האם ללמוד באפקה?

שרית מ123

New member
האם ללמוד באפקה?

שלום, אני שוקלת להתחיל ללמוד באפקה (הנדסת תוכנה) ורציתי לשמוע מה דעתכם על המכללה מבחינת רמת הלימודים, מרצים, יחס לסטודנט וכו'. כמו כן אשמח לדעת מה דעתכם לגבי תוכנית "אתגרים" שהמכללה מציעה והתחלת הלימודים בסמסטר אביב. תודה.

DonkeyKong16

New member
לכי תלמדי מדעי המחשב.. יותר קצר..זאת מכללה

אוכלת סטודנטייה.. מבחינתה מרצה טוב זה מרצה שמזבר סטודנטים במבחנים.. (דוגמא: מרצים גרועים כמו יצחק נודלר במערכות הפעלה מקבלים גיבוי עקב חברות עם ראש המגמה יצחק אביב.)

אנשים כמוך עושים שם רע למכללה

אם אתה לא אוהב אותה למה אתה נשאר בא יש לך מכללת תל אביב יפו ועוד מכללות. גם אנ מכיר את נודלר ובזכותו הצלחתי בראיונות עבודה בשאלות של מערכות הפעלה בכל אופן אני לא יודע איזה שנה אתה אבל נודלר הוא לא המרצה היחידי במכללה קיימים עוד הרבה מרצים ברמה מאד גבוהה גם אנ יאישית לא אהבתי א תנודלר אבל ממרצה יחיד זה לא סיבה להשמיץ את המכללה אתה פוגע במוניטין שלנו בתור מכללה תחשוב עליך בתור בוגר איך היית רוצה שהמכללה שלך תצטייר בפני אנשים מבחוץ. לגבי האם ללמוד באפקה אני שנה 3 הנדסת תוכנה ואני מאד מרוצה כל מקום יש סטודנטים מרוצים וסטודנטים לא מרוצים חשוב לשמוע את 2 הצדדים בזמן האחרון יצא לי ללכת ראיונות עבודה ובכמה מקומות קוראים לי רק בגלל שאני לומד באפקה מכוון שיש הרב בוגרים של אפקה שמשתלבים יפה מאד בהיי טק והמכללה לאט ולאט צוברת תאוצה. בכל אופן אני מאד ממליץ לך על המכללה.

omni4

New member
תשמע

אפילו סטודנטים של האוניברסיטה אומרים שהיא מקום קר, אז זה אומר שמפסיקים ללמוד שם? לא, אז מישהו החליט להביע את דעתו. לגבי נודלר, קצת מוזר שיש למרצה כל סמסטר 70% נכשלים, כנראה משהו לא בסדר אצלו. בבקשה אל תגיד שסטודנטים לא לומדים במשך הסמסטר ורק לפני המבחן כי יש כאלו שעובדים, יש להם ילדים וכל מיני תיקים, מרצה שבוחן לא על מה שהוא מלמד זה לא מוזר? אני לא אומר שיגיד לרשום מה שיש במחברת אבל תשאל על דברים שלימדת ואם הוא לא מסוגל, אז תודה רבה, יש מספיק מרצים לקורס הזה. הרי לא ייתכן שהוא המרצה היחיד בארץ.

omni4

New member
בכלל לא אמרתי את זה

אמרתי שהוא מרצה שלא בוחן על מה שהוא מלמד.

DonkeyKong16

New member
הבאתי רק דוגמא לצורת ההתנהגות של המכללה

כלפי הסטודנטים. איך ניתן להסביר את העובדה שכל שנה כמעט כל מחזור מתלונן על יצחק נודלר. כל תלונה כזאת נגמרת בכלום. למה נגמרת בכלום אתם שואלים? כי דר' יצחק אביב שאליו מתנקזות כל התלונות במקום לטפל באופן עינייני הוא פשוט טוען שהנושא בבירור .. וזהו!!!! תשובה לא תבוא ממנו. אתם יכולים לחכות גם שנתיים. והחוצפה הכי גדולה היא שנודלר מעז להיכנס לכיתה והדבר הראשון שהוא אומר זה שלמי שיש תלונות הוא מוזמן לפנות בכתב. וכמה מילים על יצחק נודלר: נודלר טוען שהוא מרצה ברמה גבוהה. אך זה שקר וכזב. ועכשיו אני אגלה לכם איך הוא מתמרן את כולם: יש לו שיטה: -בכל מבחן הרוב נכשלים. מהעוברים הרוב בין 60 ל 70 אך תמיד יש אחד או שניים שעוברים את ה80 כדי להראות שכן ניתן להגיע לציון הזה .העניין הזה הוא פשוט סיסטמטי. -הסטודנטים זוכים ממנו ליחס פשוט גרוע כי הוא אדם מגעיל מהיסוד חסר סבלנות ועצלן אך מול סגל המכללה הוא מתנהג כל כך יפה כך שלעיתים ניתן להתבלבל ולחשוב שהוא פשוט אדם נפלא. -הרשימה עוד ארוכה... העובדה שמרצה כזה עדיין מלמד כאן מראה על כך שלמכללה לא כל כך איכפת מהסטודנטים שלה. ולסיום אני אגלה לכם סוד קטן:למכללה נוח שיש הרבה נכשלים כי קורס חוזר = יותר כסף. תחשבו על זה.

omni4

New member
אחד שיודע?

איך אתה יודע שמול סגל המכללה הוא מתנהג יפה? אתה עוקב אחריו?

borya1

New member
עוד דבר

הרבה נכשלים ( 40 אחוז ומעלה ) ---->הקורס קשה מאד----->ערך התואר עולה בכל מקום שמכבד את עצמו יש פקטורים בקורסים כאלה.

omni4

New member
אז כנראה

שאפקה לא מכבדת את עצמה כי אין פקטורים

omni4

New member
תראה

נכון שנודלר הוא מרצה גרוע שמנסה לחנך אנשים (קצת מאוחר מידי), אבל חוץ ממנו ועוד כמה מרצים: טרגוביצקי, גולדין, פרנק, הרבה מאוד מרצים סה"כ הם מרצים מעולים שהם צר לי לאכזב אותך, הם בני אדם. אני לא אומר שאתה צודק ב-100% וגם לא טועה ב-100%, אבל מבחינת מנהלות וכל מה שקשור לזה אתה צודק: מבחנים שלא חוזרים תוך שבועיים, גזירות חדשות על ימין ועל שמאל כל סמסטר, אגודה שמנסה לתפקד אבל לא מצליחה. נ.ב. מי שעומד להגיב שרק ידע שכותב התגובה הוא סטודנט שנה חמישית במכללה, אז שיקלו מילים, כי על כל דוגמא שתביאו לי אני יכול להביא לפחות 2 דוגמאות.

אתה טוען פה טענות חמורות

יש לך סימוכין או פירוט לכך? אחרת, מדובר בהשמצה חסרת שחר והוצאת דיבה

omni4

New member
ישיבה בהרצאות שלהם

ודיברים עם סטודנטים אחרים שאומרים את מה שאני אומר, מספיק סימוכין?

elad547

New member
תפסיק כבר

מה אתה מדבר שטויות? שיקום סטודנט אחד במדינה (וזה לא משנה איפה הוא לומד) ויגיד שכל המרצים במוסד הלימודים שבו הוא לומד הם תותחים ואין לו תלונה לגבי אף אחד מהם... זה נראה לך הגיוני שיש מוסד לימודים כזה???

ethna

New member
למה לא

שלום שרית הלימודים במכללה הם ברמה טובה, המכללה יחסית חדשה אבל עושה לאט לאט שם לעצמה. היחס לסטודנט מבחינת מנהלה הוא טוב יותר מאוניברסיטה, אבל יחסית למכללות אחרות הוא בינוני- יש יותר טוב ויש פחות. יחס מרצה-סטודנט הוא טוב מאד, אבל ברוב מוסדות הלימוד הוא טוב (אלא אם מדובר בפרופ' באוניברסיטה שרק המחקר שלו חשוב לו). רמת המרצים גם היא טובה, יש כמה תפוחים רקובים (ואווו כמה הם רקובים), אבל סה"כ רובם סבירים עד טובים. להתחיל ללמוד בסמסטר אביב זה בסדר גמור, החסרון העיקרי הוא שאין אפשרות בחירה רבה בין מרצים ומתרגלים, מכיוון ובסמסטר אביב יש מעט סטודנטים ונפתחות פחות קבוצות לכל קורס. כדאי לך להתיעץ עם סטודנטים ותיקים ולשחק קצת עם המערכת כדי להתחמק מאלו שכדאי לא ללמוד איתם. תוכנית "אתגרים" כזכור לי היא תוכנית שמצטרפים אליה החל משנה ב'- לאחר שהראית יכולות גבוהות. יכול להיות שהם מצרפים מועמדים עם נתוני פתיחה גבוהים, אם כן את תקבלי גם מלגת שנה א'- שימי לב שלא יעמיסו על המערכת שלך יותר מדי שעות- העומס עלול לפגוע בממוצע הציונים. שורה תחתונה, אפקה היא מכללה בשלבי גדילה, התפתחות ומיצוב עצמה כמכללה מובילה, ככזה יש המון כאבי גדילה. לצערי, הם בעיקר על גב הסטודנטים, אבל זה לא שולל את העובדה שהיא מקום לא רע ללמוד בו. בהצלחה! דרך אגב, מעניין לדעת איזה מקומות נוספים את שוקלת...

שרית מ123

New member
תודה

כרגע אני מתלבטת בין מדעי המחשב באונ' ת"א (להנדסה כנראה לא אתקבל) להנדסת תוכנה באפקה. הפסקתי עכשיו את הלימודים באונ' ת"א והאמת שנורא התאכזבתי מהאוניברסיטה אז אני לא בטוחה שאני רוצה לחזור לשם... החשש העיקרי שלי לגבי המכללה הוא ששמעתי שהם כל הזמן משנים את חוקי המשחק.גם להתחיל בסמסטר אביב קצת מטריד אותי כי זה נראה לי ממש שוחק ללמוד 4 סמסטרים רצוף וראיתי שיש אנשים שלא ממליצים על זה בגלל העומס. מה את/ה לומד/ת?

ethna

New member
שרית

את"א ידועה בכך שאם היה אפשר להיות אוני' ללא סטודנטים הם ממזמן היו נפטרים מכל הטפילים הללו...
אם החשש הגדול שלך הוא שהם משנים את חוקי המשחק את יכולה להרשם בלב כמעט שקט. המכללה אכן מוסיפה בכל סמסטר קיץ גזירות חדשות- השנה ושנה שעברה הן היו בעיקר סגירת חומר בקורסים שהיה חומר פתוח, ובהוספת קורסי חובה. השינויים הם מרגיזים (קיץ זו תקופה מאד מאד מרגיזה במכללה, אם תשאלי אותי), אבל הם לא משנים את כל חוקי המשחק. השינויים גורמים למרמור עז, בכל זאת המכללה קיימת כבר כמעט עשר שנים- היא צריכה להחליט מה היא רוצה להיות כשהיא תהיה גדולה... האמת, גם לי נראה שוחק ללמוד 4 סמסטרים בשנה הראשונה, אבל חבל לחכות לשנה הבאה, לא? אם את חוששת משחיקה אני מציעה שבסמסטר קיץ תקחי מעט קורסים ולא את היקף המערכת שמוצע לסמסטר אביב. ישנם קורסים שאם תדחי אותם לשנה הבאה לא יפגעו בהתקדמות שלך, היא פשוט תהיה קצת שונה מאלו שלומדים איתך. אם חשוב לך מאד היחס ממוסד הלימודים (בייחוד הביורוקרטיה) ופחות חשוב לך התואר שתקבלי, כדאי לך לבדוק את המכללה האקדמית ת"א-יפו, יש עליה ביקורות טובות. אם את משנה תחום לימודים תקחי בחשבון שאת תשני גם את האנשים ואת מזכירות המחלקה- אולי כדאי לך להשאר באת"א. בכל מקרה כדאי לך להגיע לאפקה, לדבר עם דר' אביב, הוא נותן עצות טובות לבניית מערכת כשהוא במצב רוח נדיב... (האמת, הוא ממש נחמד למועמדים- חכי עד שהתהיי סטודנטית מהמניין
) תתרשמי מהמקום ותדברי עם סטודנטים- בייחוד עם ותיקים.

למעלה