האם לישר קו?

האם לישר קו?

מדי שנה לקראת יום הזכרון להרצחו של ראש הממשלה יצחק רבין מתפרסמים סקרים כאלו או אחרים בנוגע לרוצח יגאל עמיר. האם מותר לו להינשא? האם מותר לו להביא ילדים לעולם? ושאלת השאלות האם יש לשחררו מהכלא ביום מן הימים? אם היו שואלים אותי הייתי משיב בלאו מוחלט וחד משמעי לכל אחת מהשאלות. אין להעניק לרוצח מתועב כל הטבה. רק מה? לכל רוצח בדם קר הייתי עונה בשלילה לכל אחת מהשאלות הנ"ל. גם לרוצח "רגיל" לא מגיעות זכויות יתר. לאף רוצח לא הייתי קוצב את העונש, לאף רוצח לא הייתי מעניק חנינה ולאף רוצח לא מגיעה הזכות להנשא וללדת ילדים. למי שקטל חיים בזדון לא מגיעה הזכות להביא חיים לעולם. כך שמבחינתי כל רוצח צריך "לישר קו" עם הרף הגבוה של יגאל עמיר. רוצח ראש הממשלה קטל בראש ובראשונה אדם. כמוהו ישנם אלפים רבים שבכל זאת נהנים מזכויות שונות ומשונות כשבראשן הזכויות לקצוב את העונש, להפחתת שליש ולחנינה מנשיא המדינה. ומה דעתכם? האם יש להעניק את אותם התנאים לכל הרוצחים באשר הם, או שבכל זאת בשל הטראומה הלאומית הקשה מנשוא, דינו של רוצח ראש ממשלה אינו כדין רוצח אזרח מן השורה?

שילה1

New member
הפשע החמור ביותר,והנתעב ביותר הינו

רצח. לכל מי שנושא פשע זה על גבו-אין לתת תנאים מועדפים,בשום מקרה. במחינתי-רוצח הוא רוצח,ועדיף שיבלה במקום הראוי לו:מאחורי סורד ובריח,עד יום מותו. גם אם הדבר עולה למדינה בממון רב.

s h o o s h a

New member
רוצח הוא רוצח הוא רוצח!

רוצח שרצח בדם קר הוא רוצח ואין זה משנה כהוא זה מי היה הנרצח. נטילת החוק לידיים, נטילת חיי אדם על פי גחמה של מטורף, אסור שיהיו לה כל הטבות ו/או פריבילגיות מכל סוג שהן. רוצחו של ראש הממשלה צריך להינמק בכלא את שארית חייו. כך גם זה אשר רצח את גרושתו במהלומות פטיש, או זה אשר רצח וקבר את פעוטתו, או זה אשר הצית את ילדיו. והרי הדוגמאות המזעזעות לא מספיקות להביא כותרות. רוצח מקומו בבית כלא לשארית ימי חייו! בלי קציבה, בלי חנינה ובלי כל תנאים שהם מעבר לתנאי מחיה מינימאליים. גם לא עונש מוות. אלא הינמקות בתא קטן וצר מלהכיל- שם שיבלה את שארית חייו. לבד, הוא, עצמו והקירות. אם יחליט המחוקק לחרוג ממנהגו במקרה אחד יהווה זה תקדים לכל האחרים ומכאן, שרק השם ירחם (בערבית זה נשמע טוב יותר-נורא יותר). אז אם בכל זאת קוראים כאן נבחרינו ושומעים את דעותינו, הרי שהדעה הרווחת ברחוב ובתוך עמך בו אתם יושבים היא כי אין להעניק לרוצחים כל הטבות!!!

המשוואה חייבת להתקיים

מסכים אתכן. רק שאנו יודעים שהמציאות שונה לגמרי. נשיא המדינה מזדעק שלא יתן כל חנינה לרוצח יגאל עמיר וכך גם ימליץ לנשיא שיבוא אחריו. נציב שרות בתי הסוהר מודיע שימנע מהרוצח יגאל עמיר להינשא. כמו כן הוא פנה לבית המשפט שיאריך את תקופת הבידוד שבו הוא נמצא. לסיכום, כשמדובר ברוצח ראש הממשלה, כל הנבחרים והמי ומי מזדעקים ובצדק. אך נשאלת השאלה למה כשמדובר ברוצחי אזרחים מן השורה, כולל השפלים והאכזריים שבהם, קולם נדם? קולם לא נשמע? אז פתאום מתאפשרת חנינה וזכויות נוספות. מביא כאן לעיונכם את דבר האגודה לזכויות האזרח. האגודה עומדת על כך שיש לאפשר לרוצח יגאל עמיר להנשא: "אין שום עילה חוקית למנוע מיגאל עמיר להתחתן. השב"ס מחוייב לאפשר לו להינשא, כפי שהוא מחוייב לאפשר זאת לכל אסיר". כך אמר ל-ynet עו"ד דן יקיר, היועץ המשפטי של האגודה לזכויות האזרח, לקראת הדיון המשפטי הצפוי בפרשה. הם אמנם תומכים בזכותו של הרוצח להינשא, אך שימו לב לטיעון: "כפי שהוא מחוייב לכל אסיר" וכאן יש ביננו תמימות דעים. אם מותר לכל אסיר להינשא, אזי מותר גם לרוצח יגאל עמיר, רק שאני הייתי מוסיף שאם אסור לרוצח יגאל עמיר להינשא, אזי אסור לכל אסיר. משוואה בין כל הרוצחים בין כתלי בית הכלא חייבת להתקיים. וכמו שציינה שושה: "אם יחליט המחוקק לחרוג ממנהגו במקרה אחד יהווה זה תקדים לכל האחרים".

שילה1

New member
אכן הם צודקים-לצערי כי רב.....

ומניחה שבסוך תנצח "האגודה לזכויות האזרח",אלא אם ייזמו חקיקה מיוחדת לנושא עמיר. זה הפתרון היחיד.

הילה2004

New member
למה מתייחסים ליגאל עמיר בצורה שונה

משאר הרוצחים? דמו של רבין אינו שונה מדמם של שאר הנרצחים במדינה!!!! או שיתייחסו לכל הרוצחים כמו ליגאל עמיר או שיתייחו ליגאל עמיר כמו לשאר הרוצחים (ואז במקרה הטוב הוא יהיה במעצר בית) אין שום סיבה שדמם של אזרחי מדינת ישראל יהיה "זול" יותר מדמם של המנהיגים. ואני מתנצלת מראש בפני מי שנפגע

ביפו

New member
אנחנו - לא דור מזוין ולא מבטון כזה,

יש לפסוק עונשו של נאשם, לפי החוק. רק השופט או הרכב שכזה - מחליטים על עונשו. משהורשע עמיר ברצח של ראש ממשלה - הוא הפך לאדם מיוחד. במערכת המשפט -וגם בשב"ס - מקובל שאסיר בפלילים - אם הוא מביע חרטה על מעשהו ואם הוא אכן רוצה לשנות דברים באישיותו ובתרומתו לחברה - אזי רשאי השב"ס להחליט לסייע לו או להקל בתנאי מאסרו. עמיר התחרט? עמיר הודה שעשה מעשה פלילי? - לא למיטב ידיעתי. זכותו לעונש "מתאים והוגן" - עומדת לו על פי כללי המשפט הפלילי...ואין לו כל זכות ל"איזושהי הקלה - אף לא מאלו הניתנות לאסירים אחרים. עמיר מונח בבידוד וצינוק - ובעצם היותו שם - אין במעשיו שום "סיוע לחברה שבחוץ-וגם לא לחברת האסירים בכל". אי לכך - אינו זכאי לאף אחת מההטבטות, ולו גם הקלה שבקלות. צודקים "אגודת זכויות האזרח - שהם טוענים "שיש לאפשר לעמיר להתחתן ולחנך ילדיו כמוהו - כמו שניתן הדבר לכל אסיר אחר". כי זה למעשה - מה שהם אומרים. אנא מכם, שופטים, דיינים ושב"ס עם הח"כיםתנו לו לעמיר להנות מזכויות של "אסיר רגיל אזרח ישראל" - בין שהטחרט, אולא - בין שהוא רוצה כיום "לסייע לחברה"... ואני אומר: יחליטו נא השופטים בעתירת האגודה "לזכויות האזרח" - כי אין הפרדה בין חובו של אסיר פלילי , לביןזכות כלשהי להקלות על-חשבון המדינה. הנאשם האסיר עמיר - פגע ורצח את מדינת ישראל(זה המעשה שעשה בהיותו הורג בכוונה תחילה את ראש המדינה) ולכן עליו "להוכיח שהוא ראוי להיקרא ולהיות אזרח במדינה" קודם - ורק אחר כך , תישקל בקשת האגודה.

למעלה