האם ללמד נשים על רכב זה פמינזם או אפלייה?

Evil cunt

New member
שום בלבול, הבנתי את הכתוב מעולה

אני את שלי אמרתי, ואתה תעשה עם זה מה שאתה רוצה.

Berethor

New member

catchet

New member
פנתרית מספיק

לא כל כותב חדש הוא אוטומטית טרול. בואי נאפשר לעוד כותבים להשתתף בשיח שלנו...

התפלאתי על הניק המגעיל וחשבתי שגבר מגעיל בחר אותו בכוונה.

עכשיו אני רואה שזו פשוט מחאה של אשה. היא בטח פמיניסטית די רדיקלית.

catchet

New member
לא מזלזלת חלילה בסבלם של הגברים

אבל - לפי המבנה הפטריארכלי יוצא שהגבר עומד בצד המדכא, לכן מוטלת עליו אחריות גדולה יותר להפסקת הדיכוי.

Berethor

New member
הפטריארכיה הכי אמיתית כיום קיימת בארצות האסלאם ובמידה מסוימת

גם אצל החרדים, אבל אני בספק רב לגבי כמה הפטריארכיה באמת קיימת בחברה החילונית.

Berethor

New member
ומה עם נשים אשר מצפות מהגבר לשלם עליהן ולסחוב את כל הקניות?

גם אותן "אין להאשים", וזה הכל "באשמת הגברים ופטריארכיה"? למי שלא "שמה לב", יש לא מעט דברים סקסיסטים שמשתלמים לנשים יותר מאשר לגברים, ואני מתקשה להאמין שנשים אשר לוקחות חלק בהם זה "מחוסר בררה". קשה להאשים אנשים על כללים חברתיים, אבל בהחלט אפשר להאשים על בחירות אישיות, במיוחד אם יש דוגמות לנשים וגברים במצב דומה אשר בחרו לפעול אחרת. "ההגנה" של "רק פעלתי לפי פקודות", לא נחשבת למקובלת אפילו בהקשר צבאי.

"The US Military specifically states that following an order you know to be illegal (such as shooting civilians) denies you the use of this defense: you knew it was wrong and failed to refuse the order. It's failure to follow lawful orders that gets you punished-if an officer has to use a gun to make the troops follow orders, it's clearly not lawful."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/JustFollowingOrders

"Sympathetic male characters are expected to put themselves at risk to protect female characters. Female characters do not lose as much audience sympathy for being unwilling to put themselves at risk to protect characters of either gender and are less likely to be accused of cowardice."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MenAreTheExpendableGender

Evil cunt

New member
זה עובד הפוך שוב

נשים הן קורבן עיקרי של הפטריארכיה. מצופה מאשה להיות "עדינה ורכה", מצופה ממנה "לא להשתרמט" כל כך, מצופה ממנה ללדת ילדים, מצופה ממנה לא לעצבן גבר כדי לא לחטוף מכות ובנוגע לעניננו- מצופה ממנה לעבוד בשירותי ניקיון כביסה ואוכל לבעל "עם הידיים". ומי שמתלכלכת/חופרת/לא עונה על אחד מהסטריאוטיפים?
נתונה ללעג של החברה, ולעיתים זה גם עלול לפגוע בתחושת הערך שלה עצמה.

A לוןA

New member
נכון, אז?

זה שנשים סובלות מהפטריארכיה זה ברור מאליו. מה הנקודה שלך?

Evil cunt

New member
די להשוות בין לעג לגברים וסבל של קורבנות נשים

זה לא אותו הדבר.
גם לאשה לועגים.

GreenMamba

New member
תגידי, את אמיתית?

לא היתה כאן השוואה, אלא תוספת. הוא אומר בפירוש- נשים סובלות ובנוסף גם גברים יוצאים מופסדים. בנוסף. לא במקום, לא פחות, לא בתחרות ולא אותו דבר. בנוסף

(בוא'נה, אלון- כמה סבלנות יש לך...)

למעלה