן - עלי גם להגיד לך שהבעיות שאת מציינת לא בהכרח נובעות מחוסר ראייה, אלא גם מחוסר מיומנות. אני בעצמי, שאין לי בעיית ראייה פעמים רבות בתחילת נסיעתי לא הרגשתי מתי אני קרובה למדרכה. כמו כן, יש המון שטחים מתים במכונית, ובעזרת מראות פנורמיות, ולמידה להתסכל כל הזמן והשתמש כל הזמן במראות לומדים כיצד לדעת מה יש גם בשטחים המתים. כלומר, זה עניין של מיומנות. אך אם את לא בוטחת בעצמך, ואת באמת חושבת שאין לך את הכלים הדרושים לנהיגה בטוחה (ככל הניתן), אל תעשי רישיון. אמא שלי, שאין לה שום מגבלות רפואיות, החליטה שלא לעשות רישיון מאותה סיבה שהיא חושבת שהיא לא תשים לב לפרטים.

nutmeg

New member
דניאלה

יש משהו בנהיגה שמקביל לעצמאות. לא רק זאת, המחקרים מראים שאנשים הנוהגים למרחקים ארוכים ואנשים הנוהגים בארצות זרות יותר עצמאיים מאנשים שמגבילים עצמם לנהיגה "קרוב לבית" או לא נוהגים בכלל. כמובן שאין זה אומר שלא קיימים אנשים עצמאיים בשטח שמסתדרים טוב מאוד ללא נהיגה, אבל בכל זאת המכונית הזו נכנסה לנו לחיים ו'אחראית' על כל כך הרבה דרגות חופש - שכדאי לשקול הייטב אם כן או לא לנהוג. בכל מקרה, אם משרד הרישוי מאפשר לך לנהוג למרות מגבלת הראייה הספציפית, הם יודעים על מה הם מדברים.

גרא.

New member
נוטמג,העובדה שמשרד הרישוי מאפשר

לנהוג לאנשים עם מגבלות רפואיות ונפשיות, לעיתים קשות ביותר,היא אחת הסבות לחלק לפחות מהתאונות הקטלניות המתרחשות חדשים לבקרים..הקביעה הדומיננטית, כי אם הם נותנים, הם יודעים על מה הם מדברים..היא גורפת מדי ומזכירה לי אימרות אחרות,למשל של מפקחת במשרד החינוך שאמרה,כי יש שם למעלה, אנשים שיודעים מה הם אומרים ועושים..וצריך לסמוך עליהם בעיניים עצומות, האומנם הם,במשרד הרישוי לא טועים לפעמים? נכון שמכונית הפכה לשתי רגליים נוספות לבעליה.היא מאפשרת עצמאות,ועוד כמה סוגי סיפוקים לאנשים מסוג מסויים, שאפשר לראותם משתוללים בכבישים.עצמאות כן, אבל לא במחיר סיכון עצמי,וזולתי,ולפעמים, אין מה לעשות, אלא לוותר, כי הסיכון גבוה מדי..ולדעתי זה המקרה.

nutmeg

New member
אני יצאתי מנקודת הנחה

שאני לא יודעת מה המקרה. הרי מדובר על שיעורי נהיגה. כל הרעיון בלמידה הוא לראות אם אתה מסוגל למשהו או לא. אם הייתי אני צריכה להחליט אם לנהוג או לא, הייתי לפחות מנסה כמה שיעורים עם מורה מקצועי, לא עם חבר, כדי לעשות החלטה, זה הכל.

דניאלה

הייתי מציעה לך להתחיל ולראות מה קורה,איך את משתלבת בכביש אחרי מספר שעורים ,איך הראיה כשאת על ההגה.אם תרגישי בטוחה (כשאת נוהגת ההרגשה אחרת משאת ליד הנהג) אני למשל מרכיבה משקפיים אומנם מספר קטן אבל לא מרגישה הכי בטוחה לנהוג לנהוג בחושך אז אני פשוט משתדלת להימנע מנהיגה בלילה. תנסיי!!!! אם תרגישי שאת לא מסתדרת ותראי שאכן באמת את לא רואה טוב רמזורים תמרורים מכוניות וכו, תוותריע גם למענך וגם למען חיי הנהגים והולכי הרגל. בהצלחהההה

למעלה