שלום רב!
סיפרת כי רוב שנות נישואייך הקודמים לוו בתחושות קשות של זלזול וחוסר הערכה כלפיך, והנה אתה פוגש באישה חדשה וזוכה ליחס שונה מאוד שלכאורה היית זקוק לו ורצית בו.
מספר שאלות עולות בי (רק לאור דבריך)
1- האם אתה יכול לבדוק בתוכך, היכן הרגשת שיש לך יותר עניין או ריגוש? בקשר בו היית "מושפל" או בקשר בו אתה "מוערך/מוערץ", לפעמים אנחנו לא מודים ביננו לבין עצמנו כי דווקא המקום שנתפס בנורמה כסיטואציה שלילית, דווקא מגרה אותנו וגורמת לנו לריגוש (כמובן במינון הנכון).
2- בהמשך לשאלה הראשונה, האם ייתכן כי רוב שנותיך בנוסף לנישואיך היית במקום מושפל וקורבני, עד כדי כך שאולי הפנמת את הדברים/הזדהת או הסכמת עמם לא במודע, וכשבאה בחורה שדווקא רואה בך את ההפיך מעריכה ומעריצה אותך, אתה מונע מתוך המקום הלא מאמין למשל, "אני כזה אפס , אין מצב שהיא חושבת שאני מושלם , זה אומר שהיא אפסית בעצמה" ?
3- הייתי מנסה שוב כפי שהעלית בעצמך, לבדוק לעומק מדוע אתה מרגיש חוסר סיפוק בקשר הנוכחי, אולי זה לא העניין של ההערכה או חוסר ההערכה, אולי במקרה שלה באמת מדובר באי התאמה תקשורתית/אינטלגנציה ופערי תרבות, ואולי הפחד שלך הוא שאתה אכן מונע מהסעיפים הקודמים שרשמתי\, 1,2- אולי אתה מרגיש שבגלל שמצאת מערכת זוגית בה אתה מקבל את ההערכה אז לא כדאי לעזוב?
לכאן או לכאן, בכל דרך שתבחר, תהיה כנה עם עצמך ורק עם עצמך והתשובה כבר תגיע בעצמה.
בהצלחה!