האם להתערב, ואיך?

האם להתערב, ואיך?

כבר שנתיים שאני בוועד הגן של ביתי, ואיתי עוד שלוש אמהות. לפני כחדשיים- שלושה עניינים התחילו להשתבש עם אחת מהן - היא רבה עם אחת מהאמהות, שגם היתה בועד הגן, וההיא עזבה. עם הזמן שמנו לב שהיא מתחילה לדבר באופן מוזר, לעשות כל מני שטויות חסרות הגיון, ובאופן כללי הדיאגנוזה שלנו היתה ש"היא ירדה מהפסים". היום אותה אחת הזמינה את עצמה אלי לקפה של בוקר, לא הפסיקה לקשקש ולצחוק, דיברה על עצמה כל הזמן בגוף שלישי, ובסופו של דבר פלטה שפעם היתה מאושפזת בגהה, ושהפסיכולוג (?) אמר שאסור לה לעבוד יותר (היא עובדת במעון למפגרים) ושצריך לאשפז אותה. היא כמובן מתנגדת וברור שאינה מודעת בכלל למה שקורה לה. יש לה בן אחד, בערך בן 6, ולמרות שכרגע היא לא נראית מסוכנת לעצמה או לאחרים, אנחנו רוצות לפנות לגננת שלפחות הילד יהיה במעקב. (האבא לא נראה כאילו אפשר לדבר איתו- הוא אדם מבוגר ואנחנו חוששות שאם נפנה אליו הוא רק ידווח על כך לאישתו). האם נראה לכם שצריך להתערב, ומה אפשר לעשות?

gitta

New member
כבר עברו כמה שעות

מאז שפרסמת הודעה זו ואף אחד לא הגיב וזה מראה אולי שיש חשש להשיב על שאלה כ"כ חשובה. לכן אולי תתייעצי עם גורם מקצועי ביישוב שלך? אני אישית חושבת שהיא באה אלייך כדי למנוע משהו שיותר מאוחר כולכם תצטערו עליו. במידה מסוימת היא כן מודעת לסיכון, לכן העבירה אלייך את האחריות ע"י הפיכתך לשותפת סוד.

היא לא ממש באה אלי לווידוי,

רוב הזמן היא סתם דיברה על כל מני דברים מעברה, ותוך כדי כך גם חשפה קצת סודות. היא בכלל טוענת, כבר כמה פעמים, שהיא לוקחת חופש מהעבודה כי מעצבנים אותה שם. היא גם אמרה שהשכנה שלה מודאגת, ואמרה לה להזהר מיותר מדי ימי חופש כי עלולים לפטר אותה, ובתגובה היא אמרה שהלוואי שיפטרו את השכנה ויעמידו אותה במקומה. כיוון שיש לנו ולילדים שלנו עוד כמה שנים לחיות בשכנות בישוב די קטן, לא הייתי רוצה שהיא תחקור ותגלה שאני "הלשנתי" עליה. מצד שני, אני באמת חושבת שצריך לעשות משהו.

Islington

New member
אכן סוגייה קשה

למה העובדה שהאבא הוא אדם מבוגר מדאיגה אותך? אדם מבוגר אמור להיות גם אדם בוגר איתו אפשר לדבר על נושאים חשובים. הוא גם מן הסתם מכיר את אשתו ויודע שאנשים לא אמורים לדברעל עצמך בגוף שלישי. אישה שאינה שפויה היא לא אם טובה, זוהי אינה סביבה טובה לילד לגדול בה, עם כל האהבה שסביר להניח שיש לו אליה, הוא צריך יותר מזה. גננת היא אפשרות לא טובה, לדעתי, היא לא תדע מה לעשות במקרה כזה והילד יסים לב שמשהו לא בסדר וזה ייפגע בו יותר. האב היא האפשרות היחידה. חוץ מכמובן שרותי הרווחה, שזו אופציה דרסטית מאוד ויש לשמורה כמוצא אחרון.

מוּסקט

New member
עם כל הכבוד

לבנאדם מותר להשתגע. כל עוד היא נשארת בגדר מוזרה שמדברת שטויות, מה צריך מעקבים על הבן שלה לא הבנתי.

מוּסקט

New member
sorry

שלקח לי יומיים לחזור, לא הייתי ליד מחשב בימים אלו. אני לא מבינה - כי לא הצלחתי לקלוט מדברייך עד כמה הילד בסיכון. היא מזניחה אותו? מרביצה לו? לא דואגת לצרכיו? משום מה רק שמעתי איך היא מתנהגת איתכם - ועד כמה שזה נשמע מוזר, באמת מותר לבןאדם לרדת מהפסים. אם היא מתפקדת בגדר איזה מינימום הכרחי, הילד מגיע לגן, יש לו אוכל, בגדים נקיים, סדר יום סביר, חיבוק פה ושם וכו' - אי אפשר לעשות לגיברת כלום ואי אפשר לחייב אותה ללכת לטיפול. גם אי אפשר להוציא את הילד מהבית. ואיפה האבא של הילד?

אבל זה בדיוק העניין. אני לא יודעת.

אני לא גרה איתם בבית. הבת שלי לא חברה טובה של הילד. אני לא יודעת איך היא מתנהגת עם הילד. אני יודעת רק איך היא מתנהגת איתי. בדיוק בגלל זה נראה היה לי שהדבר הנכון לעשות זה לבקש מהגננת, שכן רואה אותו כל יום, לשים עין מה קורה איתו, ושהכל ממשיך להיות בסדר כמו שהיה עד עכשיו. מה הבעיה עם זה? לא התכוונתי שיוצב עליו או עליה מעקב, לא אמרתי שאני רוצה שיקחו ממנה את הילד לאלתר, ואני גם לא דורשת שיאשפזו אותה, כי מה אני יודעת. האשה כולה התחרפנה. היא מדברת מוזר. היא לא ממש בשליטה. עומדים לפטר אותה. האם זה ממש בלתי סביר שהמצב ידרדר הלאה? האבא, עד כמה שאני רואה אותו, לא נראה לי כמו הגורם הדומיננטי במשפחה. המצב הזה התחיל לפני כחודשיים, ומאז רק מחמיר. איפה האבא ומה עושה בעניין? אני לא יודעת. גם הוא לא מתייעץ איתי ולא מדווח לי. אני רק רואה מה שקורה מהצד. אני לא מחפשת להתערב בחיים של אנשים, ואני לא מחפשת צרות, אבל הדבר הזה נורא מעסיק ומטריד אותי בימים האחרונים. שאלתי מה אתם חושבים על זה ומה הייתם עושים, אבל לא ממש קיבלתי תשובה.

מוּסקט

New member
בעייה, אין ספק

אבל מכיוון ששאלת מה היינו עושים, רק אגיד לך שאני הייתי מנסה לדבר עם האבא. כמה שהוא לא דומיננטי, אם יש מישהו שיכול להכתיב איזה מהלך במשפחה הזו כרגע - זה הוא. כדי שמישהו מבחוץ יתערב או יכתיב מהלך, מצבה צריך להתדרדר בהרבה. לא נעים לשמוע, אבל זה מה יש.

שלחתי לך מסר

למעלה