האם לילד שאובחן כ ADHD

אוריתי1

New member
האם לילד שאובחן כ ADHD

ישנה זכאות לעזרה כלשהי בבית ספר רגיל כיתה רגילה? תודה מראש לכל תשובה

בטחחחחח

מתוך ניסיון אישי יש לתאם פגישה עם יועצת בית הספר מחנכת בית הספר והמנהלת וכמובן להציג את האיבחון. הילד יקבל הקלות ואף ניתן לקבוע ביחד נוהל עבודה וסדר יום של אותו ילד. במה זה מתבטא: אם זה מפיצול מטלות (אחת אחת ולא כולם ביחד על מנת לעזור לו באירגון הלימודים) ועד הקלות במבחנים מותאמים וכו'.

אוריתי1

New member
האם מגיעה לו עזרה על ידי סייעת שיח

שיושבת לידו כשעה - שעתיים בשבוע?

במידה ולילד גם עם טיפול תרופתי,עדין

ישנו קושי לימודי, יש לגשת למחנכת, לבקש ממנה להתחיל תהליך של קבלת שעות שילוב עם מורת שיח של ביה"ס ושתתאם פגישה עם הגורמים האחראים על כך בביה"ס בהקדם האפשרי. למעשה, יש לבקש ועדת שילוב (ישיבה עם הצוות וההורים,בה מחליטים על זכאותו ולמה וכמה שעות בשבוע) ממליצה להתחיל בשיחה עם המחנכת.

תלוי מה רשום באבחון

אצלנו בהמלצות רשמו: תוספת זמן 25% בבחינות. לאפשר השלמה בע"פ למבחן. לאפשר התאווררות. האמת שאחרי הכדור אין לנו צורך בכל זה אבל לפני הכדור היה מתאים.

דליה.ד

New member
אני קצת לא מבינה

ממתי רופא נותן המלצות להתאמת דרכי היבחנות??? אני מאבחנת דידקטית ולא מעיזה לרשום תרופות!!!! עד כמה שידוע לי אמנם אבחון הילד כADHD מהווה סמן לקבלת שעות שילוב אולם רק אבחון דידקטי או פסיכודידקטי יאפשר קבלת שעות שילוב. אצלינו בבית הספר הדרך היא: לאחר אבחון נוירולוגי ודידקטי או פסיכודידקטי נערכת פגישה מקדימה עם המחנכת והיועצת עם בקשה מפורשת לועדת שילוב. לאחר ועדת שילוב יש המלצות לקבלת או אי קבלת שעות שילוב. כיום, הן בשל הקיצוצים הקשים במערכת החינוך והן בשל שילוב ילדים חריגים ה"שואבים" את סל שעות השילוב המצומצם בלאו הכי - ילדים רבים שהם "רק" ADHD אבל מסתדרים לא מקבלים כלום למרות המלצות מפורשות לאסטרטגיות למידה או כל דבר אחר (כמו בני) וחונכת צמודה זה באמת כמעט בלתי אפשרי אלא לילדי cp, נכויות חושיות, פיגור, תסמונת דאון, אוטיזם וכו'.

מסכימה איתך

ההקלות שניתנו לנו הם לא מבחינת שעות שילוב אלא הקלות למבחנים ולתפקוד כללי בכיתה שמתאימות לילדי ADHD כמו שאמרתי אנחנו לא משתמשים בהם כי עם ריטלין אין לו צורך בכך. מעבר לכך לפני האבחון היועצת בביה"ס אמרה שלפעמים הרופא המאבחן נותן המלצות מה שלגבינו באמת ניתנו ההמלצות שהתאימו לנו. מצד שני בזמנו לבת עם אבחון פסיכו דידקטי לא קיבלנו עזרה בביה"ס בגלל חוסר שעות והיינו צריכים לתת לה עזרה פרטית.

למעלה