האם לחתוך?

• פותח הנושא Mo32
  • פורסם בתאריך

Mo32

New member
האם לחתוך?

שלום רב ותודה מראש על התייחסותכם.

אני גרוש כמעט שנה ונמצא במערכת יחסית ...

בקצרה, במהלך שנות נישואיי חוויתי חוסר הערכה מצד האקסית ואף השפלות חוזרות ונשנות שלא כאן המקום לפרט את הסיבות לדינמיקה השלילית שנוצרה ביננו.
בקשר הנוכחי הפער היה לכיוון השני הערכה גדולה מאוד, פרגון ותמיכה .כמובן שזה עושה משהו לאגו והמשכתי איתה בקשר למרות שפה ושם זיהיתי הבדלים ופערים תרבותיים ואינטלקטואליים ביני לבינה , היא בחורה שיחסית לא חוותה הרבה בחיים ללא רחבות אופקים ובעיקר מתמחה בענייני תקשורת בין אנשים וטיפוח הזוגיות אולי אפילו זוגיות לוחצת קצת ( אוי הזוגיות כמה שהיא טוחנת על זה). אני ח"ו לא מזלזל , היא בחורה טובה תומכת ואוהבת רק שאני איבדתי עניין בה מרגע שנרגעתי מהתמיכה וההערצה שלה כלפיי ובמבט לאחור אני לא ממש מבין מה החיבור ביננו .
השיקולים הם בין להפסיד אשה טובה אוהבת ומעריכה (קצת אגואיסטי מצידי להשאר בגלל זה ולכן אני בוחן את עצמי האם זה רק אגואיזם או שיש בי משהו כלפיה ) לבין תחושת תסכול תמידית שאני נמצא עם מישהי שאני לא מוצא בה עניין מעבר לזוגיות בנוסח המאה ה-18.
יש לציין שכבר עברנו לגור ביחד ושאלתי מה דעתכם ?

seeyou

New member
זוגיות בנוסח המאה ה-18.?

אם אתה באמת קרוב ל-40 הייתי ממליץ לך לישמור מה שיש לך כרגע

אילו היית בן 25 הייתי ממליץ לך זוגיות בנוסח המאה ה-21 או 22

האמת שהרבה אנשים בשני המינים לא מעריכים מה שיש להם עד שזה נעלם להם..

לדעתי זה חשוב שאתה לא מוצא בה עניין אך חשוב יותר שהיא מוצאת בך עניין

יוסי

chenby

New member
אתה מבין?

לא יודעת כמה זמן היית עם גרושתך, אני מתארת לעצמי שיותר משנה....
אז היא לא העריכה אותך, והתחתנת אתה.. סבלת, ועכשיו הכרת מישהי מקסיה ונעימה, היא מעריכה אותך מאוד בניגוד לקודמת, אבל זה לא עושה לך את זה, כי הפרגון והנעימות שלה- הביאו אותך לחוסר הערכה, בדיוק כמו שהאקסית שלך התנהגה אליך.
אז תגיד לי אתה, האם זה קשור לאקסית או לנוכחית? או שבכלל זה קשור אליך ולדפוסים שלך?
איבדת עניין בשנייה שנרגעת מהתמיכה... איפה האקסית המשפילה שתעשה לך טוב? כי כנראה זה מה שמושך אותך..

Mo32

New member
תגובתי

עם האקסית לא התחתנתי מתוך השפלה..
בנוסף אני לא חושב שאין צורך בהערכה וזה בהחלט חלק נכבד מקשר בריא אבל לא רק!

chenby

New member
בוודאי

יש הרבה משתנים שמחזיקים מערכת יחסים.
בגדול, אם הבחורה הזו ריבאונד, אז היא ריבאונד..
זה מה יש.
אני גם בדעה שכל מה שמביא אותך ל"לא" מקדם אותך ל"כן"
רק תשים לב לדפוסי התנהגות.. אם אתה מחפש ביץ' או מישהי שתעריך אותך... וכמובן שאתה תעריך בעצמך. כי כמו שאתה רואה, אם חסרה הערכה - לא משנה מאיזה צד, זה לא יכול להחזיק יותר מידי.. לא בהנאה בכל מקרה.

ChinoShoko

New member
הייתי שם

אני לא נכוויתי ממישהי שהשפילה אותי אבל זה ההבדל היחידי בין הסיפור שלי ושלך. גם אני התחתנתי עם הבחורה שהעריצה את האדמה שאני דורך עליה , והיתה תקופה לא קצרה שזה היה לגמרי הדדי , אהבה מהסרטים. עד שיום אחד הסתכלתי ימינה במיטה וראיתי אישה יפה וטובה עד כאב , אישה שאני מאוד אוהב כאדם וזה הכל. כבר לא היה שום דבר רומנטי או זוגי בהתנהלות שלי כלפיה עד שחתכתי. גם ההתנתקות לא היתה קלה כי אנחנו רגילים אחד לשני ברמות קשות אבל זה היה לטובה. ועכשיו אני מחפש בדיוק את ההפך. עכשיו אני נמשך לנשים דומיננטיות ודעתניות ואני כמו גבר מימי הביניים. ככל שהמרדף קשה יותר ככה אני יותר בעניין. ברוך הבא למועדון הגברים השרוטים , אני הנשיא

ברור שלחתוך

אתה במקום הלא נכון בזמן הלא נכון ומהסיבות הלא נכונות.
למה להיכנס לפרק ב' כל כך אינטסיבי זמן קצר כל כך אחרי פרק א' לא טוב? לאן אתה ממהר? אתה צריך להספיק לעשות עוד 5 ילדים? ולמה עם בת זוג שהיא פשרה?

גאוי 7

New member
יש המבלבלים שגרה עם שעמום

ריגושים לא יוסיפו לך כלום חוץ מריקנות גדולה ועל זה כבר נאמר בתורה כל המשביעו רעב, אתה תצא וכלום בידך , לאט לאט ובלי שתרגיש תתרגל להיות לבד ונכון מי שאמר לך "פשוט תישרט " , ולמה ? פשוט מאד כי הלבד קשה מאד ואנו לא בנויים לזה ,
לפעמים לדעת לזהות אהבה אמיתית קשה מאד לדעתי לך יש את זה , אבל איך אומרים ? אולי כשתאבד תבין .... אלא אם תתעשת ...
מאחלת המון בהצלחה,

סבתא שלי עליה השלום

הייתה משיאה במקרה שלך ידיים מעלה ומפטירה ביידיש "אה פרשיבר איד, שום דבר לא טוב לו!"
אם המשפילה לא באה לך טוב, וגם המטיבה לא מציאה גדולה מבחינתך, אזי מה שנשאר זה ללכת על מישהי שהיא על הספקטרום, שתהיה עסוקה בעצמה רוב הזמן ואדישה אליך ולנסיונות הכיבוש העקרים שלך. זה עשוי לספק לך קצת/הרבה תעסוקה מבצעית
. אבל אם גם זה לא יילך - אתה כנראה אי זוגי

Mo32

New member
לא מסכים

התגובות מתמקדות בזה שהיא מעריכה וטובה במקום להתמקד בזה שאין לי עניין בה ואם אני מנטרל את טוב ליבה והערכתה אלי לא נשאר לי כלום כלפיה...

אני לא חושב שזה מוגזם לבקש מישהי שגם יש לי הערכה כלפיה בזכות עצמה וגם שתהיה טובה אלי ותדע להעריך.. זה שני דברים בסיסיים בקשר ואין סתירה ביניהם ואינם אחד על חשבון השני , או שאני טועה ?

כנראה שזה מוגזם

כי לראיה בחורה שטובה אליך ומעניקה מעצמה <קרי מרצה אותך ולא נכנסת איתך לעימותים> לא מעניינת אותך <מהטעמים שפירט הנשיא>, ומאידך, מי אמר שלבחורה מעניינת עם עולם תוכן עשיר וחיים מלאים יהיה מעניין איתך? נשים לא נוטות להשפיל גבר מעניין ומרתק <יען זכר אלפא>, אלא את הגבר שמריחים את חולשתו

אבל בלי שום קשר את הגברת לשחרר. זה לא הוגן לנצל את טוב ליבה כשאתה לא שם <תהיה סיבה אשר תהיה>, שלא לומר שאתה מילימטר מלהתחיל להשליך עליה את החרא שהאכילו אותך בסיבוב הקודם. הייתה נחמדה, שיפצה לך את האגו. אמור יפה תודה ושלום בלי להרוס לה את הבריאות.

Mo32

New member
הפעם מסכים חלקית

מסכים עם הסיפא של דברייך שלא הוגן לנצל את טוב ליבה וכו'.
לגבי החלק הראשון,לא רמזתי על הסיבה להשפלה בנישואיי הקודמים אבל זה בוודאי לא מהסיבה שניחשת..
תודה על עצתך.

ממש תגובה טובה ומ

ומהממת! מסכים עם כל מילה:<נשים לא נוטות להשפיל גבר מעניין ומרתק <יען זכר אלפא>, אלא את הגבר שמריחים את חולשתו> - אישתי חובטת בי
ומשפילה ליד הילדים והמשפחה מאז שאני מובטל ומחפש עבודה..............
<את הגברת לשחרר> !!!!!!!!!!! - מייד ולטובת שניכם !!!!!!!!!!!!
<הייתה נחמדה, שיפצה לך את האגו. אמור יפה תודה ושלום בלי להרוס לה את הבריאות>!!!!!!!!!!!!! - כל מילה נוספת מיותרת !!!!! שחרר!!!!!!!!!!

chenby

New member
לא מעריך אותה בזכות עצמה..

??
מה הביא אותך להעמיק אתה קשר? לעבור לגור אתה בסופו של דבר?
סקס? הצורך להיות באיזו מסגרת זוגית?
וזה שהיא מקסימה ומעריכה אותך, לא אוטומטית מראה עליה שהיא אישה מעריכה ומקסימה וזה בזכות עצמה?
מה זה בזכות עצמה? אתה מדבר על חומריות?

Mo32

New member
מה שהביא אותי

אני מסתכל על זה כעל שוחד שעיוור את עיניי בזה שהיא היתה קונטרה לאקסית בהערכה כלפיי..
וחוסר ההערכה שלי ממש לא מההיבט החומרי .. וגם אם אוציא מהשימוש את המילים חוסר הערכה תכלס אני לא מרגיש חיבור פנימי אליה זה רק סוג של נוחות להיות בסביבתה .
ברגע שהגעתי לתחושה הזו אני מבין שאסור לי להישאר רק בגלל נוחות למרות שייתכן ובהמשך עם נתינה וכו' אהבה יכולה להתפתח.. אני לא ממש מאמין בזה במקרה שלי.

chenby

New member
אז מה השאלה בכלל?

יצאת ממערכת יחסים בשביל להיות עם מישהי שאתה לא אוהב וכנראה לא תאהב? תתגבר על האי נעימות ושחרר אותה..

קארניו

New member
4 שאלות :

האם אתה גרוש + ילדים ?
מה הסטטוס של החברה שלך?
מה ההפרש הגילאי ביניכם?

כמה זמן עבר מאז שהתגרשת ועד שהכרת אותה?
מי יזם את הגירושין? גרושתך / אתה / שניכם?

Mo32

New member
5 תשובות

גרוש +

גרושה ללא

שנה הפרש

מהפרידה עברה שנה כמעט מהגט 4 חודשים.

שנינו יזמנו לאחר ייעוץ זוגי ומסקנה שאין מה לעשות ביחד.

קארניו

New member
תודה

אבל נותר פרט אחד שאינו ברור לי :
כמה זמן עבר מאז שנפרדת מהאקסית שלך ועד שהכרת את החברה
הנוכחית ?

למעלה