האם ללמוד או לחכות?

bateluk

New member
האם ללמוד או לחכות?

שלום שמי בתאל ואני בת 20.5. עשיתי שנת שירות וסיימתי באוגוסט האחרון, מיד לאחר מכן עשיתי פסיכומטרי וכרגע אני מתלבטת אם להתחיל השנה או שלא. מצד אחד המסגרת טובה לי ואני מחפשת וזקוקה לדבר החדש הזה בחיי שיהיה בעל תוכן. מצד שני לא חוויתי עדיין, לא טסתי, לא עשיתי כביכול משו בעל עניין או אפילו בצורה השטחית לא עשיתי כסף.. הפחד שלי הוא שאם אתחיל השנה ארגיש תחושת פספוס ושזה "גדול עליי" מצד שני אני מפחדת שאם אדחה את זה אאבד את עצמי.. אתחיל לעבוד אבל לא באמת אעשה משו, ויותר מכך שבסופו של עניין אפילו לא אתחיל שנה הבאה כי יש נטטיה לאנשים לדחות לימודים הרבה זמן. החברות תומכות לחכות. לפי מה שהם טוענות אני לא בשלה ללימודים ואני צריכה קודם להכיר את עצמי ולהתנסות.. ההורים כמובן רוצים שאתחיל בשביל לא לבזבז זמן ואחרי שאסיים את התואר שאעשה מה שאני רוצה.. מה לעשות??

תשובה קשה לייעץ- בגדול אם תחליטי שאת מתחילה את הלימודים בשנה הבאה ולא דוחה אותם, אני לא רואה סיבה למה לא תטוסי, תעבדי או כל דבר אחר לפני הלימודים (אנשים רבים מתחילים ללמוד מאוחר הרבה יותר).

bateluk

New member
לא הבנתי את כוונתך..

אם אני לא דוחה אז זה להתחיל באוקטובר הקרוב ובטוח שלא יהיה לי זמן לטוס וכאלה.. אולם אם אני מתחילה באוקטובר הבא, יש לי די והותר זמן כביכול להנות אבל זה שנה וחצי לחכות.. זה הרבה זמן

אז מה? לא יקרה כלום אם תתחילי ללמוד בגיל 23. לכל דבר יש זמן בחיים ויכול להיות שהזמן לטייל לא יחזור לך שוב אם תתחילי ללמוד (שימי לב שאם את מתחילה ללמוד את אמורה ללמוד במשך מספר שנים, מה שלא ישאיר לך פנאי או כסף לדברים אחרים).

הי

את צעירה מאוד:)
יש לך המון זמן לטייל ואז לחזור ללמוד
מה את חוששת שיקרה אם תרשי לעצמך לטייל ולהתחיל בגיל 23 נניח?
זה הגיל שרוב הנשים מתחילות בו....

וגם תעני על השאלה מהיכרות שלך עם עצמך מה יעזור לך לדעת שאכן כשתסיימי לטייל
תחזרי למסלול הלימודים (רצון גבוה, את אדם מציאותי, רגליים על הקרקע, תכונת אופי מסויימת
או מה שעולה)
שמעתי שזה החשש העיקרי שלך?!

בהצלחה בבחירתך,

bateluk

New member
זה חלק ממנו..

החשש העיקרי שלי הוא באמת מהמקום שאני מפחדת להיגרר עם עצמי ולפספס זמן יקר שאני באמת יכולה לבנות חיים. אני חושבתצ שחלק בי רוצה ללמוד ולהיכנס למסגרת הזאת כי האלטרנטיבה לא משו.. זה נראה לי סיבה חלשה מאוד להתחיל למודים בגללה משום כך אני מתלבטת. אני חושבת שפשוט לא טוב לי במצב הנוכחי בין מבחינת סביבה ובין שגרת החיים. כאלו אם אני לא אתחיל ללמוד מה יהיה לי? שנה וחצי חסרת טעם? אני לא יכולה להבטיח לעצמי שבאמת אהיה נאמנה לעצמי ואיצור תכלית בשנה הזאת.

הבנתי את הבילבול

יקירה,
מה שאני מציעה שתשבי עם עצמך
ותכתבי איך היית רוצה לתכנן את השנה הזו אם לא תבחרי ללמוד.
למשל לאן היית רוצה לטייל?
מה יכול לקדם אותך לשם? - למשל לעבוד חצי שנה לחסוך וליסוע,
תרשי לעצמך לחשוב שזה אפשרי ושזה יתממש
תשבי לחשיבה ותראי מה עולה,

:)

ממליצה להתחיל ללמוד אך ורק

אם את מפוקסת על משהו שמאוד מושך אותך.
אם את עדין לא יודעת, אז קחי את הזמן ובמהלך השנה-שנתיים הקרובות תחשבי על התחומים שמעניינים אותך, תלמדי עליהם ותקבלי החלטות בהתאם.

למעלה