האם לחשוב זה חשוב?

Grimsom

New member
לעניין האחריות - זו כבר שאלה אחרת

אתה יכול להיות אחראי גם להחלטות שלא אתה, כאינדיבידואל, קיבלת - וזאת מכח שותפות בזהות קולקטיבית (כלומר, אם אתה מזהה את עצמך עם קבוצה מסויימת, או אם אחרים עושים זאת עבורך). לצורת המשטר אין קשר הכרחי לקבלת האחריות הקולקטיבית (למרות שהנטיה בשיח כיום, בד"כ, היא להדק את הקשר כשמדובר בשלטון דמוקרטי ולנתק אותו כשמדובר בשלטון רודני - עיין ערך סאדם והעם העירקי). כאינדיבידואל, אתה עדיין יכול להוציא את עצמך מהכלל (לפחות מן השפה אל החוץ), גם במדינה דמוקרטית, ולהתקומם נגד רעיון הזהות הלאומית. ההגדה של פסח, למשל, מתארת בדיוק מעשה כזה כרשעות (רשע מה הוא אומר, וגו'). יש אחרים שעשויים לראות בזה אידיאל.

ronenbarak

New member
זה בהכלט נושא אחר

בעניין האחריות אז אני ואתה יש לנו את אותה דעה, כשאמרתי אחריות התכווני על מלכת מחשבת והכלטת ההחלטות, דבר שאין לי דבר וחצי דבר איליו ולכן עכשיו אני יכול ללת לישון יותר בשקט(החיים עדיין לא מושלמים) שיש הגיון בסיסי בשיטה(גם אם ההכלטות שגויות) ולא משנה מה שמה כי אם מסתכלים עליה ככה אז זהיא דיקטטורה של מספר אנשים ולא אדם יחיד.

Grimsom

New member
זהו שלא

זו בדיוק לא דיקטטורה של מספר אנשים. ב"דיקטטורה של מספר אנשים" (צורת משטר שנקראת אוליגרכיה) לנתינים אין ביקורת על מעשי השליטים. בדמוקרטיה, לעומת זאת, הביקורת היא כפולה: 1. ביקורת פומבית שוטפת של רשויות השלטון, אחת על ידי השניה; 2. ביקורת תקופתית ע"י כלל חבר האזרחים (אשר יכול להחליף את נציגיו בבחירות הכלליות). הדמוקרטיה נבדלת מהאוליגרכיה במאפיין נוסף: מנגנון שאינו כולל מניעה פורמלית ממרבית האזרחים למלא תפקיד שלטוני.

למעלה