האם לורן גראם נשואה? עם ילדים?

o0Invisible0o

New member
לא נשואה ולא ילדים..

אפילו לא חבר כרגע, עד כמה שידוע לי.

OנעמיO

New member
זה מה שאמרתי..

התכוונתי שהיא נראית צעירה מכפי גילה, לא צריך לנשוך:/

NorthernStar

New member
ואיך אישה בת 40 אמורה להיראות?

זקנה? נפולה? מקומטת? היא נראית בדיוק בגילה, וזה נפלא. אף אישה לא צריכה לשאוף להיראות צעירה יותר, או ברבית יותר.

McFreaKy

New member
אבל למה סתם לחפש על מה להתכווח? למה?

את ראית אותה אומרת את כל זה? ותתפלאי, אבל לורן, מה לעשות, כן, נראית יחסית טוב לגילה. גם אמא שלי בת 50+ נראית נהדר לדעתי, עם המצמוצי קמטים. וגם נראתה נהדר וצעירה לגילה בגיל 40, אבל מה לעשות, רוב הנשים בגיל 40 נראות פחות טוב מלורן, באופן טבעי, בטלויזיה לוקחים בדר"כ אנשים שנחשבים לקצת יותר יפים וגם משקיעים באיפור, שיער וכו' כדי לגרום להם להראות כמה שיותר טוב. אז כן, לורן נראית יותר טוב מרוב בנות ה-40. זה לא אומר שמישהו פה חושב שבנות 40 נראות זקנות וסחורה ישנה. אוף, זה פשוט הרגיז אותי.

OנעמיO

New member
כל מילה בסלע../images/Emo45.gif

אין צורך לעוות את הדברים... לא אמרתי כלום על איך אישה בגיל 40 אמורה להיראות (מישהו הזכיר ברביות
) , החמאתי ללורן ספציפית. אפשר להיות צדקנים ולהגיד שיש לה מראה ממוצע ואין סיבה למחמאות אבל המציאות היא שלא כל בנות ה-40 נראות ככה. ובכלל, כל הסערה בכוס תה הזאת מיותרת.

NorthernStar

New member
את אמרת "נראית טוב לגילה"

אני מוצאת את צורת ההתבטאות הזאת מרגיזה ומאוד אנטי פמיניסטית. תגידי, לבת 18 או 25 תגידי "נראית טוב לגילה"? לא, תגידי "נראית מדהים", "פצצה". אז איך זה שכשמדובר בנשים מעל גיל מסוים מוסיפים את ההסתייגות הקטנה הזאת? "זה לא שהיא נראית טוב באופן כללי, כי זה שמור לבנות 18. ***לגילה*** המתקדם היא נראית אחלה, אבל לא בת תחרות לבת 18." "רוב הנשים בגיל 40 נראות פחות טוב מלורן"? לזה קוראים agism וסקסיזם.

hbam

New member
אני מרגיש צורך עז להתערב משום מה...

1." אז איך זה שכשמדובר בנשים מעל גיל מסוים מוסיפים את ההסתייגות הקטנה הזאת? "- כי מה לעשות שאלה הם החיים. יש תהליך קטן ונחמד שנקרא הזדקנות. עובדה שאת לא מצפה לראות בת 20 עם קמטים כמו שאת לא מצפה לראות בת 70 בלי קמטים... אז כן, 40 זה לא גיל מבוגר אבל בכל זאת אצל רוב ה(א)נשים ניתן לראות את ההשפעות (שיער לבן, קמטים וכדומה).. זה כמו שאני אגיד ששוורצנגר נראה *מצוין* לגילו... פור פאקינג סייק הבן אדם בן 60+ ונראה יותר טוב מגברים בשיא הדרם
. אין כאן שום דבר מרגיז או אנטי פמינסטי... אלה הן עובדות החיים. 2. "רוב הנשים בגיל 40 נראות פחות טוב מלורן"? לזה קוראים agism וסקסיזם. לא זה לא! ברור שהאיפור עושה את שלו ושכשהיא כמה בבוקר אני כנראה אמשך יותר לכלבה שלי אחרי אמבטיה אבל זה רק בגלל שגם לורן בת אדם כמוך וכמוני. אז אולי אי אפשר להכליל ולמצוא נוסחה מדויקת למראה ממוצע של אישה בת 40 ועל כן ההכרזה ההכרזה הזאת היא נמהרת מדי (על אף שזו דעתה), אבל בטח שגם לא ניתן להגיד שהמשפט הזה סקסיסטי.

OנעמיO

New member
דעתי..

אמנם התיאור עם הכלבה והאמבטיה קצת ציורי מדי אבל בשורה התחתונה אני מסכימה עם הרעיון שיש מה שנקרא "עובדות החיים", ואגב בעיניי אין שום רע בזה. אני התכוונתי למחמאה במלוא המובן וההסתייגות לגבי הניסוח היא סובייקטיבית, אבל לקחת הערה (תמימה, באמת) ולהפנות נגדה ביקורת חברתית נוקבת זה לגמרי מה שנקרא "הוצא מהקשרו".

NorthernStar

New member
ומי קבע שהזדקנות איננה אסטתית?

מי החליט ששיער לבן או קמטים זה לא "סקסי" או מושך? זה בדיוק סקסיזם וagism! וזה בדיוק מה שההסתייגות של "לגילה" מקפלת לתוכה. קצת ביקורתיות לא תזיק.

hbam

New member
אז אם זה כ"כ סובייקטיבי יש לי זכות

מלאה להגיד שלורן נראית טוב לגילה, כלומר ביחס לנשים אחרות באותה שכבת גיל. ולמה? כי זו דעתי. "לדעתי כל הנשים בנות 40 מכוערות ורק לורן יפה". זכותי להגיד, זו דעתי. מה לעשות שקמטים ושיער אפור לא עושים לי את זה. המשפט המדובר (צעירה לגילה או מה שזה לא היה) ביטא את דעתה של נעמי אז לא הייתה לך שום סיבה לקפוץ. במיוחד לאור העובדה שבעצמך אמרת שהיא נראית מצוין... ואז הוספת "מי החליט ששיער לבן או קמטים זה לא סקסי או מושך?" - את לא רואה פה קצת סתירה בין הדברים?

NorthernStar

New member
הסתירה לא אצלי, אלא אצלך

אתה סייגת והוספת "לגילה" - קרי, לדידך אישה בגיל 40 (או 50 או 60) לא יכולה להיות "יפה" סתם, שכן היא בעיצומו של תהליך הזדקנות ועל כן חייבת להיווצר עבורה קטגוריה מיוחדת. ולדעתי לורן גרהם, דיאן קיטון והלן מירן הן נשים יפהפיות, בלי ליצור עבורן קטגוריה מעליבה. נסה לחשוב על כך.

OנעמיO

New member
../images/Emo26.gif

אני מבינה עקרונית את הטענה שלך אבל את מפנה אותה לנמען הלא נכון ובסיטאוציה לא מתאימה. לי כאישה אין יחס סקסיסטי כלפי נשים אחרות (מבוגרות או צעירות
) ואת תוקפת פה על עצם השימוש במטבע לשון רווח "נראית טוב לגילה", שכמו ש-hbam ציין, לא נולד יש מאין אלא הוא פונקציה של תהליכים טבעיים שמתרחשים עם הגיל (לא משנה כמה זה מעצבן אותך, הטבע לא שואל אותי או אותך). זה לא סותר את העובדה שבאותה המידה אפשר להגיד "לורן גרהאם היא אישה יפה", אבל אני ספציפית התכוונתי שהיא שמורה לגילה (אמנם היא לא זקנה בלה, אבל עדיין!) ולכן לא זרקתי סתם "איזו יפהפיה היא". כל השאר (הנימה הסקסיסטית/agism) זו כבר פרשנות לגמרי שלך. בדיוק כמו שבעינייך כמה זמן רורי ומיילו יצאו זו רכילות זולה, ובעיניי זה סתם פרט טריוויה שנחמד לדעת כצופה אוהדת של הסדרה. בשני המקרים על טעם וריח אין להתווכח.

Mo Cuishle

New member
מי קבע ששערות לבנות וקמטים זה לא סקסי?

הטבע, חביבתי. אין פה הכללות, יש גברים ונשים שנראים נהדר גם עם שערות לבנות או קמטים, אבל מה לעשות- סימני הזדקנות, גם לנשים וגם לגברים, מראים שבן האדם כבר איננו "מציאה" מבחינת הזדווגות והבאת ילדים לעולם. הרי ככל שאדם מזדקן, הזרעים/ביציות נפגמים, ולכן הסיכוי שהילד שלו יצא בריא, יפה וחסון פוחת. הטבע הוא אכזר ויש לו חוקים ברורים. זו גם הסיבה שנשים, לצערנו, נחשבות ל"בלות" בגיל צעיר יותר מאשר גברים- כפי שידוע לך, נשים מפסיקות לייצר ביציות בגיל 45-50, בעוד שגברים ממשיכים לייצר זרע כל חייהם. מבחינת הטבע, הנשים מסיימות את תפקידן בגיל 45-50 והגברים עדיין רלוונטיים להבאת ילדים. אין ספק שנשים מבוגרות יכולות להיות יפות מאוד. אבל מה לעשות, הרבה קמטים זה לא משהו שמייפה נשים. תפקיד היופי הוא לפתות את הגבר ולגרום להזדווגות והמשכת הדור, ולכן רוב האנשים לא חושבים על נשים מקומטות ומבוגרות כיפהפיות. הרי תפקידן בנושא הסתיים, ולכן הטבע כבר לא משמר את היופי שלהן. מבחינה פילוסופית, הזדקנות זה משהו מאוד יפה. אבל כשמדברים על יופי, לא מדברים על יופי פילוסופי שכזה. מדברים על יופי במושגים נורמטיביים, ולדעת רוב האנשים, נשים שמזדקנות מאבדות מיופיין. לכן זה לגיטימי לומר "לגילה", ואין צורך לקפוץ בהאשמות שובניסטיות. את הבאת כאן דוגמאות לשלוש נשים מבוגרות יפות. אני מסכימה איתך, נשים מבוגרות יכולות להיות מאוד יפות, אבל אם תצאי לרחוב ותביטי על רוב בנות ה-50 60, תראי שבכל זאת, רובן כבר איבדו מיופי הנעורים שלהן, ואין בזה שום דבר רע, זו פשוט המציאות.

smn else

New member
הלו, זה פורום בנות גילמור או מדע וטבע...?

הבאתן אותה יפה בשירשור אינטליגנטי ומעניין, גם אם קרבי משהו..

NorthernStar

New member
"הטבע" קובע נורמות אסתטיות?

את אידיאל היופי (לפיו נשים מגיל מסוים אינן "יפות" או "סקסיות", שקמטים או שיער לבן יש להסתיר, ששומן זה כיעור וצעיר זה מושלם) המציאו בני אדם, והמיתוסים האכזריים והשקריים האלה מטופחים על ידי חברות הקוסמטיקה והמדיה ad nauseam. האמירות הסקסיסטיות האלה ("שמורה היטב" \ "יפה לגילה") הן בדיוק מה שהופך נשים רבות לשפחות של תעשיית הקוסמטיקה והפלסטיקה ומביא לדכאונות ואבדן תחושת הערך העצמי. ומכיוון שאני מאמינה שקוראות כאן גם נערות צעירות, הנתונות ללחצים מסוכנים בדיוק בשל מיתוס היופי הנשי, הדיון הזה והחשיפה של הנחות היסוד השקריות של יפה\מכוער חשובים לעין ערוך, בטח יותר מאיזה דיון בתסרוקת החדשה של אלכסיס בלדל.

למעלה