האם לחמם את כל הסיר?

נדב חלב

New member
האם לחמם את כל הסיר?

הי, יש לי ויכוח עם אשתי. האם יש כאן תזונאי/ת שיוכל/תוכל לעזור?

נניח שהכנו סיר מרק גדול שמספיק למספר ימים. האם כאשר מחממים את המרק עדיף לחמם את כל הסיר, או רק את הכמות שבה משתמשים?

אני טוען שעדיף לחמם כל יום את כל המרק כי זה מונע מחיידקים להתפתח בסיר, וכך המרק לא מתקלקל במשך ימים רבים.

אשתי טוענת שחימום וקירור חוזרים הורסים משהו במרק.

מי צודק?

בבקשה לענות רק אם את/ה תזונאי/ת.

תודה מראש

אני יודעת את התשןבה אבל

לא אענה לך
כי
תזונאי
לפי הגדרת משרד הבריאות קיבל תואר בתזונה בפקולטה לחקלאות או במכללה האקדמית תל חי.
אבל אני
רק למדתי תואר אחד בביולוגיה ואת השני בהנדסת מזון
ולכן
לא מתאימה כדי לתת לך תשובה
אז תחכה עם המרק ועם החיידקים

וד"ש לאשתך

אם תרצה בכל זאת רמז......אז אולי אשקול תגובה נוספת

בעקרון נשים תמיד צודקות גם כשלא

יש שתי אפשרויות עם המרק:
לחמם את כל הסיר, לקרר מיד ולאפסן בקרור.
לחמם רק את הכמות הרצויה.
ההסבר:
טמפרטורות הביניים בזמן התקררות המרק מהוות טמפרטורה מעולה להתפתחות חיידקים.
בקרור איטי תוכן הסיר נמצא זמן די ממושך בטמפרטורות האילו.
זו הבעיה.
מכיון שכך אתה טועה.
אשתך צודקת ולא מהסיבות הנכונות

בתאבון

נדב חלב

New member
רגע, רגע

על חוסר האובייקטיביות הנובע מאחוות נשים של השופטת עם אשתי לא אתלונן, אבל:

1. אם המרק מורתח וכל החיידקים מתים, ואז לוקחים ממנו את המנות וסוגרים את הסיר, כמות החיידקים שתיכנס למרק מהאוויר תהיה קטנה ביותר: בזמן מזיגת המנות המרק עדיין רותח, וכל חיידק ימות בו במקום. לאחר מכן, כאשר המכסה סגור - מעט מאד חיידקים יוכלו להיכנס בזמן התקררות המרק. לכן לא יהיו מספיק חיידקים שיספיקו להתפתח בטמפרטורות הביניים. לאחר מכן - המרק מקורר שוב. למחרת, המרק יורתח שוב, ואז גם מעט החיידקים שיהיו שם - ימותו. האם לא כך?

2. האם תוכלי לענות גם לגבי הטענה שחימום וקירור חוזרים ונשנים פוגעים במשהו בערך התזונתי של המרק?

תודה

נדב חלב

New member
ועוד משהו

את הפרקטיקה של חימום כל המרק כל יום - מימשתי בכל שנות רווקותי הארוכות. אכלתי מהמרקים שהכנתי במשך ימים רבים לאחר הכנתם, ומעולם לא התקלקל לי מרק. לעומת זאת, לא בטוח שהייתי מעז לאכול מרק 4 ימים אחרי שבושל ועמד במקרר.

תשובה

להערכתי אשתך צודקת. לא שמשהו "נהרס" במרק אלא שבמידה והמקרר שלכן מספיק טוב ומקרר את המזון איכותי אין צורך לחמם בכל פעם את המרק כולו. הוצאה של הסיר , וחשיפה שלו לטמפ. החדר- עשויה לחשוף את המרק לסביבה עם חיידקים וכוד'. ניתן בכל פעם להוציא את הכמות הרצויה לאכילה ואותה לחמם.

למעלה