האם לחכות?

אלונה 02

New member
האם לחכות?

אני נמצאת בדילמה לא קטנה יש לי ילדה ש בקרוב תיהיה בת 5.הילדה מאוד רוצה אחות אבל.... הריון קודם היה מסובך למידי .יש לי שחלות פוליציסטיות ובעזרת איקקלומין נכנסתי להריון. במהלכו גילו טרום סרטן של צוואר הרחם בדרגה שלישית-רגע לפני התפשטות . יציאו לי לטפל בכך אך יכולתי לאבד את הילדה לכן לא הסכמתי.לאחר הריון עברתי שני ניתוחים ועד היום כל חודשיים ביקור אצל אונקולוג. לאור המצב המסובך ההוא להחליט ששוב פעם מתחילים הטיפולים -זה לא פשוט. בנוסף לכך אבא שלי הוא חולה סרטן במצב קשה במיוחד.אני ובעלי מטפלים בו. השאלה היא האם לחכות עם התחלת הטיפולים או לא הילדה שלי חולמת על אחות ובאצם גם אני ובעלי חולמים עלזה תודה

רומי 007

New member
הי אלונה

השאלה שלך מתחבאת לך כאן בין ההודעות. קודם כל ברוכה הבאה. את מעלה סוגיה קשה. כמובן שזו שאלה לגבי מה סדר העדיפויותשלך ושל משפחתך? הבריאות שלך והעובדה שאת צריכה לתפקד כאם לילדה שכבר קיימת כעובדה מוצקה בשטח עומדים על הכף מול הרצון לעוד ילדים, שהוא חזק ורלבנטי. קודם כל - אני מוכרחה לומר לך שכל הכבוד לך על ההתמודדות הקשה שאת ובעלך עוברים כולל במישור המשפחתי המורחב. מה ממליצים לך הרופאים? האם יש חשש שהטיפולים עלולים לעורר חלילה את המחלה? אני חושבת שאת פשוט חייבת לקבל חוות דעת של רופאים שמומחים גם בפריון וגם באונקולוגיה. ויש עוד נתונים שילקחו בודאי בחשבון - בת כמה את? האם קיבלת טיפול כימותרפי שהגוף צריך להרגע ממנו? כמה הורמונים תצרכי אם בכלל כדי להכנס להריון? האם מותר לך בכלל ללדת? וכהנה וכהנה שאלות שצריכות להבחן על ידי הרופאים. בינתיים אני מאחלת לך הרבה בריאות ואושר בגידול הבת. בהתאם למה שיאמרו לך הרופאים תחליטי האם את נכנסת לטיפולים מתוך כוונה להרות או בוחרת באופציה חלופית כגון פונדקאות או אימוץ. שיהיה לך המון המון בהצלחה.

debby12

New member
מנהל
אולי רפואה משלימה?

היי אלונה, סוגיות קשות העלית. אולי זה יהיה רעיון טוב להתנסות ברפואה משלימה (עדיף מטפל/ת רב תחומי: דיקור + נטורופתיה, או קינסיולוגיה) -- נראה לי שזה יכול לעשות טוב גם לבריאות שלך, וגם אולי יעזור "לאזן" אותך מבחינה הורמונלית כך שאולי תיקלטי טבעי (אמן אמן
) יש פורום מצוין לרפואה משלימה פה בתפוז (וגם בדוקטורס). (אל תתייחסי לסקפטיות של רופאים לענין הזה! ממה שראיתי רבים מהם אוהבים לזלזל בזה - ולא תמיד הם צודקים) הרבה הצלחה ובריאות דבי

e d e n 1

New member
היי אלונה

אני נמצאת במצב קצת דומה ואנ אומרת לך דבר אחד אם את מאימנה לרופה שלך לכי על זה אם לא לכי second opinion. בהצלחה

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

את מציגה דילמה לא קלה. אני חושבת שקשה לתמרן עם טיפולים כשיש כל כך הרבה לחצים ופחדים. בשלב ראשון את צריכה "אישור" מהאונקולוג שאכן מותר לך לחזור לטיפולים. שכן, יש מצבים בהם גירוי הורמונלי יכול להיות מסוכן. סביר להניח שההריון שלך יהיה הריון בסיכון שיחייב שמירה ואולי גם תפירה. לעבור טיפולים והריון קשה זה חתיכת תיק לסחוב. בסופו של דבר זאת החלטה שלך ושל בעלך, כי רק אתם יודעים עד כמה אתם מסוגלים לסחוב. מקווה שהחלומות שלך יהפכו למציאות וורודה ומתוקה .
נועם

זוליק

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

הדילמה שאת מציגה בפנינו לא פשוטה ואין לה תשובה חד משמעית. את צריכה להתייעץ עם הרופאים, האם אפשר במצבך להיכנס להריון ואם כן, מה הם הסיכונים ו/או המגבלות במהלך ההריון. בנוסף, האם את מסוגלת נפשית לעבור טיפולים לאור המצב המסובך שאת מתארת. אם יש "אישור" מהרופא ואת מרגישה חזקה ומסוגלת להתמודד נפשית וגופנית עם הטיפולים, אז קדימה. אנחנו איתך לאורך כל הדרך. שיהיה בהצלחה

אלונה 02

New member
תודה לכולם על התמחכה

הי תודה על ההתייחסות הרצינית אני יפגוש את הרופא שלי (ד"ר ישעיה) ביום ראשון.הוא גם רופה המתמחה בפיריון. וגם אבקש את התשובה של אונקולוג (ד"ר לבבי) מביילסון. ומה שהם ימליצו -כך נעשה. האם יש לי כוח להתחיל כל זה ? אין אבל אני מביטה על הבת שלי ומרגישה שבשבילה אני חייבת לנסות להכנס להריון. אני מקווה שהפעם יהיה קל יותר כי ס"כ עברו 5 שנים מאז המקרה השיקול לעשות את זה עכשיו בא מתוך הרגשה להמשיך ולחיות .אבא שלי כרגע נאבק בסרטן גרורתי (אצלו לא תפסו את זה בזמן) והוא נורא סובל אני עדיין צעירה -בת 26 בעלי הוא תומך מאוד אך נותן לי להחליט לפי רצוני. ס"כ מזל גדול שיש לי לפחות ילדה אחת. שוב פעם תודה

למעלה