האם להתערב ?

moo009

New member
האם להתערב ?

שלום. כלתי מדברת לבני בצורה לא יפה , בגסות , פוגעת , משפילה שאנחנו נוכחים . גם בנו ההורים ההתייחסות לא יכל כך יפה. האם אנחנו כהורים צריכים להתערב או לשבת ולשתוק ? שוחחנו בעבר עם בננו על הנושא ונראה שאינו מסוגל לשנות את המצב (יתכן והוא פוחד מהתוצאות כמו להתגרש ממנה ) . מה עלינו לעשות : 1. להתעלם. 2. לשוחח מחדש עם הבן ולחזק אותו על מנת שישנה את המצב . 3. לתפוס שיחה עם הכלה בנושא . תודה

ediana

New member
ביידיש אומרים - השוויגער מוז שוועגן

ובעברית פשוטה - החמות חייבת לשתוק - וזוהי דעתי האישית

הדסהש1

New member
צוי לדבר עם שניהם כי בודאי יש

ילדים ששומעים וסופגים את האוירה הלא נוחה .ומה ילמדו מההתנהגות של האמא? או שילכו ליעוץ כי כמה שנים יוכל הבן לספוג וגם ההורים

אבישג55

New member
להתערב כן או לא

לפני שנים כשהייתי עדה לסיטואציה לא נעימה בין בתי וחתני,שוחחתי אתו בהזדמנות אחרת והבהרתי את מצבי כאם שעדה לכזו סיטואציה..אמרתי שלא נעים לי לראות אותם רבים ,זה כואב .למרות שטבעי שיש ויכוחים בין בני זוג ההרגשה שלי לא נעימה.אני חייבת לציין שהוא הבין לגמרי נמנע ממצבים כאלה בנוכחותי.

אני לא בטוחה אם כדאי להתערב

(יותר נכון, אני די בטוחה שכדאי לא להתערב), יחד עם זאת לדבר עם הבן ולהגיד לו שאתם תומכים בו, אוהבים אותו וסומכים עליו זה תמיד כדאי

הכל תלוי היכן אתם נמצאים כשזה קורה.

אם אתם מגיעים אליהם והיא פוגעת בו בגסות, הייתי בהחלט שולחת הערה באוויר בצורה חברית, "חברה באנו לבקר אתכם תשאירו את הויכוחים בינכם לאחר כך כשלא נהיה פה.
מבלי להוסיף מילה . אבל אם היא פוגעת בכם אישית, הייתי אומרת לה בצורה נעימה ושקטה, "ילדתי אני מכבדת אותך ככלתי אז בבקשה כבדי אותנו. לא נעים לנו כשאת מדברת אלינו בזלזול
. ואם זה קורה בבית שלי ואני הייתי רואה שהיא פוגעת או מדברת בגסות, היתי אומרת "תגידו אולי תחייכו
קצת כשאתם באם אלינו ותתכסחו בבית שלכם
" אם לבן טוב לחיות כך שיבושם לו, אתם כהורים רואים וכואבים ואני מבינה זאת. אבל לזלזל או לפגוע בכם אין שום סיבה. מעט כבוד, מעט אנושיות, מעט חמלה, לא יזיק לה. לא כתבת אם יש להם ילדים? האם היא מדברת כך בנוכחותם? איך מגיב הבן להשפלות לגסות ולפגיעה? איך הוא עונה לה?

batiarr3

New member
אסור להתערב! מותר לומר לילד שלנו את דעתינו ב

ב נ פ ר ד בהצלחה

למעלה